Pasta şefinin elinden dondurma

Güncelleme Tarihi:

Pasta şefinin elinden dondurma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2023 07:00

Beşiktaş’taki Mugi Gelato’da elmalı crumble, ahududulu cheesecake gibi farklı dondurmalar bulabiliyoruz. Şef Gizem Gedik Akyıldız’ın açtığı bu yeni dondurmacıda klasiklerin yanı sıra her hafta farklı bir lezzet görmeye de hazır olun.

Haberin Devamı

Pasta şefinin elinden dondurma

Gizem Gedik Akyıldız

Beşiktaş’ın yepyeni bir dondurmacısı var: Mugi Gelato. Sahibi aslında tanıdık biri, ekimizde tariflerini paylaşan pasta-ekmekçilik şefi Gizem Gedik Akyıldız. Onu bu mekânı açmaya iten, dondurma sevgisi olmuş. Elinden daha önce nefis tatlılar da yediğim için “Neden dondurmacı” diye sordum. “Sevdiğim bir ürün grubuna yoğunlaşmak, yani kısacası herkes gibi vaktimi de eforumu sevdiğim şeye harcamak istedim. Hem dondurmanın oyun alanı da geniş. Yeni tatlılar deneyip onu dondurmayla birleştirebiliyorum. Yapabileceklerin sınırlı gibi görünse de sonsuz deneme alanı sunuyor. Tıpkı pizza gibi” dedi.

Haberin Devamı

Yerfıstıklı-karamellisi çok seviliyor

Daha çok yazla ilişkilendirilse de her mevsim yenebilir bir ürün olması, herkesin dondurmayı çok sevmesinin de
bu kararda payı olmuş. Beşiktaş civarında bir eksikliği tespit edince dükkânın ilk adımlarını atmış. Sadece İtalyan tipi dondurma yapılıyor ancak o kadar yumuşak dokuda değil. Kıvamını bizim damak zevkimize göre geliştirip biraz daha yoğun tutmaya çalışmış. Salep değil, çiftlikten gelen günlük pastörize süt kullanıyor.

Pasta şefinin elinden dondurma
Her gün 17 çeşit dondurma tezgâhta.

Tezgâha her gün 17 çeşit dondurma çıkıyor. Bunlardan 15’i sabit, 2’si her hafta değişiyor. Mevsime ve trendlere göre denemeler yapıyor. Örneğin ünlü bisküvi markası McVitie’s’in karamelize bisküvi kremasından ilham alarak bu ürünle bir dondurma yapmış, çok sevilmiş. 1-2 hafta önce cevizli dondurma varmış tezgâhta, ondan önceki hafta ahududulu cheesecake’li... Elmalı crumble’la hazırlanan dondurma çok sevilince onu sabitlemiş. Yerfıstıklı-karamelli, bitter çikolatalı, Antep fıstıklı ve vanilyalı da crumble kadar çok sevilen çeşitlerden... Özellikle yerfıstıklıya talep çokmuş. Mevsim meyvelerine göre şekillenen 5-6 sorbe çeşidi de menüde, taze meyvelerle yapıyor. Yakın zamanda vegan seçenekler de olacakmış, çok soran oluyormuş.

Haberin Devamı

Kışa doğru sabahları kruvasan da çıkacak, hatta dönem dönem değişecek 3-5 tatlı çeşidi de eklemeyi düşünüyor. Dondurmaların topu 45, ‘çocuk topu’ 35 lira. Kiloluk (580 lira), yarım kiloluk veya 750 gramlık paketler alıp eve götürebilirsiniz. Her gün 1.00-1.30’a kadar açıklar.

Ihlamurdere Cad. No: 121, Beşiktaş/İstanbul; (0542) 130 68 44

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!