Kokoreç de var, humuslu ahtapot da...

Güncelleme Tarihi:

Kokoreç de var, humuslu ahtapot da...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 00:00

Güzel Kuruçeşme, farklı damaklara hitap edebilecek bir menüye sahip. İçi badem uykuluklu atom kokoreç, tereyağında pişmiş ahtapot ve buzlu vişne soslu bostan salata tadabilecekleriniz arasında. Güzel havaların son demleri için ferah bir bahçeleri de var.

Haberin Devamı

Yazın kurulduğumuz bahçe içindeki o samimi Ege sofralarına özlemi giderebilecek bir restoran Güzel Kuruçeşme. Ara sokakta kalan yemyeşil bir bahçenin ortasındaki konumu şehrin gürültüsünü engelliyor. Rahat sedirleri ve ahşap detaylı masa sandalyeleri bahçeyle uyum içinde. Bu konforlu ortam, kısa sürede müdavimlerinin oluşmasına da vesile olmuş. Bu temmuz başında açılmış ve konseptlerini ‘gastro meyhane’ olarak tanımlıyorlar. İşin ‘gastro’ kısmını ortaklarından, aynı zamanda işletme sorumlusu Çağdaş Çobanoğlu’ndan dinledim. Müziğin sesini açıp eğlence havasına bürünen, günümüz tabiriyle ‘yeni nesil meyhane’ olmadıklarını, sohbet eşliğinde sakatattan deniz mahsulüne iyi lezzetler tadabileceğimizi anlatıyor.

Kokoreç de var, humuslu ahtapot da...
Muallim Naci Cad. No:107 Kuruçeşme/İstanbul; (0533) 233 28 79

Haberin Devamı

Soğuk mezelerden ara sıcaklara her tabak üzerine incelikle düşünülmüş. Humus (210 lira) Maraş tarhanası cipsi, çamfıstığı ve antrikottan pastırmayla ılık geliyor. Bilenlerin mutlaka denemek isteyeceği bir diğer çeşit de Tokat’ın yöresel yemeklerinden bat yorumu. Yeşil mercimekli tabuleyi asma yaprağına sara sara yiyorsunuz. İsli kuru cacık da sevilenlerden. Şefleri Emek Demirtaş kese yoğurdunu kendisi fümeliyormuş. Papaz eriği, badem salatalık ve çıtır reyhanla hazırlanıyor. Salatalarda da ‘sulu selli bostan’ başrolde. Kaşıkla gelen bu salata isminin hakkını verenlerden. Buzlu sosunda vişne var. Ara sıcaklardan atom kokoreç (590 lira) imza lezzetlerinden. Çobanoğlu’nun dediğine göre sırf bu kokoreç için tekrar tekrar gelenler, arka arkaya sipariş edenler de varmış... Balıkesir’de sardırıyorlar, içinde badem uykuluk var.

Naneli, tarator soslu çıtır dana ciğer de yumuşacık. Fiyatı 300 lira. Gözleriniz deniz mahsulü ararsa yanık humus ve tarhun çıtırlı ahtapot iyi bir seçenek. Vejetaryen damaklarsa pancarla hazırlanan, Bergama tulumu, tarator ve karamelize soğanla sunulan ‘güzel mücver’i tercih edebilir. Hemen üstte ortakların diğer mekânı Korto İstanbul var. Oranın kokteyl müdavimleri aynı tatları burada bulabilir. Akşamına bahçede yemekle başlayıp Korto’da canlı müzikle devam eden çokmuş, bizden söylemesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!