Lüks yatlar İstanbul'da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Lüks yatlar İstanbulda buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 10:29

Sonbaharın gelmesiyle yatçılık dünyası yeni sezon için şimdiden hazırlanmaya başladı. 2016 yılı için piyasada olacak yatçılık dünyasının yeni trendleri ve yeni ürünleri teker teker Boat Show’larda gün yüzüne çıkıyor.

Haberin Devamı

2016 modelleri önce, Eylül ayının başında Fransız Rivierası Cannes Yachting Festival’de boy gösterdiler. Bir sonraki durak ise İngiltere’nin Southampton limanıydı. 12 – 21 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen Southampton Boat Show’da, ağırlıklı olarak İngiliz firmaları yeni modellerini sergilediler. Yatçılık dünyası rotasını İngiltere’den sonra yeniden Akdeniz’e çevirdi. 23 – 26 Eylül tarihleri arasında dünya jet sosyetesinin buluşma noktası Monaco Yacht Show’a ev sahipliği yaptı.

Artık yatçılık dünyasının rotasını Akdeniz’in doğusuna çevirme zamanı geldi. Deniz tutkunları, 6-11 Ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta düzenlenecek, Uluslararası Istanbul Boat Show için gün saymaya çoktan başladı. Dünyanın ve ülkemizin en büyük ve önemli firmaları tarafından tasarlanan lüks ve tasarım harikası tekneler, Türkiye’nin deniz üzerinde düzenlenen tek denizcilik fuarında sahiplerine kavuşarak, mavi sulara açılmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Lüks yatlar İstanbulda buluşuyor

Bu yıl 35. yaşını kutlayan Uluslararası İstanbul Boat Show, hazırlıklarını son hızla sürdürüyor. Lüks ve göz kamaştırıcı tasarım harikası tekneler gelecek hafta başlayacak fuar için marinada yerlerini birer birer alırken, ziyaretçiler için özel olarak düzenlenen etkinlikler merakla bekleniyor.

Uluslararası İstanbul Boat Show’a 600’den fazla marka, 200’ün üzerinde firma, 250’nin üzerinde tekne ve 20’yi aşkın farklı ülkeden 20 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor. Her yıl yaklaşık 1 milyon yat düzenli olarak Akdeniz’de gezdiğinden, bu talebin yüzde 50’sini karşılamayı hedefleyen Türkiye için, Uluslararası İstanbul Boat Show stratejik önem taşıyor.

Uluslararası İstanbul Boat Show’da her zaman olduğu gibi tekneler keyifle gezilecek, denizde seyre çıkılarak denendikten sonra gönül rahatlığıyla satın alınacak. Ayrıca bu yıl 35’inci yaşına giren Boat Show, yeni yaşını ziyaretçileri için düzenlediği çok özel etkinlikler ile kutlayacak. Boat Show’un göz kamaştıran portföyünde yer alan en pahalı tekne, tamamlanmış hali ve gelişmiş teknolojik donanımı ile yat sahibine ve misafirlerine mahremiyet ve lüksü birlikte sunan, 3.670.000 Sterlin değerinde.

Haberin Devamı

Lüks yatlar İstanbulda buluşuyor

Boat Show’un misyonlarından biri de, özellikle gençlerin denizle aralarında bağ kurmasına ve bu kültürün gelişmesine katkı sağlamak. Bugüne kadar 7.500’ün üzerinde kişiyi yelkenle tanıştıran ülkemizin önde gelen yelken okullarından biri, aynı misyon doğrultusunda 7 Ekim’de Delphia 24 Kupası Üniversitelerarası Yelken Yarışı düzenliyor. Yarışa, Bilgi, İstanbul, Yıldız Teknik, Ticaret, Kadir Has, Doğuş üniversiteleri yelken kulüpleri ile Boğaziçi ve Bilgi üniversiteleri su altı kulüpleri katılım sağlayacak.

Yelken sporuyla, dünyanın önde gelen firmaları tarafından benimsenen bir stratejik liderlik sistemi olan VUCA arasındaki benzerlikler, denizde beslenme kuralları, nasıl, ne zaman, ne kadar ve ne ile beslenmeliyiz sorularını cevapları ile, çocukken kağıttan kayık yapanların ilgisini çekebilecek yat tasarımı ve inşası konusundaki söyleşiler, Boat Show’un dikkat çeken söyleşi etkinleri olacak. Aileleri ile birlikte Boat Show’a gelecek çocuklar da unutulmadı. Büyükler Boat Show’u keyifle gezerken, çocuklar da Şirinler Müzikali’nden bölümler izleyerek mutlu saatler geçirecekler.

Haberin Devamı

35. Uluslararası İstanbul Boat Show, bilet satışlarından elde ettiği gelirin bir bölümünü, ülkemizde denizlerin korunması için mücadele eden en önemli sivil toplum örgütü TURMEPA/Deniztemiz Derneği’ne bağışlayacak. Böylelikle Boat Show ziyaretçileri bilet satın alarak, aynı zamanda milyonlarca önce yıl yaşamın başladığı ve halen sahip olduğu biyolojik çeşitlilikle insan da dahil, milyonlarca canlının hayatta kalmasını sağlayan denizlerin korunmasına destek olacak.

Lüks yatlar İstanbulda buluşuyor

Gelecek hafta yatçılık dünyasının rotası İstanbul. Ancak, rotamızı çevirmeden sezonun ilk yurtdışı fuarlarını da değerlendirelim.

Haberin Devamı

38. yılını kutlayan Cannes Yachting Festival, yine başarılı bir yılı geride bıraktı. Fuarın son günündeki fırtınaya rağmen, yine de geçtiğimiz yıllardaki gibi 50.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuar, özellikle profesyonel ziyaretçileri ile katılımcıları çok mutlu etti. Fuara katılan 496 katılımcı, fuar süresince toplam 570 tekne, servis ve araç sergiledi. Cannes Yachting Festival’de fuar’ın ikinci günü düzenlenen, ilk deniz Concours d'Élégance organizasyonu fuara ayrı bir boyut kazandırdı.

Lüks yatlar İstanbulda buluşuyor

İngiltere’de düzenlenen Southampton Boat Show ise, 2 kilometrenin üstünde ponton kapasitesi ile dünyanın denizde düzenlenen en büyük yat fuarlarından birisi. Tüm dünyadan gelen ziyaretçiler, katılımcılar ve yatırımcıları ağırlayan göz kamaştırıcı bir fuar olmaya bu yıl da devam etti. Fuar açık kaldığı 10 günlük süre içinde Southampton kentine ve İngiliz denizcilik sektörüne büyük bir katkı sağladı. 2015 yılında Southampton Boat Show’u 110.000’den fazla ziyaretçinin gezdiği açıklandı. Gerçekten inanılmaz bir rakam...

Haberin Devamı

Lüks yatlar İstanbulda buluşuyor

25 yıl herhangi bir fuar organizasyonu için büyük bir dönüm noktasıdır. Monaco Yacht Show 1991 yılında küçük bir katılım ile kapılarını açtıktan sonra, çok hızlı gelişti ve özellikle süperyatlar konusunda dünyanın en önemli fuarlarından biri olmayı başardı. Ziyaretçilerin ve katılımcıların takdirini kazanan 25. Monaco Yacht Show’da sirenler çalındı ve şov sona erdi.

30 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasındaki Genoa Boat Show sonrasında artık denizcilerin gözleri tamamen İstanbul’a çevrilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!