Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı!

Güncelleme Tarihi:

Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2022 12:52

Müzisyen kocası John Legend ve iki çocuğuyla birlikte kurduğu güzel yuvanın üzerinde daha çok kısa bir süre önce kara bulutlar dolaşmış, kaybettiği bebeği yüzünden çok zor günler geçirmişti. Modellik, sunuculuk, girişimcilik derken koltuklarında bir sürü karpuz taşıyan Chrissy Teigen, bir anda kendini çirkin bir kavganın ve çok ciddi suçlamaların ortasında buldu…

Haberin Devamı

Chrissy Teigen, Ekim 2020'de geçirdiği bir sağlık sorununun ardından eşi John Legend ile birlikte Jack adını verdikleri bebeğini ölü olarak dünyaya getirdi. Teigen, yaşadığı bu çok zor anları kaleme aldığı bir mektup yazıp acısını sosyal medya aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıyla paylaştı.

O günlerde eşiyle birlikte hastane odasında ya da evlerinde, operasyondan yeni çıkmışken, üzülürken, birlikte ağlayıp yas tutarken çekilen fotoğrafları da bolca paylaşmış, sürecin her anını Instagram’dan yayınlayarak şimşekleri üzerine çekmişti.

Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı
EN BÜYÜK ACIYI TATMIŞTI

Chrissy Teigen, bu kadar özel anları çekinmeden yayınlamasının reklam koktuğu ve çirkin bir davranış olduğu yönündeki eleştirileri de “Bu acıyı yaşayan kadınlara yol göstermek, deneyimlerimi onlarla paylaşmak istiyorum” diyerek cevap vermişti.

Haberin Devamı

O zor günler artık geride kaldı. Hatta Chrissy Teigen, bu acı deneyimin üzerine bir kez daha hamile kaldı. Ve şimdi büyüyen karnını gururla sosyal medyadan paylaşmaya devam ediyor.

Hamileliğini sağlıklı bir şekilde tamamlamak için çok dikkatli davranan Teigen, bir yandan da modellik ve sunuculuk kariyerinin yanında yürüttüğü girişimcilik ve iş kadınlığı rollerini de boş bırakmıyor. Mutfağa düşkünlüğüyle tanınan Chrissy Teigen, şimdiden 2 yemek kitabı çıkarmış başarılı bir gurme olarak tanınıyor.

Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı
KENDİ MARKASINI 2016'DA KURDU

Teigen, 2016'dan beri Cravings markası altında çalışıyor ve adeta mini bir gıda imparatorluğu kurmayı başardı. Bununla da yetinmeyen başarılı girişimci sonra kendi gıda ürünlerini de geliştirmeye başladı.

Ünlü model, yemek sevgisini ve yemek tariflerini 38 milyon Instagram takipçisiyle paylaşıyor. Bunun dışında bir yemek blogu, aile yemek videoları ve bir de çevrimiçi satış mağazası işletiyor.

Haberin Devamı

Chrissy Teigen’in, bu yılın şubat ayında bir Instagram hikayesinde ‘The Caker' adlı hesabı etiketleyerek, bu markayı yaratan Jordan Rondel'in unsuz, bitter çikolatalı ve altın varaklı kekini övmesi ve bu kekin yarısının yenmiş halini paylaşması hem bir ortaklığı hem de ileride yaşanacak kavgaların habercisi oldu.

İkili, Rondel'in Teigen'e teşekkür etmek için yanıt vermesinin ardından hemen iş birliği yaptı ve Chrissy Teigen, kendi şirketi aracılığıyla ona uzun vadeli bir ortaklık için ciddi bir teklif yolladı. Buraya kadar her şey yolun ve işler tıkırındaydı.

Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı
INSTAGRAM'DA BAŞLAYAN İŞ BİRLİĞİ

Haberin Devamı

'The Caker' (Pastacı) lakaplı Jordan Rondel, birdenbire ortaya çıkıp Chrissy Teigen ve şirketi Cravings’i hırsızlıkla suçlayınca ise ortalık bir anda toz duman oldu. Daily Mail’e konuşan pastacı kadın bu yılın çoğunu Chrissy Teigen ile iş birlikleri üzerinde çalışarak geçirdiğini, ancak süper modelin şirketinin aylar sonra yeni pişirme karışımlarının ambalajı için onun kendi tasarımlarını çaldığını söyledi.

33 yaşındaki Rondel, suçlamayı bu hafta, yani ikilinin, yıldızın kocası John Legend'ın da tanıtımında yer aldığı, baharatlı bir havuçlu kek karışımı için bir iş birliği başlatmasından bir ay sonra yaptı. Rondel, endişelerini ilk olarak Instagram'da paylaştı ve 64.000 takipçisinden, tasarımlar arasında bir karşılaştırma yapmalarını istedi. Aldığı yorumlar ve duruma verilen tepkiler onun bile tahmin edemeyeceği kadar çoktu. Sadece birkaç ay önce Chrissy Teigen ile ortak çalışması için mutlu pozlar veren Pastacı, şimdi süper modeli kek karışımı paketleri için hazırladığı tasarımını 'çalmakla' suçluyor.

Haberin Devamı

Dün gerçekleşen bir telefon röportajında, Teigen'in başlangıçta Instagram'da birlikte çalışma konusunda kendisine ulaştığını ve eylül ayında yeni ürün ortaya çıkana kadar Cravings'teki ekibin de kendisiyle gayet güzel ilgilendiğini söyledi genç kadın.

Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı
HER ŞEYİ GAZETECİLERE ANLATTI

Rondel “Chrissy, Instagram'da bana ulaşan ilk kişiydi, çok sevimliydi ve hemen ekibiyle birlikte benimle iletişime geçti.” dedi. Kişisel olarak Teigen hakkında söyleyecek güzel şeylerden başka bir şeyi yoktu, ama Pastacı’ya göre Chrissy ve Rondel'in Cravings'te birlikte çalıştığı insanlar arasında 'bir kopukluk’ varmış gibi görünüyordu.

Haberin Devamı

Jordan Rondel, başarılı modelin kendisi için çalışan çok fazla insanı olduğundan da yakındı. “Oysa ben sadece kız kardeşimle birlikteyim, tüm işleri iki kişi yürütüyoruz.” diyordu başarılı girişimci.

Aslen Yeni Zelandalı olan ancak şimdi Los Angeles'ta yaşayan Rondel, Teigen'in markasının ambalajının kendisininkine oldukça benzediğini görünce 'şok olduğunu' söyledi.

Jordan Rondel, kardeşiyle birlikte yürüttüğü işinde kek karışımları hazırlıyor. Hazır kek karışımları ABD’de oldukça yaygın şekilde kullanılan bir ürün ve piyasada çok fazla çeşidi var. Ancak Rondel, büyük bir pazara sahip olan kek karışımı işinde kendi markasının farklı ve lüks bir kategoride olduğunu söylüyor. Ortaya farklı bir iş ve seçkin marka koymak için çok çalıştığını söyleyen kadın “Sağlıklı bir rekabetin zararı yok ve hatta bu, daha fazla dikkat çekmemizi de sağlayabilir. Ben hep bu bakış açısını korumaya çalışıyorum. Ama ‘büyük adamlar küçük adamları eziyor ve ezmeye de devam edecek. Bu durum hiçbir zaman değişmiyor.” diyerek içine düştüğü durumun zorluğunu anlatıyor.

Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı
"BUNUN ADI 'AĞIR' İLHAM"

“Bizden ağır ilham aldıklarını düşünüyorum, anlıyorum. Ama biz burada küçük bir markayız ve sahip olduğumuz her şeyi bir marka oluşturmaya yatırdık... ve biz sadece kenara itiliyoruz.”

Tüm bu olanların üzerine Teigen, kutuları kopyaladığı iddialarını yalanladı ve olayla ilgili sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu.

Pastacı, Cravings veya Teigen ile ilgisi olan kimseden haber almadığını, ancak 'yasal işlem’ yapma niyetinin de olmadığını söyledi.

Rondel, sosyal medyadan aldığı tepkilere inanamadığını da söyledi. “Bizi destekleyen insanlara teşekkür etmek isterim. Yorumlar ezici, canlandırıcı ve şaşırtıcıydı.”

Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı

TEIGEN'İN MARKASI İDDİALARI YALANLADI

Teigen'in markası Cravings'in bir sözcüsü basına açıklama yaptı ve iddiaları şiddetle reddetti.

“Son sosyal paylaşımlarını ve ürünlerimizle ilgili yorumlarını görmek cesaret kırıcı ve şaşırtıcı” dedi sözcü. Rondel ise Teigen'in bir kek karışımı piyasaya süreceğini bildiğini, ancak kreasyonun tamamen farklı bir ürün olacağını sandığını öyledi.

Ancak, Cravings tarafından piyasaya sürülen kek karışımının yeni kutularını gördüğünde dehşete düştü.

Model ve televizyoncu, Chrissy'nin markası Cravings, birkaç farklı aromaya sahip karışımlarını 20 Ekim'de piyasaya sürdü.

TEIGEN'İ SOSYAL MEDYADA TOPA TUTTULAR

Cravings'e göre ise çok ilgi gören ve satışa sunulunda tümü tükenen “Cravings x The Caker Baharatlı Tuzlu Karamelli Havuçlu Kek Seti” ile gurur duyuyorlardı. Ancak iş birliği tek seferlikti ve şirketin iddiasına göre Rondel'in de bundan haberi vardı. 

Cravings sözcüsü “Paketlemelerini kesinlikle kopyalamadık. Aşağıda, ilgili kutularımızın gerçek yan yana resimleri bulunmaktadır.” diyerek Pastacı’yı yalanlıyordu. Ama Rondel'in takipçileri, iki kutuyu yan yana yayınladıktan sonra Teigen'i hızlı bir şekilde yorum ve eleştiri yağmuruna tuttular.

Biri onu 'Sahtekar' olarak damgaladı, ardından Rondel'e 'Belli ki tasarımlarınızın doğrudan bir kopyası. Bu berbat bir şey.’ yazdı.

Birlikte verdikleri pozlar çok konuşulmuştu… İş birliği yaptığı girişimci Chrissy Teigen’i hırsızlıkla suçladı
HANİ GİRİŞİMCİ KADINLARA YARDIM EDECEKTİN?

Çoğu insan Cravings’e ve sahibi Chrissy Teigen’e bağımsız kadın girişimcileri desteklemek için çıktığı bu iş birliği yolunda tam tersi bir şey yaparak Rondel'i kendi çıkarı için kullandığı yönünde suçlamalarda bulundu.

Belli ki bu kavga daha çok su götürecek ve Teigen bir yandan yeni ürünlerinden para kazanmaya devam ederken fırına verilen kek karışımlarından mecazi anlamda da olsa kötü kokular gelmeye devam edecek…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!