Yaşar:18 yıl sadece hamburger yedim

Güncelleme Tarihi:

Yaşar:18 yıl sadece hamburger yedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 17:56

Yaşar, müzik kariyerinin 20’nci yılını yeni albümü “Şehir Yalnızlığı” ile kutluyor. Sanatçı, artık şarkı yazmamasının nedenini bakın nasıl açıklıyor.

Haberin Devamı

◊ Yeni albüm hayırlı olsun. Başka projelere destek vermiştiniz ama albüm çıkarmayalı uzun zaman olmuştu.
- İyi şarkılar çıksın diye bekledim. Baktım benden çıkmıyor, Murat Güneş’ten aldım parçaları. 8 şarkının sözü müziği Murat’a ait, bir eserin sözleri Hakkı Yalçın’ın, müziği yine Murat’ın. Bir de Alper Arundar şarkısı var.
◊ Sizden hiç şarkı yok mu?
- Bir tane var... Sözü de müziği de bana ait.
◊ Neden nazar boncuğu gibi tek bir şarkı?
- Açıkçası bu kadar güçlü şarkılarım yoktu, yapmaya vaktim de yoktu. Yaptığım şeyleri ise beğenmiyordum. Bunlardan çok daha iyilerini yaptım diyordum. Bir yandan da vitrini yenilemek gerekiyor. Hep aynı vitrinle dükkan açamıyorsun. Murat’la buluşup konuştuk. Güneşli bir sonbahar gününde şarkılarını dinledim, şoke oldum. Birisi ben yazmışım gibi şarkıları yazıp getirdi. Sanki birebir üstüme dikilmişti. Sonra aileler de tanıştı. Şarkıların hiç önemi yok aslında, ben Murat’ı kazanmış oldum.
◊ Kendi yazdığınız şarkıların nesini beğenmiyorsunuz?
- En iyilerini yaptım ve bitti diye düşünüyorum. Bugüne kadar yaptıklarımdan daha iyi parçalar yazamadığım için yeni bir şey yapıp eskileri aşağıya çekmeye gönlüm razı olmadı. 9 albüm yaptım ve sözü ve müziği bana ait 45, sadece sözleri bana ait 6, sadece müziği bana ait 5 şarkım var. Uzun soluklu bir kariyeri sürekli canlı performanslarla destekledim. Böyle olunca şarkı yapmaya vaktim de olmadı. Evlilik, birkaç ay sonra 5 yaşına girecek olan Kerem ve onun yetiştirilmesi var bir de... Geç baba olmanın heyecanıyla çocuğa ve ailene daha bir sıkı sıkı sarılma hali.. Böyle olunca şarkı yazmak o kadar da önemli gelmedi açıkçası.
SON DÖNEMDE HEPİMİZ
ÇOK MUTSUZUZ
◊ Albümün “teşekkürler” bölümü çok kısa... Diyorsunuz ki “bana müziği sevdiren herkese teşekkürler”. Kimdir bu isimler?
- 1960-70 ve 80’li yılların yabancı ve Türk müzisyenleri... Albümlerini dinlediğim, bizzat tanışmadığım, bazılarını da tanışmasam da ustam olarak kabul ettiğim isimler. Daha sonrasında birlikte çalıştığım bütün müzisyen arkadaşlarım. Ve hâlâ iyi müzik yapan herkes... Benden sonra da müziğe başlamış olabilirler, önce de... Şairler de müziği sevdirdi bana.
◊ Albümün adı “Şehir Yalnızlığı” ve sözler de bu adı destekliyor. Konsept albüm olsun diye mi odaklanıldı bu konuya?
- Bence hepimizin son dönemde yaşadığı hayat bu... Ya mutsuzuz ya da çok içimize kapanığız. Büyük şehirdeki insanın yalnızlığını anlamazdım eskiden. Usta yönetmenler şehirdeki adamın yalnızlığını anlatırdı ama algılayamazdım. Sonunda şehirde yaşamanın ne demek olduğunu anladık. Sonuç olarak bu da şarkılara yansıdı.
◊ Albümdeki tek şarkınız “Ölmek Var Dönmek Yok”... Sözler her yere çekilebilir. “Gelme diyorsun, prangalar tutmaz beni” diyorsunuz.
- Çok eski bir şarkı, Nilüfer “Büyük Aşkım” albümünde söylemişti.
◊ Evli halinizle yazsanız olay olurdu.
- Daha önce yazılmıştı. Bu şarkıyla başladık bu albümü yapmaya. Toplamda iki yıl sürdü. Bu arada Yaşar Müzik’i kurduk ve şirketten çıkan ilk albümümüz de bu oldu. Alper Arundar’a da bir single yapmayı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Yaşar:18 yıl sadece hamburger yedim


OĞLUMA ASLA TÜRK
POP MÜZİĞİ
DİNLETMİYORUM
◊ 90’larda kariyerine başlayan birçok kişi günümüze ulaşamadı. Sizin sırrınız ne?
- Sürekli yeni dinleyici geliyor. Dinleyici evleniyor, çoluğa çocuğa karışıyor, başka bir hayata geçiyor. Bu arada bizim okul da sürekli mezun veriyor, yenileri başlıyor okula... Ben ilk albümü 21, ikinci albümü 19, üçüncü albümü ise 17 senedir söylüyorum. “Müziğin ilk 20 yılı zordur, ondan sonra kolaylaşır” demişlerdi. İlk 20 yılı bitirdik, bundan sonra daha kolay olmasını bekliyorum.
◊ Oğlunuz Kerem müziğinize, ününüze ne kadar hakim?
- Konserlere gelip gittiği için her şey çok normal geliyor ona... “Güldüy Güldüy”e katıldık, fotoğrafını çektiler, gazeteye basıldı. Anaokulundaki arkadaşları “Kerem gazeteye çıkmışsın” deyince “Ne var çıktık” diye cevap vermiş. Hiç heyecanlanmıyor. Kendi şarkılarımı geçtim, hiçbir şekilde Türk pop müziği dinletmiyorum evde.
◊ Nasıl yani?
- Çocuk şarkıları dinliyor. Okul müfredatındaki müzikleri dinletiyorum, ayrıca piyano eğitimi alıyor. Yaşını yaşasın çünkü aksi halde hayatın içine çok çabuk giriyorlar.
◊ Çocuğun kanında var müzik anlaşılan...
- Var, bazı konuları müzikle ifade ediyor hatta. Kendince besteler yapıyor, mırıldanıyor. Geçmiş olabilir o yetenek. Ben müzikle uğraşmasını istemiyorum ama yapılacak bir şey yoktur belki de...

Haberin Devamı

KEŞKE DAHA ÖNCE
BABA OLSAYDIM

◊ Babalık nasılmış?
- Keşke daha önce olsaymışım. İmkanlarımız daha iyi olsaymış da dört beş çocuk yapabilseymişim. Çocukken kalabalık ailelerde büyüdük. Modern aile artık 3, bilemedim 4 kişiden oluşuyor.
◊ O modern aile size pek uygun değil gibi...
- Doğru. Ben evin içinde neşe seviyorum. Belki bir kardeş yaparız.

20 SENENiN 18 SENESi SADECE HAMBURGER YEDiM

◊ Gurme olmuşsunuz diye duydum.
- Son 20 senenin 18 senesi hamburger yedim. Günde bir öğün yemek yiyerek yaşadım. Oldukça sağlıksız beslenen bir adamdım.
Derken bir sabah kalktım ve “Kendim için yaşayacağım” dedim. Şimdi lezzet için başka şehirlere, ülkelere seyahat eden bir adamım.
◊ Fransa...
- 17 yıldır gidiyorum. Son 7-8 senesi ise gastronomi seyahatleri... Bazı tatları keşfetmeye çalışıyor, ünlü şefleri takip ediyorum. Vedat Milor’un yetiştirdiği isimler var, onların tavsiyeleriyle de yemek keşfi yapmayı seviyorum.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!