Güzel yıldızın etekleri hafifçe uçuşunca akıllara hemen o efsane poz geldi

Güncelleme Tarihi:

Güzel yıldızın etekleri hafifçe uçuşunca akıllara hemen o efsane poz geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2023 16:35

Eva Longoria, bir süredir New York sokaklarında boy gösteriyor, etkinlikten etkinliğe, yayından yayına koşuyor. Ve bu yoğun koşturmacanın arasında çekilen birbirinden güzel fotoğrafları da neredeyse her gün gazetelere manşet oluyor.

Haberin Devamı

Bu tatlı telaşın sebebi 48 yaşındaki yıldız oyuncunun ilk yönetmenlik denemesi olan “Flamin' Hot” filminin tanıtım çalışmaları için girdiği yoğun koşuşturma. ABD’nin en büyük dijital platformlarından Hulu için çekilen film izleyicilerden de eleştirmenlerden de fena yorumlar almadan yoluna devam ediyor.

Dünyanın en büyük cips üreticisi şirketlerden birinde kapıcılık yaparken, sonradan markanın en sevilen ürünlerinden biri olacak cipsi keşfeden adamın komik hikâyesini anlatan biyografi türündeki film Eva Longoria’nın adını da oyunculuktan yönetmenliğe geçiş yapan Hollywood yıldızları arasına yazdırdı.

Güzel yıldızın etekleri hafifçe uçuşunca akıllara hemen o efsane poz geldi
Eva Longoria yönetmenliğini yaptıı yeni filmin tanıtımı için New York'taydı: Yıldız ismin giydiği elbise büyük beğeni topladı

Haberin Devamı

Filmin tanıtım etkinliklerinden biri için dün bir kez daha New York’ta boy gösteren Longoria, giydiği şampanya rengi elbiseyle hem nefes kesti hem de efsane yıldız Marilyn Monroe’yu akıllara getirdi. Yaz Bekârı (The Seven Year Itch) filmi için 1954’te, tıpkı Eva Longoria gibi New York sokaklarında tanıtım yapan Monroe’nun bu sırada verdiği pozlar sinema tarihinin en büyük efsanelerinden biri haline geldi.

New York metrosunun çıkışında kolsuz, enseden bağlanan, plili etekli meşhur beyaz elbisesiyle fotoğrafçılara poz veren Marilyn Monroe, üzerinde durduğu havalandırma ızgarasından esen havayla birlikte etekleri uçuşunca tarihin en ikonik fotoğrafları çekilmiş, bu pozlar yıllar boyunca bir efsaneye dönüşmüştü.

Güzel yıldızın etekleri hafifçe uçuşunca akıllara hemen o efsane poz geldi
Elbise Marilyn Monroe'nun yukarıdaki ikonik pozlarını verirken giydiği elbiseye benzetildi... Üstelik bu fotoğraflar da New York'ta, Marilyn Monroe oynadığı filmin tanıtımını yaparken çekilmişti

Eva Longoria elbette fiziksel olarak Marilyn Monroe’ya uzaktan yakından hiç benzemiyor. Üstelik usta aktrisin elbisesinin rengi ve modeli de oldukça farklı. Ve özellikle de etek boyunun uzunluğu zaten bu tür bir olay yaşanmasına müsaade etmeyecek kadar uzun. Ancak çiçeği burnunda yönetmen o yürürken plili eteğinin hafifçe sallanması bile akıllara hâlâ, yani elbise giyildikten 70 yıl sonra akıllara aynı anları getirebiliyor. İşte Marilyn Monroe ve yarattığı efsane bu kadar güçlü ve akılda kalıcı…

Güzel yıldızın etekleri hafifçe uçuşunca akıllara hemen o efsane poz geldi
Longoria son günlerde sık sık Latin kökenli ve üstelik de kadın olmanın sektördeki zorluklarından dem vuran açıklamalarla gündemde

Haberin Devamı

Eva Longoria, son günlerde sadece tanıtım pozlarıyla değil, yönetmenliğe el attığından beri yaptığı cesur açıklamalarla da gündemde. Meksikalı bir ailenin ABD’de doğan kızı Longoria, kendisi gibi Latin kökenli oyuncuların Hollywood’da daha iyi temsil edilmesi ve daha iyi yerlere gelmeleri gerektiği konusunda bir süredir sözcülük yapıyor.

Hollywood’da bir temsil sorunu olduğunu söyleyen Longoria, filminde anlattığı hikâye için “Bunu benim çekmem şarttı” diyor. Ve uğradığı ayrımcılığı “Kendimi filmin kahramanı Richard Montanez gibi hissettiğim çok oldu. Bir sürü şey için sayısız kere ‘Hayır’ cevabı aldım. Bana ‘Hayır, fikirler senin gibilerden çıkmaz’ dendi. Ya da kadın olduğumu öne sürdüler ve ‘Sen kadınsın, acaba yönetmenlik yapmasan mı?’ dediler.” Sözleriyle anlatıyor.

Güzel yıldızın etekleri hafifçe uçuşunca akıllara hemen o efsane poz geldi
Çiçeği burnunda yönetmen başrol oyuncularıyla böyle poz vermiş

Haberin Devamı

Filminde anlattığı Latin kökenli kahramanın macerasını doğru ve adil şekilde anlatmanın bu yüzden kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen yıldız isim “Meksika kökenli Amerikalıları ekranda her zaman göremiyoruz. O zaman bunu yapacaksak doğru yapalım” diyen Eva Longoria, bu çabasının Hollywood’daki temsil sorununun çözümüne de katkı sağlamasını umuyor.

“Görmediğiniz şey olamazsınız. Ve Hollywood’da “kahramanların” nasıl görüneceğine yine ve mutlaka Hollywood karar verir. Şimdi ise elimde bu “kahramanı” yeniden tanımlama fırsatı var. Üstelik bu kahraman bana benziyor.”

Güzel yıldızın etekleri hafifçe uçuşunca akıllara hemen o efsane poz geldi
Kökenleri yüzünden yeteneğini kanıtlamak için başkalarının iki katı çalışmaktan hiç şikayet etmediğini söyleyen başarılı oyuncu “Size hikâyelerimizin anlatmaya değer olduğunu kanıtlayacağım. Bizlerin de iyi hikâye anlatıcıları olduğunu göreceksiniz. Bu, elime geçer geçmez kullanacağım bir fırsattı. Ve filmi çekerek ben de bu fırsatı değerlendirmiş oldum” diyor.

BAKMADAN GEÇME!