Kokoreç mi uykuluk mu?

Güncelleme Tarihi:

Kokoreç mi uykuluk mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2023 07:00

Okurlarımız bu hafta çok sevilen iki sakatat çeşidini, kokoreç ve uykuluğu kıyasladı, hangisini neden sevdiğini anlattı. Şef Didem Şenol evde pişirmek isteyenler için püf noktalarını paylaştı.

Haberin Devamı

Bu hafta Instagram hesabımızda (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz kokoreç mi, yoksa uykuluk mu” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 75’i kokoreci seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Kokoreci ekmek arası yemeyi mi seversiniz, yoksa halka kesim, porsiyon olarak mı? Ekmek arası aldığınızda tercihiniz çeyrek mi olur, yarım mı? İri kıyım doğranan İzmir usulünü mü seversiniz, yoksa domates ve biberle ince ince kıyılan halini mi? Uykuluğa mı
sarılmalı? Kokoreci en iyi adresler sizce nereler? Dondurulmuşunu alıp evde pişirdiğiniz de oluyor mu? Gerdan, ciğer, fındık... Uykulukta tercihiniz hangi çeşit olur? Uykuluğunu beğendiğiniz adresler nereler? Kasabınızdan uykuluk alıp evde pişirir misiniz? Püf noktaları var mı?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

Haberin Devamı

@tulizakinbaysal: “Uykulukla aram yok ama kokoreç her daim... Çeyrek ekmek arası yemeyi severim.”

@hatininmutfagi: “Benim tercihim kokoreç. İçi alınmış yarım ekmek arasında çok severim.”

@arzugi: “Kesinlikle İzmir usulü kokoreç... Kimyon, kekik ve kırmızı biber eşliğinde porsiyon olarak severim. Uykuluk da sevdiğim lezzetler arasında ama her yerde yenmez. İkisini de evde yapmayı hiç denemedim.”

@kayaciogluesendemir: “Uykuluğa erişme imkânı az olduğundan tercihim kokoreç. Yarım ekmek arasına bol kekikli ve domatesli kokoreci severim. Uykuluğuysa Sütlüce’de yerim. İkisini de evde pişirmeyi denemedim.”

@sedefozguc: “Kokoreci asla yemezdim. Bir gün Ayvalık’ta yürüyordum, karnım da çok açtı. Eşim yolun kenarında küçük bir dükkânda kokoreç gördü, ‘Bir ısırık al. Bak, çok seveceksin’ diye ısrar etti. İnat ettim ama açlık ağır bastı ve bir ısırık aldım. Isırık o ısırık... Döndük, bana da aldık. O günden beri tam bir kokoreç sevdalısıyım. Domates ve biberli, ince kıyılmış, çıtır çıtır pişmişini tercih ederim.”

@mealmyths: “Tercihim kokoreç ama kokorecin de uykuluğa sarılmış olanı makbul. Süt kuzudan yapılıp odun ateşinde pişeni en güzeli...”

@ayenkmu: “Tercihim tabii ki İzmir usulü kokoreç! İçi alınmış yarım ekmekle birlikte, iri kıyım doğranmış, üzerinde sadece tuz ve kimyonla... En sevdiğim adreslerse İzmir’de Kokoreççi Baki, Burgazada’da Ali Baba Kokoreç. Halka kokoreçteyse Sarıhan’ı öneririm.”

Haberin Devamı

PÜF NOKTALARI

Şef Didem Şenol Tiryakioğlu’ndan...

KOKOREÇ

- Kokoreci fırın torbasında pişirmeyi deneyin, yaklaşık 2 saat sürüyor ama kendi yağında piştiği için müthiş lezzetli oluyor.

- Bütün pişirip dilimledikten sonra Arnavut biberi, kekik çiçeği ve kimyonla tavada çevirmek de ayrı bir güzel...

- Kokorecin yanında servis ettiğim ot salatasına bol sumak koyuyorum.

UYKULUK

- Şimdi uykuluğun tam zamanı; Beyoğlu Balık Pazarı’ndaki Senin Ciğerci’den en güzelini bulabilirsiniz.

- Çok hassas bir ürün olduğu için kurutmadan pişirmeye gayret edin.

- Yine ikisinin de hazır mevsimiyken kuzugöbeği mantarı ve bezelyeyle birlikte sotelemeyi seviyorum. Ardından dilerseniz biraz beyaz şarap ekleyebilir, tam tavadan almadan soğuk tereyağıyla bağlayabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!