Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 07:00

Antakya’nın sevilen kasabı Nişantaşı’nda... Evde ekmek yapmak isteyenlere un çeşitleri... Atatürk’ün sofra alışkanlıklarından doğan yeni koleksiyon... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Ruşeymli un da var, glutensiz de...

Söke Un bu sene 60’ıncı yılını kutluyor. Yılların birikimini ürün gamına yansıtmayı hedefleyen markanın çok sayıda un çeşidi var. Tahıllı, çavdarlı, tam buğday, yulaflı, ruşeymli, köy ekmeği ve sarı sert buğday un karışımları evinde ekmek yapmak isteyenler için titizlikle hazırlanmış. Ayrıca farklı beslenme ihtiyaçlarına yönelik tasarladığı çeşitler de var. Sade-çikolatalı kek unu, ekmek unu ve köy ekmeği yapımına uygun glütensiz seçenekler bunlardan birkaçı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Hayatı kitap oldu

Haberin Devamı

BigChefs’in kurucusu ve gastronomi dünyasının tanınan ismi Gamze Cizreli’nin Alfa Yayınları’ndan kitabı çıktı. ‘Ateşle Oynayanlar’ adındaki kitapta Cizreli’nin sahibi olduğu BigChefs markasının kuruluş dönemi ve kendi hayatından çeşitli kesitler var. Kitabevleri ve internet platformlarında satışa çıkan kitabın geliri üniversitede okuma imkânı bulamayan kadınlara aktarılacak.

İstanbul’da yeniden...

Kuruluş hikâyesi 1995 yılına dayanan ve Antakya’nın simge yeme-içme duraklarından biri olan Güzelburç Tugay Kasabı artık İstanbul’da. Kurulduğu yıllarda sadece kasap olarak hizmet verse de yıllar içinde restoran bölümü de açılmış ve kendi müdavimlerini oluşturmayı başarmış. Bu sene başındaysa depremden büyük yaralar aldılar. 28 yıllık dükkânlarını kaybeden kurucu Nuri Şabanoğlu ve ailesinin yeni adresleriyse artık Nişantaşı Mim Kemal Öke Caddesi. Antakyalı şef Jale Balcı’nın desteği ve Ferida Brasserie’nin kurucuları Orhan Özbayrak ve Semih Özbayrak’ın yatırımıyla hayat bulan bu yeni adreste yine imza lezzetler sunulacak. Hatay’ın meşhur tepsi kebabı, kazayağı kebabı, fındık lahmacun, sıkma peyniri, zeytin salatası, muhammara ve Çınaraltı künefesi yeni yerinde tadabilecekleriniz arasında.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

En iyi mezeler bu festivalde

Haberin Devamı

Uluslararası Meze Festivali, Antalya’daki Akra Hotels’in ev sahipliğinde bu yıl beşinci kez düzenleniyor. Dün başlayan festival bugün son bulacak. Bodrum’dan Bağarası Restoran, Barselona’dan Cal Pep, Gaziantep’ten Hışvahan, Yunanistan’dan Magora, İstanbul’dan Lokanta Feriye ve mezeleriyle ünlü daha pek çok tanınmış restoran Akdeniz’in ve Bey Dağları’nın güzel manzarası eşliğinde tabaklarını sunacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

100’üncü yıla özel

Karaca, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını çok özel bir koleksiyonla kutluyor. İlhamını Atatürk’ün sofra alışkanlıklarından ve yaşadığı dönemin çizgilerinden alan bu koleksiyon sınırlı sayıda üretilmiş. Önaraştırma sürecinde iki yıl boyunca Atatürk’ün konakladığı oteller gezilerek sofra tercihlerindeki rutinler araştırılmış. Ona özel tasarlanan kahve fincanı, kumaş peçete, yüzük, sabahlık gibi ürünler tek tek incelenmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!