Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2022 07:00

Kopenhag’daki Geranium, ‘Dünyanın En İyi Restoranı’ seçildi. Şef Civan Er’in tarifleri İngiliz gazetesinde. Ranchero’nun yeni şubesi açıldı. Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

EN İYİSİ YİNE DANİMARKA’DA!

Dünyanın En İyi 50 Restoranı (The World’s 50 Best Restaurants) listesinin 2022 kazananları açıklandı. Geçen yıl zirvede Danimarka’da Noma vardı; bu yıl ‘En İyi Restoran’ ödülü yine aynı ülkeden bir mekâna, Geranium’a gitti. Şef Rasmus Kofoed’in Geranium’unu Central (Peru), Disfrutar (İspanya), DiverXo (İspanya) ve Pujol (Meksika) izledi. Londra’daki törende ‘En İyi Pasta Şefi’ (Rene Frank), ‘En İyi Sürdürülebilir Restoran’ (Aponiente, İspanya), ‘En İyi Kadın Şef’ (Leonor Espinosa) de açıklandı. Bu yıl ilk kez ‘Değişimin Şampiyonları’ ödülü verildi. Eğitimci Dieuveil Malonga, Ukrayna için kampanya düzenleyen Olia Hercules ve Alissa Timoshkina ile aktivist Koh Seng Choon ödülü alan isimler oldu.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

VİŞNELİ BULGUR, PATLICAN ÇORBASI...

Türkiye’nin tanınmış şeflerinden Civan Er, Londra’da açtığı Yeni Soho adlı restoranıyla başarısını sürdürüyor. Er, İngiliz The Guardian gazetesinin de radarına girdi ve gazeteye mutfağımızdan üç tarif verdi: Soğuk köz patlıcan çorbası, asma yaprağında sardalya, vişneli ve domatesli bulgur salatası (kısır)... Şef bu tariflerinde isot, sumak, nar ekşisi gibi bizden malzemeler kullanıyor.

İSTANBUL’DA YENİ ŞUBE

Meksika lezzetleri sunan ünlü restoran zinciri Ranchero, beşinci şubesini Zeytinburnu’ndaki Fişekhane’de açtı. Selma Patricia Gonzalez ve Rıza Tanyeri çiftinin kurduğu marka, kökü Aztek ve Mayalara uzanan orijinal tariflerden yola çıkıyor. Mısır cipsi nachos ve tortilla ekmekleri özel makinelerde taze hazırlıyorlar. Taco, burrito, enchilada ve margarita çeşitleri menünün öne çıkanları... Fişekhane şubesinin ardından Ankara’da Atakule ve One Tower AVM’de iki yeni şube daha açacaklar.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!