'O rolü oynama' diyen karısının isteÄŸini kabul etmiÅŸti: Onları ancak ölüm ayırabildi

Güncelleme Tarihi:

O rolü oynama diyen karısının isteğini kabul etmişti: Onları ancak ölüm ayırabildi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 03, 2023 14:42

O, sinemanın başarılı ve ödüllü oyuncularından biri... Bugüne kadar kamera karşısında sayısız karaktere hayat verdi. Tabii ki birçok oyuncunun rüyalarını süsleyen bir karakteri oynaması onun için de söz konusu oldu. Ancak aşık olduğu kadın ona "eğer bu rolü oynarsan evlenmeyiz" dediği için o ünlü karakteri canlandırma fikrini bile aklından sildi.

Haberin Devamı

DÜŞÜNCESİNİ BİLE ELİNİN TERSİYLE İTTİ
Bu sözünü ettiğimiz ünlü, milyonlarca sinemaseverin hafızasına Schindler'in Listesi filminde canlandırdığı Oskar Schindler karakteriyle kazınan Liam Neeson. Hem Steven Spielberg'in yönettiği o filme kadar, hem de sonrasında çok sayıda filmde rol alan Neeson, Rolling Stone dergisine, kariyeriyle ilgili bugüne kadar bilinmeyen bir ayrıntıyı ilk kez anlattı.

Buna göre Neeson için, James Bond serisinin bir halkası olan 1995 yapımı Golden Eye'da (Altın Göz) bu ünlü ajanı canlandırması ihtimali belirdi. Her ne kadar James Bond rolü ona resmi olarak teklif edilmemiş olsa da yapımcılardan biri kendisinin de göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Fakat o sırada evlenmek üzere olduğu Natasha Richardson bu konuya sıcak bakmadığı için bu ihtimali bile elinin tersiyle itti.
Â

O rolü oynama diyen karısının isteğini kabul etmişti: Onları ancak ölüm ayırabildi

Haberin Devamı

'JAMES BOND'U OYNAMAYI DÜŞÜNÜR MÜSÜN?'
Liam Neeson, Rolling Stone dergisine verdiği röportajda bu konuyla ilgili olup biteni anlattı. Neeson "O sırada bir dizi oyuncuya bakmışlar James Bond karakteri için. Arayıştan bir süre önce de Schindler'in Listesi gösterime girmişti. Barbara Broccoli (Hollywood'un ünlü yapımcılarından biri) aradı ve bu rolle ilgilenip ilgilenmediğimi sordu. Ben de ilgilenebileceğimi söyledim" diye anlattı o dönemi.

Sonra olanları da şu sözlerle ifade etti Liam Neeson: "Sonradan benim karım olan - ki huzur içinde uyusun- Natasha Richardson bana dedi ki 'Liam sana bir şey söylemek istiyorum. Eğer James Bond'u oynarsan biz evlenmiyoruz' dedi." İşte o zamanlar sevgilisi olan sonradan evlendiği Natasha Richardson'ın o sözleri üzerine bu ikonik ajanı oynama fikrini aklından çıkarmış Liam Neeson.

O rolü oynama diyen karısının isteğini kabul etmişti: Onları ancak ölüm ayırabildi

SONUNDA EVLENDİLER AMA ÖLÜM ONLARI AYIRDI
Liam Neeson ile Natasha Richardson 1994 yılında evlendiler. İki tane çocukları oldu. Fakat uğruna hayalindeki rolü bile göz ardı ettiği karısı Richardson, 2009 yılında trajik bir şekilde hayata veda etti. Ünlü oyuncu Vanessa Redgrave ile yapımcı ve yönetmen Tony Richardson'ın kızı olan Natasha Richardson, 2009 yılında ailece gittikleri bir kar tatilinde geçirdiği kaza sonucu 45 yaşında bu dünyadan ayrıldı. 

Haberin Devamı

Liam Neeson ve Nasatha Richardson, 2009'da yeni yılı karşılamak için çocuklarını da alıp Kanada'ya kayak tatiline gitti. Zaten o sırada Neeson bir film nedeniyle orada bulunuyordu. Çift, Quebec'teki Mont Tremblant kayak merkezinde tatilin keyfini çıkarıp kayak yaparken düşüp başını çarptı Richardson.

Kazanın ardından şiddetli baş ağrısı şikayeti yaşayan Natasha Richardson, otelin revirine götürüldü. Kendini iyi hissettiğini söyledikten sonra dinlenmek için odasına çekildi. Fakat bir süre sonra durumu kötüleşti ve komaya girdi. Ardından Montreal'de hastaneye kaldırıldı.  Eşini New York'ta başka bir hastaneye nakletti ünlü oyuncu. Orada bir süre yaşam destek ünitesine bağlı kalan Richardson; bir süre sonra hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

O rolü oynama diyen karısının isteğini kabul etmişti: Onları ancak ölüm ayırabildi

AMBULANSA BÄ°NMEYÄ° KABUL ETSEYDÄ° BELKÄ° DE HAYATTA OLACAKTI
Bu arada Liam Neeson'ın eşi Natasha Richardson'ın ölümüyle ilgili trajik olaylar dizisini de bir hatırlayalım. Sonradan ileri sürüldüğüne göre Richardson eğer kaza geçirdikten hemen sonra kendisini alıp hastaneye götürmek isteyen ambulansa binmeyi kabul etseydi belki de hayata tutunabilecekti. Olayları biraz daha geriye alırsak o kaza yaşandığında henüz 45 yaşında olan Natasha Richardson, kayak histine çıktığında kask kullansaydı belki de sonucu bu kadar ağır olmayacaktı.

Aslında iyi bir kayakçı olmayan Richardson, eğitmeninin ısrarlarına rağmen kask kullanmadı. Sonra da birlikte kayak yapmaya başladılar. Richardson düştü ve kafasını vurdu. Görünürde herhangi bir sorun yoktu. Fakat buna rağmen, kayak merkezinin sağlık görevlileri hemen bir ambulans çağırdı. Natasha Richardson, iyi olduğunu söyleyerek o ambulansa binmeyi reddetti. Sonuç olarak ambulans geldiği hastaneye boş olarak döndü.

Haberin Devamı

O rolü oynama diyen karısının isteğini kabul etmişti: Onları ancak ölüm ayırabildi

İKİ SAAT SONRA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ AMA ARTIK ÇOK GEÇTİ
Fakat kazadan iki saat sonra Richardson, şiddetli baş ağrılarından şikayet etmeye başladı. Bunun üzerine oyuncu yakınlardaki hastaneye götürüldü. Bu arada çekimde olan Liam Neeson'a da haber verildi ve hemen hastaneye karısının yanına gitti. O süreçte Natasha Richardson, kritik bir duruma girmişti. Hemen ailesi tarafından özel bir uçakla New York'ta evlerine yakın başka bir hastaneye nakledildi. Kocası Neeson, iki oğlu Michael ve Daniel, annesi ünlü oyuncu Vanessa Redgrave, teyzesi Joelly ve yakın aile dostları olan ünlü oyuncu Lauren Bacall yanından hiç ayrılmadı.

Haberin Devamı

Natasha Richardson, düşme sonrası beyin sarsıntısı geçirmişti ve yapılan tedaviye rağmen iyileşme umudu kalmamıştı. Zaten kısa bir süre sonra da hayata veda etti.

O rolü oynama diyen karısının isteğini kabul etmişti: Onları ancak ölüm ayırabildi

1994 YILINDA EVLENDİLER, ONLARI ÖLÜM AYIRDI: Evlilikleri 15 yıl süren Neeson ile Richardson'ı ölüm ayırdı. Ama aşklarını bitiremedi.
Kuzey İrlandalı oyuncu Liam Neeson ile meslektaşı Natasha Richardson, 1994 yılında evlendi. Çiftin bu evlilikten şu anda 26 yaşında olan Daniel ile 22 yaşında olan Micheal adında iki tane çocuğu oldu. Richardson, geçirdiği kayak kazasının ardından 2009 yılında hayata veda etti. Bu kaybın ardından Liam Neeson bir daha evlenmedi.  

Neeson ile Richardson, 1993 yılında Broadway'da sahnelenen Anna Christie müzikalinde çalışırken tanışmışlardı. O sırada Richardson, yapımcı Richard Fox ile evliydi. Ama Neeson ile aralarındaki kimya öylesine uyumluydu ki bu uğurda evliliğini bile gözü görmedi. Sonradan anlattığına göre bu konuda Neeson'ın bir suçu yoktu, çünkü Fox ile evliliği zaten sona gelmişti.

Â

O rolü oynama diyen karısının isteğini kabul etmişti: Onları ancak ölüm ayırabildi


YAŞAM DESTEK ÜNİTESİNİN FİŞİNİ ÇEKTİRDİ, ÇÜNKÜ BİRBİRLERİNE BÖYLE SÖZ VERMİŞLERDİ

Neeson, geçen yıl verdiği bir röportajda, artık hayatta olmamasına rağmen aradan geçen bunca zamanın ardından bile eşine olan sevgisinin azalmadığını anlattı. Inquirer.net adlı internet sitesine konuşan Neeson sık sık Richardson'ın mezarını ziyaret ettiğini anlattı. Aktör "Çok sık mezarına gidiyorum ve sanki oradaymış gibi onunla konuşuyorum" dedi.

Bu konuyla ilgili çok daha çarpıcı bir açıklamayı da Neeson, 2014 yılında verdiği başka bir röportajda anlatmıştı. Söylediğine göre Liam Neeson, karısı Natasha Richardson'ın bu kazadan sonra iyileşemeyeceğini anladığını gizlemedi. Hatta bu konuda karısını ziyaret ettiği sırada ona "Tatlım, buradan geriye dönemeyeceksin" dediğini hatırlattı. İyileşme umudu olmadığı kesinlikle belli olunca da Neeson, Natasha Richardson'ın yaşam destek ünitesinden çekilmesini istedi. Söylediğine göre bunun nedeni de yıllar önce Richardson ile yaptıkları bir anlaşmaydı. Çift, bu trajik olaydan yıllar önce birbirlerine " Eğer birimizden biri bitkisel hayata girerse diğeri bunu bitirecek" diye söz vermişti. Sonuç olarak Liam Neeson, karısına yıllar önce verdiği bu sözü tuttu ve onun yaşam destek ünitesinden ayrılmasını istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!