Engin Hepileri kimdir kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Engin Hepileri kimdir kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 10:37

Engin Hepileri, oyunculuğu ve yer aldığı projelerle sinema ve tiyatroseverlerin araştırdığı isimler arasında yer alıyor. Kariyeri boyunca sergilediği oyunculukla birçok ödüle layık görülen Engin Hepileri, hayatını Beyza Şekerci ile birleştirmiştir. Peki, Engin Hepileri kimdir kaç yaşındadır? İşte, vatandaşların merakla araştırdığı isim hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Engin Hepileri, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1996 yılında İstanbul  Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı. 2005 yılında tezini vererek yüksek lisansını tamamladı. Aynı senelerde üniversitesinde araştırma görevliliği yaptı, Yıldız Kenter’in asistanlığını sürdürdü, Tiyatro Tarihi, Tiyatro Edebiyatı ve Sahne dersleri verdi.

2005-2009 yılları arasında Akademi Kenter'de tiyatro eğitmenliği yaptı.

1998-2012 yılları arasında Kenter Tiyatrosu’nda sırası ile “Martı”, “Nükte”, “Hep Aşk Vardı”, “Çözüm”, “Sırça Kümes”, “Aşk Çemberi”, “İnishmore’lu Yüzbaşı”, “Kumarbazın Seçimi”, “Anna Karenina”, “Açık Denizde”, “Victoria”, “Cimri”, “Zorla Güzellik”, “Ölümüne” oyunlarında oynadı.

Haberin Devamı

Kenter Tiyatrosu’nda “Kuyruk” ve “Zorla Güzellik” adlı oyunlarını ve Tiyatro 0.2’de de “Bulanık” adlı oyunu yönetti.

2011’de Garaj İstanbul'da “Ve veya Ya da” adlı oyunda,

2012’de “Oda ve Adam” adlı uluslararası projede oynadı.

2014 yılında "Tiyatro.iN"i kuran oyuncu ilk projesi olarak "Katil Joe" oyununu seçti. Oyun toplamda 6 ödül kazandı.

2015 yılında "39 Basamak" oyununda, Tiyatro iN olarak yapımında yer aldı ve oynadı. 2016 yılında "Akciğer" oyununu Tiyatro iN'in bünyesine kattı ve oynadı.

“Kampüsistan”, “Yaprak Dökümü”, “Emret Komutanım” ve “İntikam” başta olmak üzere 16 Tv dizisinde, ''Av Mevsimi'', "Yağmur - Kıyamet Çiçeği", "Çalsın Sazlar", "Bana Adını Sor"un da içinde olduğu 10’un üzerinde sinema filminde rol aldı.

Engin Hepileri, 2004 Afife Jale Tiyatro ödüllerinden “Yeni Kuşak Özel Ödülü”ne ve 2010 Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nden “Komedi Dalında Yardımcı Rolde En İyi Erkek Ödülü”ne, 2014’te "Katil Joe" oyunuyla Tiyatro Eleştirmenliği Birliği’nin “Yılın Erkek Oyuncusu” ödülüne, 2012’de ‘’Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’’ filmi ile ekip olarak “En İyi Oyuncu” ödülüne, 2014’te yaptığı 3 filmle de Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nden "Ayhan Işık Özel Ödülü"ne layık görülmüştür.

15’in üzerinde reklam filminde oynayan Engin Hepileri seslendirme de yapmaktadır. 

Haberin Devamı

Engin Hepileri son olarak “Gülizar” dizisinde “Kartal Söz” karakteriyle rol almıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!