Nedret Taciroğlu: 'Hayalim dünyaya açılmak'

Güncelleme Tarihi:

Nedret Taciroğlu: Hayalim dünyaya açılmak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 16:49

Elle Style 2015’te yılın moda tasarımcısı ödülünü kazanan Nedret Taciroğlu ile moda üzerine konuştuk. Önümüzdeki ilkbahar-yaz sezonu için tüyolar veren tasarımcı, mesleğe başladığından beri hedefinin dünyaya açılmak olduğunun da altını çizdi.

Haberin Devamı

Elle Style 2015’te yılın moda tasarımcısı ödülünü kazandınız. Bu nasıl bir duygu?
- Çok mutlu ve gururluyum. Elle dergisi sektörün önde gelen moda dergilerinden ve bu ödülün tüm dünyada aynı önemi ve saygınlığı var. Ben de emeklerimin karşılığını bu şekilde alarak çok farklı bir mutluluk yaşadım.
Modaya ilginiz nasıl başladı?
- Tekstilci dostlarım sayesinde, henüz 18 yaşındayken bu işe atıldım. Hayalim hep heykeltıraş olmaktı. Üniversitede iç mimarlık eğitimi aldım ama bir şekilde modaya devam ettim. Diğer alandaki beceri ve yeteneğimi kıyafetler üzerinde kullanmaya başladım ve buralara kadar geldik.
Yurtdışı çalışmalarınızla da adınızdan sıkça söz ettiriyorsunuz. Dünyaya açılma isteği nasıl oluştu?
- Benim hayalim hep dünya çapında bir tasarımcı olmaktı, ben de bunun üzerine yoğunlaştım. Yıllardır yurtdışında çalışmalar yapıyoruz. Milano’da bir showroom’da kıyafetlerimiz satılıyor, yine oradaki tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. İtalya’nın önde gelen aktrisleri hem kırmızı halıda hem de televizyon kanallarında bizim tasarımlarımızı giyiyor. Bunun yanı sıra her sezon Paris’te yeni koleksiyonumuzu sergiliyor, yabancı ülkelerdeki satış noktalarımızı artırma amaçlı çalışmalar yapıyoruz. Bunlar kolay şeyler değil. Dünya devleriyle aynı alanda yarışıyoruz. Onların geniş imkanlarının yanında biz kendi imkanlarımızla mücadele ediyoruz ve buna rağmen bu yıldızların bizi tercih etmesi ayrı bir gurur. Biz ve bizim gibi tasarımcılar ne kadar çok desteklenirse, ülkemizin dünya çapında kendini göstermesi daha çabuk olacaktır.
Satış noktalarınız nerelerde var?
- Şu an başta Paris olmak üzere Monaco, Milano, Sicilya, Singapur, Panama, Dubai, Abu Dabi, Riyad, Cidde, Katar, Çin, New York gibi dünyanın çeşitli yerlerinde tasarımlarım satılıyor.
Tasarımlarınızı giymesini istediğiniz ünlüler ya da özel tasarım yapmayı hayal ettiğiniz isimler var mı?
- Özel bir isim yok. Ben ulaşabileceğimiz her noktaya ulaşmak ve tasarımlarımı göstermek istiyorum. Bu doğrultuda Los Angeles’ta bazı firma ve stilistlerle çalışmalara başlayacağız.

Haberin Devamı

Nedret Taciroğlu: Hayalim dünyaya açılmak




KIZIM BENİ TAMAMLIYOR

Kızınız Yasemin Taciroğlu ile beraber çalışıyorsunuz. Kızınızın moda konusundaki fikirleriyle sizin fikirleriniz örtüşüyor mu? Birlikte çalışmak nasıl?
- Bu işler hep iyi bir ekiple gerçekleşiyor. Yasemin de bu ekibin başında ve beni tamamlıyor. Birbirimizi iyi anlıyoruz ve aynı doğrultuda ilerliyoruz. Yasemin yıllarca yabancı moda markalarında çalıştı, son 10 yıldır da benimle beraber çalışıyor. Sektörü iyi tanıyor, yurtdışında yaptığımız tüm çalışmalar ve satışlarla o ilgileniyor. Hem dünyada hem de burada piyasanın, müşterinin isteklerini yakından takip ediyor ve bize bütün bu alanlarda destek veriyor. Her zaman ortak noktada buluşmaya çalışıyoruz.
Ailenizin diğer üyeleriyle fikir alışverişi yapar mısınız?
- Eşim yılların işadamı. Tabii ki sık sık birbirimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Onun deneyimleri benim için çok kıymetli.
Yeni koleksiyonunuzdan biraz bahseder misiniz?
- Şu an önümüzdeki yılın sonbahar-kış koleksiyonunu hazırlıyoruz. Bu koleksiyonda biraz 30’lu yıllardan etkilendim. Karpuz kollar, büzgü detaylar ve farklı materyalleri bir arada kullandım. Dantel, şifon ve kadife detaylara yer verdim. Romantik, aynı zamanda da gösterişli ve zengin parçaların hayat bulduğu bir koleksiyon oluyor.
Koleksiyonunuz nerelerde sergileniyor peki?
- Şu an İstanbul’da kendi mağazamızda, Beymen Zorlu mağazasında, dünyanın çeşitli yerlerindeki satış noktalarımız dışında hem İstanbul Moda Haftası’nda hem de Paris Moda Haftası süresince 3-8 Mart arası Westin Hotel’de yeni koleksiyonumuz sergilenecek.
Önümüz bahar ve yaz için kadınlara tavsiyeleriniz neler?
- Baharda desenler, çiçekler, hafif kumaşların pastel renklerle buluşması ön planda olacak. Uçuşan, dantel detaylı düz elbiseler, etek ve bluzlar çok rağbet görecek.
Tarzını en beğendiğiniz ünlü isim kim?
- Cate Blanchett’in giyimini beğeniyorum.

Haberin Devamı

Nedret Taciroğlu: Hayalim dünyaya açılmak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!