Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 07:00

Köşebaşı, Gündoğan’da; Banko Burger, Çeşme Marina’da şube açtı. Espressolab’de ünlü pasta şefi Antonio Bachour’un tatlılarını yiyebileceğiz. Bocuse d’Or 2024’te bizi şef Emre İnanır temsil edecek. Four Seasons Hotel Bosphorus ve Jo Malone London işbirliğine gitti. Yeme-içme dünyasından haberler...

Haberin Devamı

Dünyanın en prestijli yemek yarışmalarından Bocuse d’Or 2024’te bizi temsil edecek isim belli oldu. Metro Türkiye’nin ana sponsorluğunda, Gastronometro’da yapılan Türkiye seçmelerinin kazananı şef Emre İnanır oldu. Şef ve takımı ülkemizi 19-20 Mart’ta Norveç’te düzenlenecek Avrupa elemelerinde temsil edecek. Geçen sene de yarışan şef İnanır’la konuştuk. “Macaristan’da Şeftüm yeteneklerimizi ortaya koyduk ama maalesef istediğimiz sonucu alamadık” diyen şef bu durumun büyük dersler çıkarmalarını sağladığını anlattı: “İlk gün 5 saat boyunca İskandinav ülkelerinin mutfağa nasıl giriş çıkış yaptıklarını, hangi ekipmanları kullandıklarını, nasıl çalıştıklarını gözlemledim. Yarışmaya yanlış hazırlandığımızı da görmüş olduk. Tabakların lezzetinin yanı sıra görsellik, malzemeye duyulan saygı, teknik, zamanlama gibi farklı perspektiflerde beklentiler var. Havucu gerektiğinden fazla soyup atık çıkardı diye penaltı yiyen ülkeler vardı. Türkiye’ye döndüğümden beri bir yılı aşkın süredir bu detaylara hazırlanıyorum. Garnitürler üzerine çok çalışıyoruz. Bu sene için beklentilerimiz çok daha yüksek.”

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Mekân, iskele üzerinde...

Bodrum’a üçüncü şube

Menüsünde Adana ve Tarsus mutfağından lezzetler sunan Köşebaşı, kebap sevenlerin gözde adreslerinden. Daha önce Bodrum’da iki şubesi olan marka Gündoğan’da da bir şube açtı. Bu yeni yerde lahmacun ve ızgara gibi sevdiğimiz lezzetlerin yanı sıra vegan seçenekler de var. İskele üzerinde deniz manzarasına karşı yemeğin tadını çıkarmak isteyenler için haftanın her günü 12.00- 00.00 arası açıklar. Mekân 170 kişilik kapasiteye sahip.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Kokular ilham oldu

Four Seasons Hotel Bosphorus’ta çay saati artık bir başka... Jo Malone London’la işbirliğine gittiler, markanın misket limonu, fesleğen, mandalina, İngiliz armudu ve frezya gibi beş ikonik kokusundan ilham alarak duyulara hitap eden tatlılar sunmaya başladılar. 31 Temmuz’a kadar 15.00-18.00 saatleri arasında narenciye ve adaçaylı tart, gül kurusu mereng ve çarkıfelek kreması gibi tatlıları deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Şef Antonio Bachour

Espressolab’de dünya standartlarında pasta çeşitleri görmeye hazırlanın. 2018’de ‘En İyi Şef Ödülleri’ (The Best Chef Awards) tarafından ‘Dünyanın En İyi Pasta Şefi’ ödülüne layık görülen ve Esquire dergisinin ‘2019’un Pasta Şefi’ seçtiği Antonio Bachour’la işbirliğine gidildi. Şef menüye beş özel tarif ekledi. Pikan cevizli bisküvi, mont blanc, Bachour rocher, Antep fıstıklı-çilekli kek ve rocher kruvasan roll... Bu leziz pastaları 15 Temmuz itibariyle Espressolab Roastery (Merter) ve Caddebostan mağazalarında bulmamız mümkün.

İsli midye tempura da var

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Banko’nun nefis burgerlerini seven tatilcilere müjde! İşletme geçen çarşamba Banko Burger&Bar adıyla Çeşme Marina’da yeni şubesini açtı. Menüde burgerlerin yanı sıra tapas çeşitleri, karides tempura ve isli midye tempura gibi tatlar da var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!