İlk günden sahada

Güncelleme Tarihi:

İlk günden sahada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2023 07:36

Abdi İbrahim, depremin ilk aşamasından itibaren ilgili resmi ve sivil kurumlarla yakın temas halinde.

Haberin Devamı

İlaç firması Abdi İbrahim, Sağlık Bakanlığı’nın ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun yönlendirmesiyle 13 bin kutu ilacı deprem bölgelerine ulaştırdı.

Bununla birlikte çok sayıda çadır, battaniye, yetişkin ve çocuk uyku tulumu, acil durum battaniyesi, termal içlik, çorap, bere, eldiven, kuru yiyecek, pet şişe su, kazma ve kürek taşıyan yardım TIR’ını da AFAD koordinasyonunda afet bölgesine gönderdi.

İlk günden sahada

Ayrıca Hatay Valiliği kontrolünde enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmak üzere 5 ekskavatör ve 3 jeneratörü de bölgeye yolladı.

İlk günden sahada

Mama yardımı

Haberin Devamı

Eski mankenlerden Begüm Özbek, deprem bölgesinde zor durumda olan sokak ve evcil hayvanlar için yardım çağrısında bulundu.

İlk günden sahada

Mama Kumbarası ve Deprem Kumbarası oluşumlarının duyurusunu yapan Özbek, herkesi mama bağışına davet etti. Hayvanseverler, toplanan mamaları afet bölgesindeki sokak hayvanlarına ulaştıracak.

İlk günden sahada

Her bilet bir gelecek

Yaşadığımız zorlu süreçte canlı müzik performans mekânları ve sanatçılar, sahnenin gücünü, deprem bölgesindeki insanlara destek olmak amacıyla kullanmaya karar verdi. Bu amaç doğrultusunda, 24 Şubat ile 5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek konserlerin bilet gelirlerinin tamamı, ODTÜ Mezunlar Derneği ve Darüşşafaka Vakfı’na bağışlanacak.

Otellerinin kapılarını açtı

İlk günden sahada

Haberin Devamı

Turizm sektörü de imkânlarını depremzedeler için seferber etti. SRN Grup Turizm, Malatya’da evleri yıkılan ailelere Alaçatı’daki Leo Serenes Otelleri’nin kapılarını açtı. Grup, deprem mağdurları için hem konaklama hem iş imkânı sundu. Ayrıca evlerinin mobilyalarını da vererek örnek bir davranışta bulundu.

Askıda burs var

İlk günden sahada

Askıdanevar.com, depremden etkilenen tüm üniversite öğrencileri için #AskıdaBursVar diyerek markaları ve gönüllüleri iyiliği paylaşmaya davet etti. Nazlı Sabancı da deprem bölgesindeki gençler için Askıdanevar.com’un bu kampanyasını sosyal medyadan duyurdu.

Sahne gelirini bağışlıyor

Haberin Devamı

İlk günden sahada

Ünlü komedyen Doğu Demirkol, depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için İzmir’de sahne alıyor. Demirkol, 26 Şubat Pazar akşamı Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’ndaki stand-up gösterisini depremzedeler yararına gerçekleştirecek.

Deprem bölgesinden köpek sahiplendi

Sosyal medyanın güçlü ismi Danla Biliç de tüm imkânlarını ortaya koyan isimlerden. “Kurtaran Ev” oluşumuna destek veren Biliç, deprem bölgesinden bir köpek sahiplendi ve başka canların sahiplenmesi için duyurularda bulundu.

İlk günden sahada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!