Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 07:00

Bodrum’daki Divan Otel, restoranlarını yeniledi. Lokanta 1741 evlere servise başladı. Yeme-içme dünyasından yeni haberler...

Haberin Devamı

JAPON USTADAN YEMEK BİR BAŞKA!

Orkinos balığı ve bu balığın en yağlı kısımları Japon mutfağının kıymetlisi, malum. Orkinosun, restoranların açılışında veya balık sezonu başlarken şeflerin yaptığı bir şovla kesildiğini biliyor muydunuz peki? Biraz da restoranın yüksek kalitede bir menü sunduğunu göstermek amacını taşıyan bu ritüeli, bu yıl Divan Bodrum otelinin bünyesindeki Japon restoranı Maromi by Divan da uyguladı. Türkiye’deki sayılı Japon şeflerden Kenji Kume’nin yenilediği menü, şeflerin bütün orkinos dilimleme seremonisiyle tanıtıldı. Tuzda balıktan şefin imza suşilerine, miso çorbasından istiridyeye uzanan bu yeni menüyle, güvenilir ellerden gerçek bir Japon mutfağı deneyimi yaşamak mümkün.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Baharatlı miso çorbası

Haberin Devamı

Sezonu açan Divan Bodrum otelin odaları geçen yıl yenilenmişti. Bu yıl Japon restoranıyla birlikte İtalyan ağırlıklı Akdeniz lezzetleri sunan Lokanta by Divan’ın menüsü de yeni çeşitlerle tazelendi. Türkbükü’nün bir zamanlar çok daha sakin geçen eski yazlarını hatırlayanlar için Divan Bodrum’un yeri ve nostaljisi ayrı. Otelin yenilikleri arasında sağlıklı içecek ve atıştırmalıklar sunan yeni markası Divan Fit ve akşamları müzikle hareketlenen bar alanı da var.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Gökkuşağı donut suşi

EVDE ŞEF SOFRASI KURULUYOR

Pandemi döneminde hayatımıza giren alışkanlıklardan biri de paket servisin yükselişi oldu. Artık sadece zincir markalara değil, havalı restoran menülerine ve şef yemeklerine de
paket servisle ulaşabiliyoruz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Cağaloğlu’ndaki Lokanta 1741’in yeni markası Dükkân 1741 de paket servis trendine katılanlardan... Şef Durukan Özgen’in elinden çıkan istiridye mantarlı kuzu tandır, kapya biber soslu çiroz, tatlı patates kremalı Karadeniz somonu, kaya levreği gibi yemekleri siparişle adresinize yolluyorlar. Girit ezme, atom, mütebbel, fava gibi mezeler, tatlı çeşitleri ve ekşi maya ekmek de var.  Fuudy ve Yemeksepeti gibi mobil uygulamalar aracılığıyla evinize ulaştırılan yemekler hemen tabağa koyup yenecek şekilde, hazır olarak geliyor. Herhangi bir ek pişirmeye gerek kalmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!