Baba Zula Paris’te konser verdi

Güncelleme Tarihi:

Baba Zula Paris’te konser verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 14:11

Yeni Albümleri ‘Do Not Obey’ (İtaat Etme) ile dünyaya açılan ‘Baba Zula’, ilk konserini Fransa’nın başkenti Paris’te verdi.

Haberin Devamı

SIĞINMACI sorunu gibi sosyal meselelere müziğinde yer veren ‘Baba Zula’, Paris’te bu yıl ‘sığınmacı sorunu’ temasıyla düzenlenen Dünya Şehirleri Müzikleri Festivali’ne katıldı. Grubun perküsyon sanatçısı Levent Akman, konser öncesinde şunları şunları söyledi: “Hepimiz sığınmacıyız. Dünya aslında ortak bir gezegen biraz bunu da unutmuşuz. Sınırlar çizilerek insanlar ayrıştırılmaya çalışılıyor. Bu iyi değil, aslında hepimiz bu dünyanın kardeşleriyiz.”

GÖÇMEN KUŞLAR GİBİ

“Bazı ülkelerdeki yaşam koşulları ne yazık ki bazı güçler tarafından bozulduğu için insanlar daha iyi yaşamak ya da hayatta var olabilmek için coğrafya değiştiriyorlar. Bu hep olmuş aslında ama günümüzde iyice çığrından çıktı. Kuşlar gibi, bu insanlar bir yerlere göçüyorlar ve hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Eğer ülkeleri düzelirse aynı göçmen kuşlar gibi geri döneceklerdir. İşte biz de müziğimizle bunlara destek olmaya çalışıyoruz. Göçtükleri yerlerde bir nebze kendilerini iyi hissederlerse ya da insanlığı o tarafa kanalize edip bu düşünceleri onlara verebilirsek, ne mutlu bize.”

FRANSIZ İZLEYİCİYLE YAKIN BİR İLİŞKİMİZ VAR

Grubun vokalistlerinden Murat Ertel ise dünya çapındaki turnelerine devam edeceklerini belirterek, “Devamlı çalıyoruz. Fransa bizim için ayrıca önemli. Türkiye-Fransa ilişkileri kültürel olarak epey derin. Müzik olarak Fransızlar, Afrika, Asya gibi başka kültürlere de yaklaşabilen insanlar. Bu da bize hoşgörülü bir bakış açısıyla yaklaşmalarını sağlıyor. Fransız izleyiciyle yakın bir ilişkimiz var” dedi.
Paris’te Bataclan konser salonunda 89 kişinin öldüğü 13 Kasım 2015’te düzenlenen terör saldırısının yıldönümünde Fransa’da bulunduklarını belirten Ertel, şöyle devam etti:

SALDIRI OLUNCA ŞÖYLE BİR TİTREDİK

“En son Paris’te sahneye çıktığımızda Bataclan kulubünde çalmıştık. Sonra bu olaylar olunca gerçekten şöyle bir titredik. Bu çok sembolik bir şey. Kültüre müziğe, sanata, yaşama yapılan bir saldırı. Bunun karşılığının da yine insanlığa yakışır şekilde verilmesi gerekiyor. Yani mesela 1 dakikalık saygı duruşu yapılması çok güzel bir adım. Daha önce Fransa’nın da kültür bakanlığına ayrılan bütçeyi artırması da çok önemliydi.”

Grup, müzisyenler Murat Ertel, Levent Akman, Periklis Tsoukalas, Melike Şahin ve Özgür Çakırlar’dan oluşuyor. Grup üyeleri, Türkiye’den Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Barış Manço, Moğollar’dan, dünyada ise Jimi Hendrix, Bob Marley, Santana, The Doors’dan da etkilendiklerini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!