Dünyanın en iyileri arasında...

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en iyileri arasında...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2022 15:33

Financial Times gazetesi geçenlerde Dünyanın En İyi 25 Butik Dondurmacısı listesini yayımladı. Alaçatı’daki Dondurmino Gelato’ysa Türkiye’den listeye giren tek mekân oldu. Markanın ve dondurmalarının hikâyesini dinledik.

Haberin Devamı

Her birinin reçetesi uzun uğraşlar sonucu çıkarılmış 150’den fazla çeşidi olan Dondurmino Gelato, Alaçatı’nın sevilen dondurmacıları arasında haklı bir yere sahip. Marka geçen ay Financial Times’ta yayımlanan ve dünyanın en iyi artizan dondurmalarını sıralayan listede tek Türk işletme olarak yer aldı.

Kurucusu Mehmet Ali Akbulut uzun zamandır gıda sektöründe. Akbulut ailesinin yönettiği Milkomak şirketi dondurma alanında faaliyet göstermiş. Aile, önce 2010’da Hacımemiş Mahallesi’ndeki Kurabiye Otel’i açmış. Mehmet Ali Akbulut daha sonra sıklıkla ziyaret ettiği İtalya’dan ilhamla İtalyan tipi ‘gelato’ dondurmanın en iyisini üretmek için kolları sıvamış. Akbulut, İtalya’nın dünyaca ünlü şefleriyle çalışıp diploma ve sertifikalar almış, ‘Gelato Master Chef’ unvanına layık görülmüş. 2014 yılında da Dondurmino Gelato’yu yine Alaçatı Hacımemiş’te açmış. Türkiye’de butik dondurmacılığın en iyi örneklerini sunarak gerçek İtalyan gelato’sunun ülkemizde tanınmasında rol oynamayı hedeflemiş hep.

Dünyanın en iyileri arasında...


Peki, iyi bir İtalyan dondurmasının sırrı nedir? Öncelikle süt tozuyla değil, günlük ve pastorize sütle üretiliyor. Bu sebeple daha sağlıklı ve lezzetli. Endüstriyel dondurmalara kıyasla bu dondurmaların yağ oranı çok daha düşük ve doğal şekerle üretiliyor. Daha yavaş karıştırılıyor, dolayısıyla içine daha az hava giriyor. Bu sayede de yapısı daha kıvamlı, yoğun ve pürüzsüz oluyor. Koruyucu katkı maddesi, yapay meyve aroması veya gıda boyası kullanmıyorlar. Sorbe çeşitleriyse taze mevsim meyveleriyle hazırlanıyor. Kavun, karadut, Çeşme limonu, incir gibi çeşitleri var.

Dünyanın en iyileri arasında...


MENEKŞE, DAMLASAKIZI, BAL BADEM

Haberin Devamı

Vitrine 150 çeşidin hemen hepsi çıkıyor. Süt kaymak, yüzde 80 bitter çikolata, bal badem krokan, menekşe, nane, trileçe, damlasakızı, portakallı cheesecake, karamel, yerfıstığı, çeşitlerinden bazıları... Nutella, Raffaello, Lotus Biscoff gibi markaların ürünleriyle hazırladıkları çeşitler de beğeniliyor. Dondurma ve sorbelerin topu 30 liradan satılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!