Bülent Alkış :Gelen mesajlar beni ağlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Bülent Alkış :Gelen mesajlar  beni ağlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2017 20:59

“İsimsizler” dizisinde rol alan oyuncu Bülent Alkış ile Balıkesir’deki sette bir araya geldik. Kadroya dahil oluşundan canlandırdığı karaktere kadar merak edilen her şeyi yanıtlayan oyuncu, gelen tepkilerden de çok memnun. Yapılan yorumların kendisini duygulandırdığını söyleyen Alkış, bazı mesajlar üzerine ağladığını dile getirdi.

Haberin Devamı

◊ “İsimsizler” dizisi için teklif nasıl geldi?
- Dizi teklifi geldiğinde daha senaryosu yazılmamıştı. Ana karakterler belirlenmişti. Ben onda bile çok heyecanlandım ve dahil olmak istedim. Daha sonra küçük bir teaser hazırlandı. O sırada ben hâlâ şirket ile konuşuyordum. Bu işin içinde olmak istedim. Daha sonra senaryosu geldiğinde işi de kabul etmiştim. Hemen çalışmak, bu karakteri hayata geçirmek istedim. Sevdiğim ve heyecanlandığım bir iş oldu.
◊ Dizide hassas bir konu işleniyor. Bu işi kabul etmenize sebep olan duygu neydi?
- Gerçeklik duygusu... Bu projeyi, orada yaşanan acıları, sevinçleri, fark etmediğimiz birçok şeyi görebileceğimiz ve herkese gösterebileceğimiz bir iş olarak gördüm.
◊ Sizin dizideki lakabınız “Dayı”...
- Hasan Bozkırlı, Yozgatlı bozkır adamı. Keskin nişancılık konusunda uzman bir Özel Harekât polisi. Feleğin çemberinden geçmiş defalarca... Onun dünya görüşü, hayata bakış açısı, ölüme bile yaklaşımı farklı. Ben bu karakteri çok zengin buldum. Bizim hayatımızda dayı, amca çok önemli kavramlar. Babasız büyüdüğün zaman dayı, amca, hala veya teyze ile büyüyorsun. Dayı deyince insanın aklına güzel şeyler gelir.
◊ Mesela dayılar, amcalardan daha çok sevilir değil mi?
- Aynen, dayılığın farklı bir sempatisi var. Aynı zamanda ben de gerçek hayatta dayıyım. Hasan karakteri herkese dayı olsun istedim.
◊ Size dizide dayı demelerinin sebebi ne?
- Hem karakterin yapısında var, hem de bu dediğimiz bütün faktörlerden dolayı bu lakaba ulaşmış bir adam. Duruşuyla, davranışıyla ve yaklaşımıyla, sana sunduğu güvenle dayı lakabını elde ediyor.

Haberin Devamı

Bülent Alkış :Gelen mesajlar  beni ağlatıyor


60 YAŞINDAKİ ADAM
“DAYIM OL” DEDİ
◊ Halktan nasıl yorumlar geliyor bu konuyla ilgili?
- Mesela 60 yaşındaki bir adam “Benim dayım ol” dedi. Bu tip durumlarla karşılaştığında projenin bir yerlere ulaştığını görüyorsun. Belki bu zamana kadar kimse ona bu güveni, sevgiyi vermemiş. Bana onlarca mesaj geliyor “Bizim de dayımız olur musunuz” diye.
◊ Başka ne gibi mesajlar geliyor?
- Oynadığım karaktere övgüler geliyor. Dayı olmak üzerine çok fazla yorum yazıyorlar. Birisi beni çok duygulandırdı, tüylerim diken diken oldu. Bir kişinin babası Güneydoğu’da şehit olmuş ve babasıyla hiç fotoğrafı yokmuş. “Babama o kadar benziyorsunuz ki benim hayalimi gerçekleştirir misiniz” yazmış.
◊ Böyle yazıları okuyup da duygulanmamak elde değil...
- Çok kötü oluyorum. Duygulanıyorum. Özellikle o mesajı okuduğumda ağladım. Onun ne hissettiğini hissettim. İstanbul’a geldiğim ilk fırsatta onunla bir araya geleceğime dair söz verdim.

Haberin Devamı

Dizi için bıyık bıraktım

◊ Sosyal medyada bıyıklarınız çok konuşuluyor? Dizi için mi bıyık bıraktınız?
- Evet, dizi için yapılan bir imaj. Gerçek hayatta da canlandırdığımız karakterler böyle olduğu için, tam manasıyla uyumlu olmasını istedik. Güzel yorumlar geliyor, bu da beni mutlu ediyor.

ŞIMARACAK YAŞTA DEĞİLİM

◊ Bu kadar sevilmek egoyu ön plana çıkarıyor mu?
- Ben bu zamana kadar bir sürü işte yer aldım. Hepsi de sevilen karakterler oldu. Bana normal geliyor, o terbiye ile büyüdüm. İnsanlar sizi ne kadar yükseltirlerse yükseltsinler, o noktada kalabilmeniz için daha alçakta olmanız gerekiyor.
◊ Zaten yüksek ego şımarıklığı da beraberinde getiriyor.
- Benim yaşım itibarıyla şımaracak yaşta da değilim zaten. Belki daha genç olsaydım şımarır mıydım, bunu düşünmedim de değil. Ben bu kadar ilgi beklemiyordum ilk başta...
◊ Psikolojisi bozulanlar
bile var.
- Olur tabii, çünkü canlandırdığınız karaktere gelen sevgi o. Kendi üzerinize alınmaya başladığınız zaman bir süre sonra taşıyamazsınız. İlginin canlandırdığınız rolden kaynaklandığını unutmamak lazım.

Haberin Devamı

Bülent Alkış :Gelen mesajlar  beni ağlatıyor

SİLAHA KARŞIYIM

◊ Sizde nasıl bir etki yaratıyor rol gereği de olsa birilerini öldürmek?
- Hasan karakteri de oradaki keskin nişancının duygusuyla vurunca mutlu oluyor. Yoksa silaha karşı bir insanım. Keşke silah kullanılmayacak ortamlar olsa. Keşke insanlar huzur içinde yaşasa.
◊ Dizide her nişan aldığınızda besmele çekiyorsunuz...
- Evet, gerçek nişancılar da besmele çekerek nişan alıyor. Yani gerçek hayatta olan bir şey bu. Dua onların manevi gücünü yükseltiyor.
◊ Çekimler şehir dışında gerçekleşiyor. Bu durumun ne gibi zorluklarını yaşıyorsunuz?
- İstanbul’daki işlerimiz aksayabiliyor. Onun dışında her yer senin vatanın, yurdun ve yerin. Böyle içselleştirdiğim zaman rahatım.

Haberin Devamı

Bülent Alkış :Gelen mesajlar  beni ağlatıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!