Adana'da karnaval coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Adanada karnaval coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 07:00

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl 12’nci kez düzenleniyor. ‘Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ işbirliğiyle 9 gün sürecek festivaldenarenciyeli yemekler de yarışacak.

Haberin Devamı

Yurtiçi ve yurtdışından yüz binlerce kişiyi Adana sokaklarında buluşturan “Nisan’da Adana’da/Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın 12’ncisi 13-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Portakal ağaçlarının çiçek açtığı baharı müjdeleyen karnaval bu kez ‘Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ işbirliğiyle daha zengin bir içerik sunacak. Karnaval kortej geçişi ve töreni 20 Nisan Cumartesi günü. 21 Nisan pazar günü sona erecek kutlamada çok sayıda eğlenceli etkinliğin yanı sıra kültürel ve sanatsal aktiviteler, sergiler olacak. Karnavalın fikir önderi, Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Yola çıkarken düşüncemiz siyaset dışı, kimseyi ötekileştirmeyen, dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamaktı. Bunu başardık. Bu gurur Adana’nındır” dedi. Bozkurt ayrıca ‘Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ işbirliği sayesinde çok daha fazla yerli ve yabancı turistin Adana’ya gelmesini beklediklerini, etkinliklerin moral-motivasyon açısından herkese iyi geleceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Adanada karnaval coşkusu

Renkli karnaval korteji ve gelenekselleşen ‘Kortej Kostümleri Yarışması’, ‘Portakal Çiçeği Halk Koşusu’, ‘Portakal Çiçeği Satranç Turnuvası’ gibi etkinliklerle birlikte ‘Portakallı Lezzetler Yarışması’ da düzenlenecek. Kentin en önemli tarım ürünlerinden narenciyeyi Adana’nın sevilen lezzetleriyle buluşturmanın amaçlandığı yarışmada birçok tat yarışacak. Adana Şefler Kulübü tarafından düzenlenecek atölyelerde herkes ilgi duyduğu programa katılabilecek.

Adanada karnaval coşkusu

Ayrıca sanatçı Refik Anadol’un ‘Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları’ veri heykeli Anıt Müze’de sergilenecek. Merkez Park ve Atatürk Parkı’nda kurulan sahnelerde ünlü sanatçıların konserleri dinlenebilecek. Tiyatro, atölye ve oyun alanlarının olduğu bir ‘çocuk köyü’ de kurulacak.

Haberin Devamı

Adanada karnaval coşkusu

BAKMADAN GEÇME!