Hangisi bu sezonun dizisi? (Magazin Konseyi)

Güncelleme Tarihi:

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 16:23

Bugün televizyonlarda yeni yayın dönemi ve büyük rekabet başlıyor... Merakla beklenen birbirinden iddialı diziler bugünden itibaren ekrana gelecek. Magazin Konseyi, sezonun en iddialı dizilerinin hangileri olacağını tartıştı.

Haberin Devamı

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)

Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak’ın başrolü üstlendiği dizinin ismi henüz netleşmedi.


Onur BAŞTÜRK
Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in dizisini dönem işi olacağı için çok merak ediyorum. Diğer dizilerden ayrılan çok fazla yanı var. Bir de Halit ve Bergüzar yeniden iyi bir ikili olacaklar ekranda. “Cesur ve Güzel” de ilginç. Çünkü daha önce bir dizide yan yana gelmemiş bir ikiliyi, Kıvanç (Tatlıtuğ) ve Tuba’yı (Büyüküstün) koz olarak kullanacak. Bence bu dizi de çok şanslı. Uğur Yücel’in “Familya”sı tutar. Naif aile/mahalle dizisi gibi... “İçerde”yi de merak ediyorum ama çok aksiyon içeriyor sanırım. Eğer öyleyse tutmama riski var.

Haberin Devamı

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)


Anne

Ömür GEDİK
Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in kamera önündeki birlikteliği tabii ki merak uyandırıyor. Yönetmen koltuğunda Türk sinemasında özel filmlere imza atmış Yağmur-Durul Taylan’ın olması da önemli. “Familya”nın fragmanına bayıldım, Uğur Yücel’le mahalle hayatı film tadında olacak gibi. “Babam ve Ailesi”nin konusu ilginç geldi. Sonradan ortaya çıkan aile fikri bakalım nelere gebe... Kadro da sağlam görünüyor. “Cesur ve Güzel”de Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün beraberliğini merak ediyorum. Ekranlardan uzak kalan Kıvanç’ın bekleyeni çok fazla.

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)


Cesur ve Güzel

Cengiz SEMERCİOĞLU
Son yıllarda hiç bu kadar iddialı bir sezon öncesi olmamıştı... Bu akşamdan itibaren dananın kuyruğu kopmaya başlayacak. Tabii herkesin en çok merak ettiği işler Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’i 10 yıl sonra buluşturan dizi ile Kıvanç Tatlıtuğ’la Tuba Büyüküstün’ün “Cesur ve Güzel”i... Ben ikisinin de iyi iş yapacağını düşünüyorum. Sürpriz çıkış yapanlar ise “Babam ve Ailesi”, “Familya” ve “Anne” olabilir...

 

Haberin Devamı

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)



Melike KARAKARTAL
En merak ettiğim dizi “Familya”... Uğur Yücel’in içinde bulunduğu yapımın farklı bir çizgide olacağını düşünüyorum. Halit Ergenç-Bergüzar Korel’in çift olarak bir dizide kimyalarının nasıl olacağını da çok merak ediyorum. Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün son derece bakılası bir çift. çok tutulacak bir dizi olacağına eminim. “İçerde”de fan kitlesi milyonlara erişen iki isim var, iyi seçimler. Heyecan dozu yüksek bir dizi gibi görünüyor. En merak ettiğim dizilerden biri de bu akşam başlayacak “Babam ve Ailesi”. Oyuncular harika, hikaye nefis...

HEPİMİZİN FERİT’İYDİ

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)

Haberin Devamı


Türk sineması, en büyük oyuncularından birini kaybetti. Dün büyük bir kalabalık tarafından Teşvikiye Camisi’nden son yolculuğuna uğurlanan Tarık Akan, tüm Türkiye’nin olduğu gibi Magazin Konseyi’nin de gündemindeydi...

Cengiz SEMERCİOĞLU
Son yıllarda bütün Türkiye’nin arkasından üzüldüğü, medyada vedası bu kadar geniş yer bulan ender sanatçılardan biri oldu. Üstelik bunu ömrü boyunca vazgeçmediği siyasi duruşuna rağmen başardı. Rağmen diyorum çünkü sağcısı solcusunu, solcusu sağcısını takdir etmez bizde. Tarık Akan, hepimizin Ferit’iymiş demek ki...

Melike KARAKARTAL

Tarık Akan bir sanatçı ve eğitimci olarak hem Türkiye tarihi hem de bizim kişisel tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahip. Çocukluğumuzdur, canımızdır Tarık Akan. Ona baktığımda iyi hisler ve güzel sözlerden başka bir şey gelmiyor aklıma. Çok, çok üzgünüm. “Her devrin adamı” olmayan, dönem dönem esen rüzgarlardan uzakta duran, benzersiz bir adamdı. 12 Eylül anılarını anlattığı “Anne Kafamda Bit Var” üzerimde büyük etki yaratan kitaplardan biridir, henüz bu kitapla yolu kesişmemişlere hararetle tavsiye ederim.

Onur BAŞTÜRK

Tarık Akan’ın ardından bence birçok ortak değer hatırlandı. Dürüstlük, tutarlılık, samimiyet ve gerçek sanatçı olma/olabilme hali. Tarık Akan’ın kaybı bu yüzden herkesi çok sarstı. Tutunduğumuz son dal kırılıp gitmiş, boşluğa düşmüşüz gibi hissettik. Ki bir dönem kapanıyor gerçekten ve bu çok üzücü.

Ömür GEDİK

Onunla birlikte yıllar önce Taş Mektep’i gezerken hayranı olduğum sanatçının bir eğitim aşığı olduğunu görmüştüm. Benim için bir başka önemli olayı da “Yol” filminin çekimlerinde verdiği tepkidir. Çekimler boyunca bağ kurduğu atın senaryo gereği öldürülmesine tepki vermekten, karşı çıkmaktan çekinmeyen vicdanlı bir adam vardı orada da. Türk sinemasının gülen yüzüydü. Toprağı bol olsun.

Haberin Devamı

MERYEM BOŞ VİTESE ATTI

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)


Meryem Uzerli’nin “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisine girmesi düşüş mü çıkış mı? Başrol oynadığı dizi tutmayınca tutan bir dizinin kadrosuna girmek garantici bir tutum mu?

Ömür GEDİK
Tabii ki garantici bir durum. Ama ne sakıncası var ki! Kim istemez tutan bir diziye dahil olmayı? Hem de bu kadar iyi bir kadronun içine girmeyi? Meryem, akıllı davranmış.

Melike KARAKARTAL
“Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, Meryem Uzerli’nin etrafında şekillenen bir dizi değil, sonradan dahil olduğuna göre bunu bir “düşüş” olarak değil ama “boş vitese almak” olarak görmek mümkün. Uzerli kariyerinde hatalı seçimler yapabiliyor fakat henüz vaziyeti toparlanmak için geç değil. Çok yetenekli, pırıl pırıl bir kadın ve çok iyi bir oyuncu. Hak ettiği gibi bir çizgide olmasını; onun etrafında şekillenen projelerle güzel haberlerini duymak isteriz.

Onur BAŞTÜRK

Meryem’in tutmuş bir diziye dahil olması gayet garantici bir tavır. Yapacak başka bir şeyinin olmadığını gördü ve son kozunu oynuyor şimdi. Satrançta tam köşeye sıkışmışken en son ve en riskli hamlesini yapmak gibi bir şey Meryem’in verdiği karar. Bence doğru bir karar değil. Ama belli olmaz tabii, şansı yaver gider, karakteri sevilirse tekrar yıldızı parlayabilir.

Cengiz SEMERCİOĞLU

Kendi dizisi tutmayan oyuncu için tutmuş bir işe girmek neden düşüş olsun Onur? Meryem’in “Eşkıya”da ne oynayacağını, diziye ne katacağını bilmiyoruz ki... Eğer kötü bir performans sergilerse, zaten yükünü almış diziye bir şey katmazsa o zaman düşüş olur... Bunu da ancak diziye girdikten 5-6 bölüm sonra görebiliriz...

 

Haberin Devamı

HADİSE FARK ATTI

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)


Magazin Konseyi’ne göre bayramda Kıbrıs ve Antalya’da çıkan sanatçılar arasında en çok öne çıkan isim Hadise oldu... Sonra Ajda Pekkan...  İşte nedenleri...

Cengiz SEMERCİOĞLU
Bu bayramın yıldızı tartışmasız Hadise’ydi. Her bayram sonrası en çok onu konuşuyoruz. Neden? Çünkü sahnede en cesur, en iddialı o da o yüzden... Üstelik sahnede fotoğraf vermeyi iyi biliyor. Bu yüzden Hadise hep çok konuşuluyor. Bir de Gülben Ergen’in kıyafeti ve fit vücudu öne çıktı.

Onur BAŞTÜRK

Bence de Hadise’ydi. Kıyafeti, dansıyla filan en çok dikkat çekenlerden biriydi.

Melike KARAKARTAL

Bence bu bayramın yıldızları Ajda Pekkan ve Hadise’ydi... İkisi de çok güzel ve ışıltılı görünüyordu sahnede...

Ömür GEDİK

Hiçbirinin bayram sahnelerini izlemedim, konserlerle ve izleyici tepkisiyle ilgili bir şey demem yanlış olur. Ama basında çıkan fotoğraflara bakacak olursak tabii ki Ajda Pekkan ve Hadise. İkisi de çok havalı ve güzel görünüyorlar.

 

TARKAN’A 10 ÜZERİNDEN...

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)

 

Magazin Konseyi, Tarkan’ın önceki yılki konserleriyle bu seneki Açıkhava konserlerini karşılaştırdı... Ve 10 üzerinden puan verdi...

Ömür GEDİK: 10

Ben 10 puan veriyorum. Türk sanat müziği ve pop repertuvarını birleştirerek geçmişi ve bugünü çok güzel harmanladığı, değerlerimize sahip çıktığı, her yaştan insanı aynı konserde eğlendirmeyi başardığı için. Babamla yan yana konser izlemek büyük bir keyifti, hiçbir şeye değişmem.

Cengiz SEMERCİOĞLU:  6

Tarkan TSM şarkıları söylemeye, albümleri yapmaya mutlaka devam etmeli... Ama iki Tarkan’ı konserlerde yan yana getirmek yerine ayırmalı. Açıkhava’ya “Alaturka Tarkan” konseri dinlemeye de giderdim ve çok mutlu ayrılırdım. Ama biraz ondan biraz bundan benim hiç sevmediğim bir tarzdır. Bu yüzden 10 üzerinden 6...

Melike KARAKARTAL:  8

Tarkan’ın konserine gidenlerin çoğu, baştan sona yerlerinde oturamadıkları bir konser beklediler ancak mega starımız, sanat müziği ve güncel şarkıları aynı konserde söyleyerek sanırım beklentileri tam olarak karşılayamadı. Yine de ne olursa olsun, her koşulda Tarkan, Tarkan’dır ve izlenir, mutlu eder, ağızda güzel bir tat bırakır... 10 üzerinden 8.

Onur BAŞTÜRK:  6

Ben de 10 üzerinden 6 veririm. Çünkü yıllardır Tarkan’ın Açıkhava konserlerini takip ediyorum. Üç-dört sene önceki o süper enerjik Tarkan’ın yerinde yeller esiyor şimdi. Eskiden sahnede duramaz, zıp zıp zıplardı. Şimdi hantallaştı. Konserinin büyük bir bölümüne alaturkayı eklemesi de bunda önemli bir etken. 

 

BU İLİŞKİ SİNAN’IN MEKTUBUNDAN BİLE KISA SÜRDÜ

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)

 Cem Yılmaz ve Ebru Şallı’nın ilişkisi, Çeşme’de çekilen tatil fotoğraflarıyla ortaya çıkmıştı.

Yaz bitti, Cem Yılmaz-Ebru Şallı aşkı da bitti... Yeniden bir araya gelirler mi? Magazin Konseyi, Sinan Akçıl’ın veda mektubu yazmasının bile bu ilişkiden daha uzun sürdüğü konusunda birleşti...

Onur BAŞTÜRK
Bayağı yaz aşkıymış. “Yaşandı bitti saygısızca” diyor ya Burak Kut o eski şarkısında... Bence onlarınki de öyle oldu. Birbirlerine feci kıl olduklarını seziyorum. Tekrar bir araya gelirlerse gerçekten birbirlerini seviyorlar demektir. Lakin -büyük konuşayım hadi- sanmıyorum.

Melike KARAKARTAL

Cem Yılmaz ile Ebru Şallı’nın hayat tarzları öyle farklı ki... Yaz aşkı mı değil mi bilemem ama “büyük aşk” bile olsa birbirlerine ayak uyduramazlardı, ayrılıklarına şaşırmadım. Belirli bir yaştan sonra yaşanan ilişkilerde ten uyumu, elektrik vb. gibi kriterlerden fazlası gerekiyor.

Ömür GEDİK

Ben de yeniden bir araya geleceklerini sanmıyorum. Aşk haberlerinin hemen üstüne ortadan kaybolan, eski eşiyle tatile çıkan, konserlere giden bir erkeğe geri dönülmez herhalde. Ebru adına konuşmak gerekirse, bu kısa süreli aşk keşke hiç duyulmasa, gizli kalsaymış.

Cengiz SEMERCİOĞLU

Olan Sinan Akçıl’ın duygusal mektubuna oldu. Neredeyse Sinan’ın mektubu yazdığı süreden kısa sürdü bu ilişki. Kimsenin bu ilişkiye uzun bir ömür biçtiği yoktu zaten. Herkesin “Aaa ne alaka” demesi de bu yüzdendi... İki bekar ünlünün yaz kaçamağı olarak magazin tarihinde yerine alacaktır.Bayağı yaz aşkıymış. “Yaşandı bitti saygısızca” diyor ya Burak Kut o eski şarkısında... Bence onlarınki de öyle oldu. Birbirlerine feci kıl olduklarını seziyorum. Tekrar bir araya gelirlerse gerçekten birbirlerini seviyorlar demektir. Lakin -büyük konuşayım hadi- sanmıyorum.

 

AYLA ÇELİK YANLIŞ YAPTI

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)


Ayla Çelik’in “Bağdat”ı Kenan Işık’a yazdığı iddia edildi, tartışmalar başladı... Konuyu soran magazincilere “Bu konuda konuşmak istemiyorum” diyen
Ayla Çelik doğru mu yaptı, yanlış mı?

Onur BAŞTÜRK
Cengiz’in yazdığı gibi Kenan Işık’a ayıp ediyorlar ya... Ayla Çelik de “Konuşmak istemiyorum” demekle hata etmiş. “Yok öyle bir şey” dese olay kapanırdı. Ama “Konuşmak istemiyorum” demek olayı doğrulamak anlamına da geliyor bir yandan. Galiba iyi bir medya danışmanı yok kendisinin.

Melike KARAKARTAL

Eğer konuşsa, Ayla Çelik’in üstüne çullanılmaz mıydı? “Kenan Işık üzerinden rant sağlıyorsun” gibi yorumlar yapılmaz mıydı? Ayla Çelik zarif bir kadın, bunu düşünerek sessiz kalmıştır, haksız şekilde eleştirilmek istemediği ve Işık’a duyduğu saygıdan ötürü susmayı tercih ediyordur.

Cengiz SEMERCİOĞLU

Ayla Çelik “Bu konuda konuşmak istemiyorum” diyerek neredeyse haberleri teyit eden bir tavır sergilemiş... “Kenan Bey hasta yatağında yatarken bunlar konuşulacak konular değil” dese, daha doğru bir tavır sergilemiş olacaktı. Ayla Çelik, biraz tanıyorsa Kenan Işık’ın böyle bir yanıttan çok daha mutlu olacağını bilirdi...

Ömür GEDİK

Bu haber neden Kenan Işık’ın sağlığı yerindeyken çıkmadı da, şimdi konuşuluyor? Bence en büyük ayıp Kenan Işık’ın ailesine yapılıyor şu an. Ayla Çelik “Bu konuda konuşmak istemiyorum” demiş, bence de bu konuyu hiç konuşmayalım.

 

DEMET Mİ HAKLI, OKAN MI?

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)


Okan Bayülgen geçen hafta Magazin Konseyi’ne verdiği röportajda; “15 Temmuz’dan sonra TV programlarının başka kahramanları var, konuk profili değişti: Eski albaylar, itirafçılar, gazeteciler, nedamet getirmiş FETÖ’cüler bile talk show kahramanı. Bu saatten sonra Demet Akalın’a bir dönüş olmaz” dedi...Buna karşılık Demet Akalın; “Okan Bayülgen iyisin hoşsun da... Bırak sataşmayı, işine bak! Tarkan’sız da, bensiz de reklamın olur! Kaç yaşına geldin sığınma bize, hadi anam” yanıtını verdi...Magazin Konseyi, “Okan mı haklı, Demet mi?” sorusunu tartıştı...

Cengiz SEMERCİOĞLU
Umarım Okan albaylar, itirafçılar ve nedamet getirmiş FETÖ’cülerle programını kurtarır, yoksa bu sözlerinden sonra Demet Akalın ve muadillerini konuk almakta çok zorlanacak... Okan’ın yıllarca program yaptığı isimleri bir kalemde harcaması doğru değildi...

Melike KARAKARTAL

Okan Bayülgen, bana kalırsa pop kültürün dönüşeceğini, talk show’larda artık safi eğlenceye yönelik bir talebin olmayacağını söylüyordu. Onun kendi programına dair böyle bir yönelimi olabilir, ancak ben bu fikre katılmıyorum. Aksine, izleyicinin sürekli siyasetin müdahil olduğu bir dünyada olmak istemediğini düşünüyorum. Demet Akalın ise alınganlık yaptı, “Okan’ın kendi fikridir” deyip geçebilirdi. Kaldı ki bir kişinin yorum ve düşünceleriyle bir diğer kişinin bulunduğu yer, başkaları için sahip olduğu anlam değişmez.

Onur BAŞTÜRK

Demet Akalın tepki göstermekte haklı. Çünkü Okan Bayülgen bize verdiği röportajda bayağı dokunduruyordu ona ve onun temsil ettiği diğer popüler kültür kahramanlarına... Tamam, Okan konuk profili değişti artık demeye çalışıyor, örnek veriyor ama Demet’in, Tarkan’ın ismini kullanarak da aslında kendinin ve yeni programın reklamını yapmış oluyor bir yandan...

Ömür GEDİK

Okan Bayülgen, biz sorunca, ülkede ve ekranlarda öngördüğü değişime parmak bastı, kendi görüşünü belirtti. Hakaret etmedi, aşağılamadı. Demet Akalın’ın bu kadar tepki vermesine gerek yoktu bence. Ayrıca unutmayalım, Okan yaş aldıkça değerleniyor.

 

BU İVEDİK BİTMEZ!

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)

 

Bayramda “Recep İvedik” filmleri yine en çok izlenen yapımlardan oldu. Şahan Gökbakar seyirciye teşekkür edip, “Recep İvedik 5”in vizyon tarihini 17 Şubat olarak açıkladı. Magazin Konseyi, “Recep İvedik 10 gelir mi?” sorusunu tartıştı...

Melike KARAKARTAL
“Recep İvedik” kaba saba öğeleri olan bir durum komedisi, bizim kaba saba hallerimiz sürdükçe İvedik de izlenir, biraz ayna gibi görüyorum ben bu karakteri. Şahan, insanları iyi okuyor, bunu düşünerek bu seriyi üretmeyi sürdürür bence.

Ömür GEDİK

“Recep İvedik” bir marka oldu. Madem halkımız seviyor, neden devam etmesin ki... Önemli olan aynı tatta devam etmesi. Ben bırakın serinin hayatımızdan çıkmasını, ülke sınırları dışına çıkmasını bekliyorum. Recep’in “Borat”tan neyi eksik?

Cengiz SEMERCİOĞLU

“Recep İvedik” 2000’ler Türkiye’sinin sosyolojik bir gerçeği... Şimdi böyle bir gerçek dururken Şahan’a “Neden Recep İvedik 5’i çekiyorsun?” demek, “Şu köşede seni kuzu kuzu bekleyen 20 milyon TL var, sakın onu alma” demekle aynı şey. Şahan’ın yerinde kim olsa o parayı bırakmaz. Sadece Türkiye’de değil dünyada da hiçbir oyuncu bırakmaz. Şahan gemisini yürütüyor. O paralar o köşede hazır beklediği sürece de yürütmeye devam edecek.

Onur BAŞTÜRK

“Recep İvedik” film olarak hayatımızdan çıksa dahi jargon ve ruh olarak bu dönemin bir sembolü, o yüzden hep bizimle olacak maalesef. Hepimiz günlük hayatımızda İvedikgillerden biriyle karşılaşıyor ve söyleniyoruzdur eminim. Bu yüzden bu işin parodisi yapılmış, çok izlenmiş, şaşırtıcı gelmiyor bana. 10’uncusu da çekilir bu gidişle.

 

SERENAY SARIKAYA

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)


Hem reklamı konuşuldu hem filmi viyona giriyor...

Melike KARAKARTAL
Serenay’ın bir yıldız olacağı daha kariyerinin ilk günlerinden belliydi. Çok beğeniyor ve takdir ediyorum, daha uzun yıllar sürer umarım bu başarısı.

Onur BAŞTÜRK
Serenay bu dönemin en güzel parlayan starı. Ne yapsa güzel yapıyor. Filmdeki oyunculuğunun da çok iyi olduğu konuşuluyor. Umarım film de iyidir.

 

ŞEBNEM FERAH

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)


Bu sezon üçüncü kez Açıkhava’ya çıkmaya hazırlanıyor...

Cengiz SEMERCİOĞLU
Açıkhava’da bedavacı konserleri bu yaz boyunca tartıştık durduk. Şebnem Ferah orayı hakkıyla dolduracak isimlerin başında geliyor. Bu yaz üç konser vererek de bunu kanıtlıyor.

Ömür GEDİK

Kemik bir izleyici kitlesi var Şebnem’in. Onu asla yalnız bırakmıyorlar. Geçen yılki konserinde atılan çığlıklar hâlâ kulaklarımda. Her konserde sil baştan başlıyor bu sevgi seli.

 

ALİ AĞAOĞLU

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)

 

Bayram tatilinde Ali Ağaoğlu yine sevgilisiyle gündemdeydi.

Ömür GEDİK
Ali Ağaoğlu için diyecek söz bulamıyorum artık. Çocuğu yaşındaki sevgililerine de. Gezin tozun ama bari gözümüze sokmayın. Bu paylaşımlarla ne mesaj vermek istiyorsunuz, amacınız ne?

Melike KARAKARTAL
Genel olarak şova yönelik görgü yoksunu hayatların gözümüze sokulması çok yorucu. Eşi ve sevgililerinin de “tamam” dedikleri çok eşli bir hayatı izlemenin keyifli olduğunu söyleyemeyeceğim.

 

İDO

Hangisi bu sezonun dizisi (Magazin Konseyi)

 

Expo’da sahneye çıkmayı fazlasıyla abarttığı için...

Onur BAŞTÜRK 
Expo’da Elton John da çıktı İdo da... Bu işte bir tuhaflık var ama nerede?

Cengiz SEMERCİOĞLU 
Expo’da çıkmayan bir ben kaldım. İdo’nun çıkmasını da en çok İbrahim Tatlıses abarttı. Ama o da baba yüreği, anlamak lazım.

 

BAKMADAN GEÇME!