Ünlü dizi oyuncusu sosyal medyadan duyurdu... AkciÄŸer kanserine yakalanmışım.. Bana da sürpriz oldu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü dizi oyuncusu sosyal medyadan duyurdu...  Akciğer kanserine yakalanmışım.. Bana da sürpriz oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 15:38

İnsanın ne zaman hangi hastalığa yakalanacağını önceden bilmek tıptaki bütün gelişmelere rağmen mümkün değil kuşkusuz... Tıpkı beklenmedik bir kazanın ne zaman meydana geleceğini bilememek gibi. Ama bazı durumların bazı hastalıklara davetiye çıkardığı da bilinen bir gerçek.

Haberin Devamı

Sözgelimi sağlıksız beslenme obeziteye neden olabilir. Ya da tütün ürünü kullanmak kanser başta olmak üzere bir sürü başka hastalığa yol açar.

Ama bütün bunlar yapılmadığı halde yine de bu tür zor hastalıklara yakalanmak mümkün.

İşte böyle bir durum, rol aldığı diziyle tanınan ünlü bir oyuncunun başına geldi. Hayatı boyunca hiç tütün ürünü kullanmadığını belirten oyuncu yine de akciğer kanserine yakalandığını açıkladı.

Bir zamanlar ekranların en çok izlenen dizilerinden biri olan ve ülkemizde de yayınlanan Big Bang Theory adlı yapımla tanınan Kate Micucci, akciğer kanserine yakalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Ünlü dizi oyuncusu sosyal medyadan duyurdu...  Akciğer kanserine yakalanmışım.. Bana da sürpriz oldu

Haberin Devamı

HASTALIK ERKEN TEÅžHÄ°S EDÄ°LDÄ°
43 yaşındaki Micucci, yaptığı paylaşımda "Herkese merhaba... Şu an hastanedeyim. Çünkü dün akciğer kanseri ameliyatı oldum. Hastalığımı erken teşhis ettiler" dedi.

Big Bang Theory adlı dizide Lucy karakterine hayat veren oyuncu bu durumun tuhaf olduğunu çünkü hayatı boyunca bir tane bile tütün ürünü içmediğini vurguladı. Ardından da "Bu bir sürprizdi" diye ekledi.

Oyuncu, yine de hastalığı erken teÅŸhis edildiÄŸi için mutlu olduÄŸunu ve bu yüzden kendini ÅŸanslı hissettiÄŸini vurguladı.ÂKate Micucci saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu da belirti.

Micucci, geçirdiği operasyon nedeniyle bir süre hayatını yavaşlatacağını ama sonra yine eski düzenine döneceğini açıkladı.

Oyuncu paylaşımında hastane koridorunda yavaşça yürürken çekilen bir videosuna da yer verdi.

Ünlü dizi oyuncusu sosyal medyadan duyurdu...  Akciğer kanserine yakalanmışım.. Bana da sürpriz oldu

BÄ°R SÃœRE YAVAÅžLAYACAK
Yorum bölümünde de kendisine takipçilerinden gelen soruları yanıtladı oyuncu. Hastalığının nasıl teşhis edildiğini de şöyle anlattı: "Kan tahllilerimin sonucuna göre kanımdaki bir unsurun normalden fazla yüksek olduğu belirlendi. Vücudumda yüksek oranda iltihap tespit edildi. Bir uzman doktora gittim ve yapılan testler sonucunda akciğerimde bir küçük nokta belirlendi."

Haberin Devamı

Bunun ardından hemen operasyon geçiren oyuncunun hastalığı da erkenden yani hayatını tehdit edecek düzeye gelmeden önlenmiş oldu.

AkciÄŸer kanseri, dünyada en çok insanın kurban olduÄŸu hastalıklardan biri olarak biliniyor. En temel nedeni de sigara tüketimi.  Ama hayatında hiç sigara içmeyen birinin de bu hastalığa yakalanması mümkün. Hastalığın erken teÅŸhisi durumunda yüzde 70 kurtulma ÅŸansı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!