İster sandviç ister pizza

Güncelleme Tarihi:

İster sandviç ister pizza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 07:00

Karaköy’de yeni açılan Galatta 1950 sıcak bir atmosfere sahip. Ufak bir restoran olmasına rağmen menüsünde taptaze sandviçlerden taş fırından pizzalara, kahvaltılıklardan soğan çorbasına çeşit bol tutulmuş.

Haberin Devamı

Çeşit çeşit ekmeğin dizildiği davetkâr vitrini ve sıcak dekorasyonuyla yanından geçerken merakınızı cezbeden bir mekân Galatta 1950. Kısa bir süre önce Karaköy’e açılan dükkân eski bir ekmek fırınıymış, yenilenerek şekil değiştirmiş. İlk bakışta tatlı mı tatlı bir İtalyan dükkânını andırıyor. Burada ekşi maya ekmeklerden Fransız bagetine ve focaccia’ya pek çok çeşit ekmek bulabileceğiniz gibi vitrinde peynirlerden şarküteriye, yeşilliklerden pesto gibi soslara da bolca alternatif var.

Bu ekmeklere dilediğiniz malzemelerle ayrıca sandviç de hazırlıyorlar. Sandviçlerin fiyatları seçtiklerinize göre değişiyor. Beyazpeynirlisi 80 lira, eski kaşar-kavurmalısı 100 lira, mozzarella ve İtalyan salamlıysa 190 lira. Sandviç yaptırmak istemezseniz ekmek üstü avokadolu tabaklar veya kruvasan gibi lezzetlerle oturup burada kahvaltı da etmek mümkün.

Haberin Devamı

Menüde ayrıca taş fırından pizza çeşitleri var. Napoli stiline yakın hazırlanan pizzaların fiyatları 240-480 lira aralığında. Makarnalardan soğan çorbasına ve bonfileye ana yemek seçkisi de geniş. 

İster sandviç ister pizza

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Mumhane Cad. 9/B Karaköy/İstanbul; (0530) 267 82 43

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!