Cenk Torun ÅŸimdi nerede?

Güncelleme Tarihi:

Cenk Torun ÅŸimdi nerede
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 12:29

Çocukluğu 90'lı yıllara denk gelen herkesin bildiği bir dizi: Çılgın Bediş! Ailesi, arkadaşları ve hayalleri için yaşayan liseli kızımız Bediş ile onun körkütük aşık olduğu Oktay arasındaki gelgitler ekrana kilitlenmek için yeterli sebepti...

Haberin Devamı

Cenk Torun ÅŸimdi nerede
Yayın tarihinin üzerinden yıllar geçti. Yonca Evcimik'i biliyoruz, albümler, danslar, klipler derken hep göz önündeydi. 
o bir gülüşüyle genç kızları etkisi  altına alan Oktay ne oldu? Şimdi nerelerde? 
Ne yapıyor? Karaktere hayat veren Cenk Torun ile konuştuk. Ona merak edilenleri sorduk...

 

24 Mart 1974 Ankara doğumlu Cenk Torun, sanatçı Nurdan Torun'un oğlu.

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

 Marmara Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunu olan Torun, Yıldız Tilbe'nin 'Delikanlım' klibinde rol aldı ve bu sayede ilk kez televizyon izleyicisi ile buluştu.

Haberin Devamı

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

95-96 yılları arasında 'Palavra Aşklar' dizisi ile ekranlara geldi, ancak dizinin ömrü kısa sürdü.

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

Cenk Torun'un en büyük ve hızlı çıkışı 1996 yılında Özden Öğrük'ün karikatüründen ekrana uyarlanan 'Çılgın Bediş' dizisinde canlandırdığı 'Oktay' karakteri ile oldu.

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

Okul sıralarına adını kazıyanlar mı dersiniz, çantasına 'Oktay' yazanlar mı dersiniz... Bir nesil, sırf onu izleyebilmek için okuldan eve koşarak gitti desek yalan olmaz...

Cenk Torun, Çılgın Bediş'in yayınlandığı dönemde 'Aynalı Tahir'de konuk oyuncu olarak da ekrana geldi. Torun, dizide Yusuf karakterini canlandırdı.

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

Haberin Devamı

 2001'de 'Benim İçin Ağlama', 2004'te 'Melekler Adası' ve 2005'te'Büyük Günahlar','Köpek' ve 'Masum Değiliz' dizileri ile izleyici karşısına çıktı.

Â

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

2007 yılında atv'de ekrana gelen 'Gemilerde Talim Var'da Yunus Günçe, Buket Dereoğlu, Can Verel ve Hazel Atasever ile kamera karşısına geçti.

Cenk Torun, 2006 ve 2010 yılları arasında televizyon filmi 'Ölümsüz Kahramanlar'da rol aldı.

Â

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

2011 yılında Kanal D'nin en çok izlenen yapımlarından biri olan Arka Sokaklar'ın kadrosuna katıldı. 13 sezon boyunca ekrana gelen dizide konuk oyuncu olan Torun, 'Erkan Yıldız' olarak izleyici karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Â

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

Vatani görevini Kıbrıs'ta yapan Cenk Torun, bir röportajında askerden önce Kurtlar Vadisi dizisinden teklif aldığını ancak kabul etmediğini söylemişti. Torun, kararından duyduğu üzüntüyü ise 'En büyük pişmanlığım, 'Hayatımın hatası" diyebileceğim bir işti. Olsaydı ne güzel olurdu' sözleriyle açıklamıştı.

 Yakışıklı oyuncu, ekrandan uzak kaldığı süre içinde eğitimini aldığı Turizm ile uğraştı.

Â

Cenk Torun ÅŸimdi nerede


Restoran işletmeciliğinin yanı sıra turizm danışmanlığı da yapan Torun, Nevin Ursavaş ile nikaha masasına oturdu. Çiftin bu evlilikten, Şan isminde bir de oğulları oldu.

Haberin Devamı

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

Cen Torun'un 7 yaşındaki oğlu Şan Torun

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan oyuncu oğlu ve eşiyle birlikte yer aldığı kareleri takipçileri ile paylaşmıyor. Bu durumun sebebini ise 'nazar değer' sözleriyle açıklıyor...

Â

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

Çılgın Bediş'in ardından başrolde göremediğimiz Cenk Torun, sektörden uzak kalmasını ise dönemin eksikliklerine ve şansa bağlıyor. "Çılgın Bediş'in yapımcıları başka proje yapmadılar. Menajerlik sisteminin de o dönem olmaması benim şanssızlığım oldu. O dönemin oyuncularına baktığınızda genelde hep aynı yapım şirketinin projelerinde yer aldılar. Mesela Kenan İmirzalıoğlu... Çılgın Bediş döneminde Osman Sınav'ın 'Deli Yürek' dizisinde rol alıyordu. Sonrasında da Osman Sınav'ın işlerinde devam etti. Yapım şirketi ve projelerin azlığını hesaba katarsanız şans faktörü çok öne çıkıyordu."

Haberin Devamı

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

Müjdeyi verelim! Ekrana verdiği aranın kişisel gelişimi için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Cenk Torun, şu sıralar geri dönüş hazırlığında.

Â

Cenk Torun ÅŸimdi nerede

Merve Sevi, Fırat Çöloğlu, Birgül Ulusoy ve Sedat Erdiş'in de rol aldığı ve çekimleri büyük bir titizlikle devam eden 'El Ebyaz Lanet'te tarihi eser kaçakçısını canlandıran Cenk Torun önümüzdeki aylarda sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!