Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2023 07:00

Hacı Baba Et Lokantası, İstanbul’daki Four Seasons Sultanahmet’e konuk oluyor. Urfa’nın meşhur aya köftesi tescil aldı. Paros’taki La Zucca Pizza Bar Bodrum’da açıldı. Mardinli şef Ebru Baybara Demir’in kazandığı ödül ve Overdose’un yenilenen menüsüyle yeme-içme dünyasından haberler burada.

Haberin Devamı

ÇİĞKÖFTELİK ETLE YAPILIYOR

Lahmacun (kıymalı ekmek), patlıcanlı kebap, üzlemeli pilav, ağzı açık, lolaz dürümü, soğan kebabı, sini taraklığı, peynirli kadayıf, zerde ve şıllık tatlısı gibi pek çok tescilli ürünü olan Şanlıurfa’dan geçen hafta bir tescil haberi daha geldi. Şehre özgü aya köftesi de artık coğrafi işaretli.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Bu köfte için ince kıyılmış soğan, dövülmüş çiğköftelik et, pul biber, tarçın ve tuz karıştırılıyor, yavaş yavaş çiğköftelik bulgur eklenerek çiğköftedeki gibi yoğruluyor. Cevizden biraz büyük köfteler yapılıyor, sonra iki elin ayasına alıp, yassı şekil verip kızgın yağda kızartılıyor.

Haberin Devamı

BODRUM’UN EN TAZE İTALYANI

Yunanistan’ın Paros Adası’ndaki İtalyan restoranlarından La Zucca Pizza Bar’da yemek yemek için ülke değiştirmeye gerek kalmadı. Zira markanın yeni şubesi Bodrum’daki ‘Caresse, a Luxury Collection Resort&SPA’ bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yönetici şef Dimitros Nikolis’in  imzasını taşıyan menüde odun ateşinde pişmiş pizzaları ve ev yapımı makarnaları deneyebilirsiniz. 12.00’de açılan mekânda 23.30’a kadar servis var.

MALATYA LEZZETLERİ BURADA

Malatya’nın sevilen et restoranlarından Tarihi Hacı Baba Et Lokantası, 14-18 Haziran tarihleri arasında Four Seasons Sultanahmet’e konuk oluyor. Tarihi lokantanın şefi Mehmet Zeki Saygı ve ekibi, otelin bahçesindeki Avlu Restaurant’da öğle ve akşam yemekleri için özel bir menü sunacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Fırın yemekleri tabağı/Tereyağlı haşlama içliköfte

Otelin yöresel mutfakları desteklemek için düzenlediği bu özel etkinlikte aya köfteli kulak çorbası, tereyağlı haşlama içliköfte, odun fırınında pişirilmiş kâğıt kebabı, Malatya usulü kakırdaklı bulgur pilavı, patlıcan tava, çeşit çeşit fırın yemeği ve kayısı çekirdeği unundan hazırlanmış Malatya kurabiyesi gibi özel tatlar sunulacak.

Haberin Devamı

İLK KEZ BİR TÜRK KADIN ŞEF KAZANDI

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Ebru Baybara Demir

Dünyanın farklı ülkelerinden 800 kişinin aday olduğu 2023 Bask Dünya Aşçılık Ödülü (Basque Culinary World Prize) şef Ebru Baybara Demir’e verildi. İlk kez bir Türk kadın şefin kazandığı ödül Demir’e gastronomiyi güçlü bir araç olarak kullanması, Kahramanmaraş depremlerinden sonra binlerce kişiye sıcak yemek dağıtması ve Türkiye’deki kadınlar için yaptığı çalışmalar nedeniyle verildi. Organizasyonun jüri başkanı Joan Roca “Ebru, insanlığın, bağlılığın ve gücün olağanüstü bir örneğidir” dedi.

YAZA FİT VE SAĞLIKLI GİRİN

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Vegan burger

Haberin Devamı

Kaliteli bir yaşam için bütünsel beslenmeyi savunan, İstanbul, Etiler’deki Overdose’un menüsüne yeni tabaklar eklendi. Onlardan biri vegan chili çorba... Bu çorbaya tofu veya vegan değilseniz tavuk parçaları ekletebiliyorsunuz. Tavuk ve sebzeli Akdeniz dürümü, tatlı patates cipsiyle sunulan vegan burger, çilekli ve yulaf sütlü matcha latte, renkli mi renkli bowl’lar da yeni seçeneklerden bazıları...

BAKMADAN GEÇME!