Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2022 07:00

Espressolab büyük bir kahve deneyim merkezi açtı. Antalya, Adana ve Diyarbakır’daki festivaller için geri sayım başladı. MSA ‘Mutfakta 90 Dakika’ isimli yepyeni bir eğitim programı tasarladı. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...

Haberin Devamı

KAHVEYE DAİR HER ŞEY

Üçüncü nesil kahve akımının temsilcilerinden Espressolab, geçen hafta Türkiye’deki 100’üncü şubesini açtı. Açılışta ‘Dünya Latte Art’ şampiyonluğu olan barista Chris Loukakis, kahve demleme atölyeleri düzenledi. Merter’deki bu yeni Espressolab Roastery şubesi aynı zamanda büyük bir kahve deneyim merkezi niteliğinde. 6 bin metrekare büyüklüğündeki mekânda kahve kavurma merkezi, kahve dükkânı, kokteyl bar, atölye istasyonu, mini sera, ortak çalışma odaları gibi alanlar mevcut. Ayrıca kahveye dair teorik ve pratik içerikli eğitimler, konser ve sanat etkinlikleri de düzenlenecek.

AJANDAMIZ FESTİVALLERLE DOLU

Odağına kültür ve gastronomiyi alan festivallerimizin sayısı artışta. Antalya 23-25 Eylül’deki FoodFest’e hazırlanıyor. Temanın ‘Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi’ olduğu etkinlikte atölye, söyleşi, yarışma ve geziler olacak. René Frank, Luigi Taglienti gibi dünyaca ünlü şeflerin yanı sıra Maksut Aşkar, Somer Sivrioğlu, Ömür Akkor, Sahrap Soysal, Gamze Cizreli gibi isimleri görmeye hazırlanın. 7-9 Ekim’de 6’ncısı düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali için de geri sayım başladı. Festivalin teması ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak’ olarak belirlendi. Programda söyleşiler, yarışmalar ve tadım etkinlikleri var.

Gastronomi kazanında kaynayanlar


8-16 Ekim arasındaysa Sur Kültür Yolu Festivali var, 12, 13 ve 14 Ekim günlerinde şef Vedat Başaran ve yemek kültürü yazarı Nilhan Aras’la Diyarbakır’da gerçekleşecek ‘Gastrodiyarbakır Kanaat Buluşmaları’ öne çıkan gastronomi etkinliklerinden bir diğeri.

Haberin Devamı

ZAMANI KISITLI OLANLARA...

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Yoğun tempolu günlerde kısıtlı zamanı da olsa evinde harikalar yaratmak isteyenler için Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) yepyeni bir atölye tasarladı. Menüsünü MSA şeflerinin oluşturduğu ‘Mutfakta 90 Dakika’ isimli bu eğitimlerde; mantarlı risotto’dan sebzeli noodle’a, çikolatalı panna cotta’dan vişneli brownie’ye kadar çeşitli tarifler öğretiliyor. Ayrıntılı programı Biletix’te bulabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!