Soğan halkası mı patates kroket mi?

Güncelleme Tarihi:

Soğan halkası mı patates kroket mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 07:00

Okurlarımız soğan halkası ve patates kroketi kıyasladı, Eğitmen şef Gizem Gedik en iyisini yapmak için püf noktalarını paylaştı.

Haberin Devamı

Bu hafta Instagram hesabımızdan (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz soğan halkası mı yoksa patates kroket mi olur diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 56’sı soğan halkasını seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Soğan halkasını en çok neyle birlikte yemeyi seversiniz? Ketçap, mayonez, barbekü, ballı hardal gibi soslardan hangilerine banmayı seversiniz? Evde yaparken harcını nasıl hazırlıyorsunuz? Soğan halkasını beğendiğiniz adresler var mı? Patates kroketi evde mi yaparsınız yoksa daha çok dışarıda mı yersiniz? Patatesli harcına peynir de katar mısınız? Yanında nelerle birlikte sunarsınız?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

@isinirakk: “İkisini de sever, zevkle yerim. Soğan halkasında Kanyon’daki NumNum’u tek geçerim. Patates kroket için aklımda özel bir adres yok.

Haberin Devamı

@ayenkmu: “Soğan halkasını çok severim. Özellikle kızartma tabağında yanında patates ve çıtır tavukla harika oluyor. En bilinen hazır fast food hamburgercilerinden de sipariş verirken mutlaka yanına eklerim. Evde sıfırdan yapmayı hiç denemedim, birkaç kere sadece donmuşunu kızarttım. Yanında ranch, mayonez ve barbekü sos tercih ediyorum. Hayatımda yediğim en güzel soğan halkası Kaş’ta vejetaryen-vegan yemekler yapan Oburus Momus’taydı.”

@selmaozdogan: “Tercihim patates kroket ama evde cesaret edip hiç yapmadım.”

@mealmyths: “Her ikisini de çok severim ama ikisi de vazgeçilmezim değil. Kalabalık grupların kurtarıcısı olarak söylenen o atıştırmalık tabağında elim hep soğan halkasına gider. Kızarmış tavuk parçaların yanında da çıtır çıtır yemesi bence nefis. İki tipi oluyor, ona da dikkat etmek gerek. Hazır satılan donukların içi genelde soğan püreli bir karışımla hazırlanıyor. Harca bulanıp kızartılan hakiki soğan dilimleriyle hazırlananı bulunca bırakmamak gerek.”

@arzugi: “Tercihim soğan halkasından yana olur ama önüme lezzetli bir patates kroket gelirse de hayır demem. Her ikisi de kaçamak yapmak istediğimde, özellikle de soğuk içeceklerin yanına çok yakışıyor. Soğan halkasını Akali çok güzel yapıyor. Görüntüsü ilk bakışta pişiyi andıran bu nefis soğan halkaları diğerlerinin aksine çıtır çıtır ve leziz...”

Haberin Devamı

PÜF NOKTALARI

Eğitmen şef ve Mugi Gelato’nun sahibi Gizem Gedik’ten..

SOĞAN HALKASI 

◊Harcıyla bütünleşsin, ısırınca soğan dışarı fırlamasın istiyorsanız iç zarından ayıklayın. Bunun için yarım saat suda bekletebilirsiniz.

◊Soğan dilimlerini dondurmak da iyi bir yöntem. Kızarttığınızda pişmemiş hissiyatı veren diri dokusunu önlüyor. Zarından arınmasını kolaylaştırıyor.

◊Harcını fazla çırpmayın. Yoksa glüten bağları fazlaca kenetlenip hamurumsu bir dokuya sebep olabilir.

◊Bir su bardağı un, yarım su bardağı nişasta, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 şişe sodayla hazırlayacağınız harç güzel sonuç verir.

PATATES KROKET 

◊İçi yumuşacık ve kremamsı dokuda olsun istiyorsanız bol tereyağlı bir patates püresi yapın. Bu püreyi de beşamel sosla karıştırın.

◊Harcı için parmesan, cheddar, gravyer, eski kaşar gibi peynirlerin rendesini karıştırıp kullanın. ◊Kroketleri sırasıyla un, çırpılmış yumurta, galeta ununa bulayıp derin yağda kevgirle karıştırarak kızartın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!