Bir kâse şifa

Güncelleme Tarihi:

Bir kâse şifa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Soğuk kış günleri gelip çattı. En ufak bir halsizlik veya kırgınlıkta aklımıza uzun uzun kaynayarak pişmiş, besleyici bir tavuk suyu çorbası geliyor hemen. En iyisini usulüne uygun yapan adresler hangileri, jürimize sorduk.

Haberin Devamı

Bir kâse şifa

Eti bol olsun

Saray Muhallebicisi, İstanbul

Farklı semtlerde toplam 21 şubesi var. Akla ilk sütlü tatlıları gelse de tavuk suyu çorbası ve tavuklu pilavı da birer klasik. Tayyar Zaimoğlu’na göre tüm şubelerinde aynı lezzette. Ebru Erke, Murat Bozok ve Ayfer Yavi’nin de favorilerinden. İki çeşit var; tel şehriyeli tavuk suyu çorbası 65, bol tavuk etlisi 85 lira.
(0212) 999 28 28

Bir kâse şifa

Yarım asırlık simge
Lades Restaurant, İstanbul

Ebru Erke “Yarım asırdan fazladır Beyoğlu’nın simge markalarından. Tavuk suyu çorbası çok lezzetlidir” diyor. Aynı adı taşıyan menemen dükkânlarında da hem kahvaltı edebilir hem de aynı tavuk suyu çorbayı bulabilirsiniz. Ayfer Yavi, Tahir Tekin Öztan ve Ferit Özkaşıkcı’nın da önerisi.
(0212) 249 52 08

Haberin Devamı

Paçasını da tadın
Hünkâr 1950, İstanbul

Nişantaşı’nda. Tayyar Zaimoğlu, Tahir Tekin Öztan ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Ebru Erke’ye göre geleneksel Türk mutfağının iyi bir temsilcisi. Çorbalarından paça da çok ünlü ama tavuk suyuna çorbası da öne çıkanlardan. Tas kebabı, saray köfte, hünkârbeğendi gibi yemekleri de çok seviliyor.
(0212) 225 46 65

Maydanoz katıyor
Yanyalı Fehmi Lokantası, İstanbul

Kadıköy’de. Deniz Şahin, fırsat buldukça çorbası için gittiği bir lokanta olduğunu söylüyor. Kısık ateşte tuz-karabiberle uzun süre kaynatılıp tavuklar pişince didikleniyor. Çok ince doğranmış maydanoz da koyuyorlar. Daha fazla yağ çıkardığı ve lezzetli olduğu için doğal tavuk kullanıyorlar. Tayyar Zaimoğlu’nun önerisi.
(0216) 336 33 33

Üstüne ayva tatlısı
Kanaat Lokantası, İstanbul

Üsküdar’da. İstanbul’un en eski esnaf lokantalarından. Tahir Tekin Öztan ve Tayyar Zaimoğlu’nun önerisi. Parça etli tavuk çorbasına şehriye de katılıyor. Her gün çıkan çorba çeşitlerinin yanı sıra tencere yemekleri ve ayva tatlısı da bir o kadar meşhur. Tavuk suyu çorbası 75 lira. (0216) 341 54 44

Haberin Devamı

Köy tavuğundan
Sarıhan Gusto, İstanbul

Bakırköy ve Etiler’de şubesi var. Tavuk suyuna çorbayı köy tavuğundan yapıyor ve içine sebze de katıyor. Özellikle Etiler şubesi yoğun talep alıyor. İşkembe, beyran, kuzu kelle, tuzlama, mercimek, ezogelin gibi çeşitleri de oluyor. Tavuk suyu çorbasının fiyatı 160 lira. Aydın Demir’in önerisi. (0212) 572 53 53

Bir kâse şifa

Kalite hep aynı
Emirgân Sütiş, Ankara

İstanbul’da ve İzmir’de de şubeleri var. Tayyar Zaimoğlu “Tavuk suyuna çorbada ilk sıraya koyarım. Tüm şubelerinde aynı lezzette ve kalitede içebiliyorsunuz” diyor. Sebzelerle kaynatılan tavuğun suyuna çorba bol etli geliyor. Berrak kıvamdaki bu çorbada tel şehriye de var. Yanında limonla sunuluyor. (0312) 284 74 84

Haberin Devamı

Salçalısını yapıyor
Efe Çorba, Konya

Tahir Tekin Öztan’ın önerdiği mekân sadece çorba üzerine yoğunlaşıyor. Tavuk suyuna çorbayı alıştıklarımızın aksine salçalı ve bol aromalı yapıyor. İçinde ince ince tiftiklenmiş tavuk, yanında turşu ve limonla geliyor. Yine tavukla yapılan ve hamur parçalarıyla servis edilen yöresel arabaşı çorbası (103 lira) da var. (0554) 192 42 42

Kereviz ve havuçlu
Balkan Lokantası, Eskişehir

Şehrin ünlü esnaf lokantalarından. Her gün pek çok tencere yemeği gibi çorba çeşitleri de çıkıyor. Kereviz ve havuçlu tavuk çorbaları menüde Balkan çorbası diye geçiyor. İmza lezzetlerinden bu çorbanın porsiyon fiyatı 65 lira. Mekân her gün 19.00’a kadar açık.
(0222) 340 01 11

Haberin Devamı

Antalya limonuyla
Şampiyon Restaurant, Antalya

Kaleiçi’nde. Tahir Tekin Öztan’ın önerdiği restoranda çorba bol etle yapılıyor. Suyuna sebze çeşitleri de katılıyor. Yanında da Antalya’nın leziz limonlarıyla sunuluyor. Tam porsiyon fiyatı 95 lira. Pide ve ızgara çeşitleri de seviliyor.
(0242) 512 47 71

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!