Öyle bir yoksulluk ki! Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı!

Güncelleme Tarihi:

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 12:10

"Beni büyükannem büyüttü. Annem çok gençti. Ayrıca küçük kız kardeşimin kötü alışkanlıkları vardı. Ailem bütün ilgisini onun üzerine yönelttiğinden benim mezun olmadan liseyi terk ettiğimi kimse fark etmedi bile... Öylesine yoksulduk ki yiyecek alacak aramız bile yoktu. Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı. " Bu ilginç sözler, günümüzün en ünlü sinema yıldızlarından birine ait... Çocukluk ve gençlik yıllarıyla şimdiki hayatı arasında öyle derin bir uçurum var ki, güzel oyuncu sanki iki farklı hayat yaşamış gibi...

Haberin Devamı

DERÄ°N YOKSULLUKTAN PIRILTILI DÃœNYAYA UZANAN YOL
Gelelim bu ünlü oyuncunu kim olduğuna... Bu ünlü oyuncu, geçen yıl The Eyes of Tammy Faye adlı filmdeki performansıyla en iyi kadın oyuncu dalında Oscar kazanan Jessica Chastain. Bugün artık mesleğinin en iyilerinden biri olarak nitelendirilen Chastain, geçmişiyle ilgili bilinmeyenleri The Guardian gazetesine anlattı. 2017 yılından bu yana Gian Luca Passi de Preposulo ve iki çocuğuyla birlikte  mutlu bir evlilik sürdüren Chastain, ailesinden hiç kimsenin, onu geleceğini şekillendirme konusunda yönlendirmediğini anlattı. Güzel oyuncu "Kimse benim oyuncu olmamı engellemeye çalışmadı. Ama eminim ki benim bu mesleği seçmek yerine diş hekimi olmamı isterlerdi" diye konuştu. Ayrıca, bazı ünlülerin de kendisi gibi hayatlarının ilk dönemlerinde deneyimlediği yoksullukla nasıl mücadele ettiklerini gizlemedi. 

Haberin Devamı

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

AÄ°LEMDEN KÄ°MSE LÄ°SEYÄ° YARIDA BIRAKTIÄžIMIN FARKINA VARMADI
Jessica Chastain, röportajında okul yıllarından daha doğrusu liseyi nasıl yarıda bırakıp sonra bitirdiğinden söz etti. Güzel oyuncu, California'da El Camino Fundamental Lisesi'ne gittiğini, fakat okulu yarıda bıraktığını söyledi. Ailesinden hiç kimsenin bunun farkına bile varmadığını anlatan Chastain, bunun nedeninin ise bazı kötü alışkanlıkları olan kız kardeşi olduğunu sözlerine ekledi. Jessica Chastain "Kardeşim bazı güçlüklerle karşı karşıya kalmıştı. Herkes bu yüzden büyük bir gerilim içindeydi. Ailemin odak noktasında o vardı. Kimse bana lise mezuniyet törenime geleceğini söylemiyordu. Bu yüzden liseden mezun olmadığımı kimse fark etmedi" diye sürdürdü konuşmasını.

BÄ°R YETÄ°ÅžKÄ°N OLUNCA ÖÄžRENÄ°MÄ°NÄ° TAMAMLADI: Fakat bu arada hemen hatırlatalım ki, Jessica Chastain her ne kadar gençlik yıllarında "lise terk" olsa da sonradan okulunu tamamladı. Hatta yüksek öÄŸrenim bile gördü. Chastain, 1996 ile 1997 yılları arasında Sacramento City Collega'da okudu ve diploma aldı. Bir yıl sonra da Amerikan Dramatik Sanatlar Akademisi'ne girdi. Orayı bitirdikten sonra da 2003 yılında New York'taki Juilliard School'dan diploma aldı.

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

KIZ KARDEŞİ GENÇ YAŞTA CANINA KIYDI
Jessica Chastain'ın anlattığına göre, anne ve babası Jerri Renne ile Michael Monasterio, ardı ardına çocuk sahibi olduklarında kendileri de çok gençti. Belki de bu yüzden çok erken yaptıkları bu evlilik uzun sürmedi ve ebeveyni ayrıldı. Annesi daha sonra Michael Hastey ile bir başka evlilik yaptı. Anlattığına göre Chastain'in üvey babasıyla arası gayet iyiydi. Fakat kız kardeşinin kötü alışkanlıkları yüzünden tüm aile zor dönemler geçirdi. Zaten sonuç olarak Chastain'in kız kardeşi 2013 yılında kendi canına kıydı.

Haberin Devamı

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

'AÄ°LEMDE 17 YAÅžINDA HAMÄ°LE KALMAYAN TEK KADIN BENÄ°M'
Gian Luca Passi de Preposulo ile evliliğinden iki çocuk annesi olan 45 yaşındaki Jessica Chastain, ailesindeki tüm kadınların en büyük sorununun da bu noktada olduğuna dikkat çekti. Büyükannesi ve annesi de dahil ailesindeki tüm kadınların henüz 17 yaşında yani  çocuk denecek yaşta hamile kaldıklarını belirten Jessica Chastain "Onların başka seçeneği yoktu. Çünkü doğum kontrolü pahalıydı" diye konuştu. Bu noktada bir kadının, çocuk sahibi olup olmamaya kendisinin karar verebilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

Haberin Devamı

'ERKEKLERE GÃœVENEMÄ°YORLARDI'
Ailesindeki kadınların, bebek doğduktan sonra, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirecekleri konusunda erkeklere güvenemediğini anlattı yıldız oyuncu. "Bu yüzden kadınların doğum kontrol yöntemlerine ulaşabilmesi ve bu konuda özgür olması benim için önemli. Bazı kadınlar çocuk sahibi olmamaya karar verdiğinde bu durumun birçok insanı korkuttuğunu biliyorum" diye sürdürdü sözlerini.  Jessica Chastain, ebeveyni ayrıldıktan sonra annesinin bir evlilik daha yaptığını ve o sırada da iki tane daha çocuk sahibi olduğunu sözlerine ekledi. Chastain, bu yüzden en küçük kardeşiyle aralarında 20 yaş fark olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

'HİÇBİR ŞEYİMİZ YOKTU, KIRILGANLIKLA BÜYÜDÜK'
Chastain, bu yılın ilk ayında The Sunday Times'a verdiği bir röportajda, hayatının ilk yıllarının bir bölümünü, beş çocuğuna bakmak için mücadele eden bekar bir anne ile yoksulluktan kırılan bir evde geçirdiğini saklamamıştı. Chastain o röportajda bütün bu zor koşullar nedeniyle büyürken çok kırılgan olduğunu anlattı. Sonra da şu sözleri ekledi: "Kırılganlıkla büyüdüm çünkü hiçbir şeyimiz hatta yiyeceğimiz bile yoktu."

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

'PARAMIZ YOKTU, ANNEM DÜKKANLARDAN YİYECEK ÇALARDI'
Chastain, 2017 yılında verdiği başka bir röportajda çocukluk yıllarında içinde yaşadığı yoksullukla ilgili çarpıcı sözler söylemişti. Anlattığına göre annesi, çocuklarını besleyemediği, buna yetecek parası olmadığı için çevredeki dükkanlardan yiyecek çalardı. Hatta bazen kendisi ve kardeşlerinin de böyle yaptığını gizlemedi o röportajda Chastain "Dükkanda yiyecek çalardık çünkü hiç paramız yoktu. Dükkan sahipleri annemin bunu neden yaptığını bildikleri için onu hiç durdurmadılar. Yani insanlar nazikti. Biz şimdi iyi bir hayat sürüyoruz çünkü insanlar annemi koruyorlardı. "

Haberin Devamı

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

ÜNLÜ OKULU, ROBIN WILLIAMS SAYESİNDE BİTİRDİ
Jessica Chastain, büyük zorluklar içinde geçen çocukluğunda bazı yardımlar aldığını da gizlemedi. Çocukluk yıllarında California'daki bir yerel performans sanatları okuluna gittiğini ve bunu da yardımsever insanların desteğiyle yaptığını sözlerine ekledi. Jessica Chastain, ailesinin bu okulun giderlerini karşılayacak parası olmadığını gören okul yönetiminin kendisine iş verdiğini ve bu sayede öğrenim giderlerini kendisinin karşıladığını anlattı. "Bir çocuk olarak benim nasıl mücadele ettiğimi gören insanlar vardı. Bana yardım ettiler. Ve sonuçta bugün olduğum yere geldim" diye konuştu Chastain.  Güzel oyuncunun, Juiliard School'daki öğrenimini de ünlü oyuncu Robin Williams'ın kendisine verdiği burs sayesinde tamamladığını yeri gelmişken hatırlatalım.

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

'BEN DE ÖYLE BİR YERDEN GELİYORUM, BUNUN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİYORUM'
Chastain, şu anda mesleğindeki başarısı sonucu kazandığı milyonluk servetini kullanarak güzel malikanelerde rahat bir hayat sürdürüyor. İki çocuğunu da elindeki bütün olanakları kullanarak büyütüyor. Onların çocukluğu annelerininkinden çok farklı olacak. Artık rahat bir hayatı olsa da onu üzen ve sinirlendiren bir ayrıntı var: Birçok insanın tıpkı kendisinin çocukluk ve ilk gençlik yıllarındaki gibi yokluk ve yoksulluk içinde yaşam mücadelesi vermesi. Bu konudaki duygularını şöyle anlatıyor güzel oyuncu: " Çünkü ben de öyle bir yerden geliyorum. Bunun neye benzediğini biliyorum. Ve bu durum beni kızdırıyor." 

'HAYATIM HAKKINDA SEÇÄ°M YAPMA ÅžANSI VERDÄ°': Yarıda bıraktığı liseyi sonradan bitiren, oyunculuk konusunda da saÄŸlam bir eÄŸitim gören Jessica Chastain, kendi anlattığına göre ailesinde 17 yaşında bir bebeÄŸe hamile kalmayan tek kadın. Böylesine erken yaÅŸta anne olmadığı için de bu durumun kendisine hayatı hakkında seçimler yapma ÅŸansı verdiÄŸini sözlerine ekledi.

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

TAŞIYICI ANNE YÖNTEMİYLE ÇOCUK SAHİBİ OLDU
Ailesinde 17 yaşına gelip de hamile kalmayan tek kadının kendisi olduğunu söyleyen Jessica Chastain, ilk bebeği dünyaya geldiğinde 41 yaşındaydı. Fakat güzel oyuncu ve kocası bu bebeğe taşıyıcı anne yöntemiyle sahip oldu. 2018 yılında dünyaya gözlerini açan kız bebekleri Giulietta'nın ardından Augustus adını verdikleri bir de erkek bebekleri dünyaya geldi.

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

 31 YAŞINDA SİNEMAYA ADIM ATTI
Tam adıyla Jessica Michelle Chastain olan oyuncu, 24 Mart 1977'de dünyaya geldi. Chastain küçük yaşlardan itibaren oyunculuğa ilgi duydu ve profesyonel sahneye ilk çıkışını 1998 yılında Shakespeare'in Juliet'i rolüyle yaptı.Juilliard School'da oyunculuk eğitimi aldıktan sonra, televizyon yapımcısı John Wells ile bir yetenek holding anlaşması imzaladı. Law & Order: Trial by Jury de dahil olmak üzere birçok televizyon dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Ayrıca 2004 yılında Anton Çehov'un Vişne Bahçesi ve 2006 yılında Oscar Wilde'ın Salome trajedisinin tiyatro yapımlarında da çeşitli roller üstlendi.

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

BAÅžARILAR ARDI ARDINA
Jolene ile 2008 yılında, 31 yaşındayken sinemaya adım attı. 2011 yılında aralarında Sığınak ve Hayat Ağacı'nın da bulunduğu yapımlarla büyük bir çıkış yakaladı. Dönem draması Duyguların Rengi'nde (2011) hevesli bir sosyeteyi ve gerilim filmi Zero Dark Thirty'de (2012) bir CIA analistini canlandırarak Akademi Ödülü adaylıkları aldı.

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

SOSYAL SORUMLULUK KAMPANYALARINDA ÖNCÜLÜK YAPIYOR
En büyük ticari başarılarını Yıldızlararası ve Marslı (2015) adlı bilim kurgu filmleriyle elde etti. Chastain, yapımcılığını da üstlendiği biyografik film The Eyes of Tammy Faye'de (2021) canlandırdığı Tammy Faye karakteriyle En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandı.

Öyle bir yoksulluk ki Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı

MUTLU EVLÄ°LÄ°K
Chastain, filmde çeşitliliği teşvik etmek amacıyla kurulan Freckle Films adlı yapım şirketinin kurucusu ve Angel City FC
adlı futbol kulübünün yatırımcısı. Ruh saÄŸlığı sorunlarının yanı sıra toplumsal cinsiyet ve ırk eÅŸitliÄŸi konularında da kampanyalar yürütüyor Chastain.ÂGian Luca Passi de Preposulo ile evli ve bu evlilikten iki çocuÄŸu var.

BAKMADAN GEÇME!