Korkmadan yazmaya devam

Güncelleme Tarihi:

Korkmadan yazmaya devam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2005 00:45

Türk basın dünyasının liderlik bayrağını, yayın hayatına başladığı ilk günden beri ‘Doğru ve güvenilir habercilik ilkesiyle’ elinden bırakmayan gazeteniz Hürriyet, 57’nci yaşını gururla kutladı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, ‘Haberiniz doğruysa, ucu Aydın Doğan’a da gider, Cumhurbaşkanı’na da gider, Başbakan’a da gider, herkese gider. Çekinmeden, korkmadan yazın. Ben bu güvenceyi veriyorum size’ dedi.

Hürriyet’in kuruluşunun 57’nci yıldönümü için düzenlenen tören, önceki akşam Hürriyet Medya Towers’ın Çetin Emeç Salonu’nda gerçekleşti ve sunumu Gamze Saygı yaptı. Hürriyet’in 35 yıllık çalışanları Hüsnü Savaş ile Baki Aydar’a gümüş tabak ile işe girdikleri tarihin Hürriyet Gazetesi’ni veren Aydın Doğan şunları söyledi:

‘Ben Hürriyet’in 11 yıllık sahibiyim. 46 yıllık okurluğunu yaptım. Benden çok eskileri var. Hürriyet’in sahibi ben değilim, aslında okurları ve sizlersiniz. Hürriyet’in bugünlere gelmesinde hepinizin büyük katkıları oldu. Biz de patronluk müessesesi olarak Hürriyet’i aldığımız günlerden bugüne getirmek için büyük gayret gösterdik. Patron olarak özellikle gazeteci arkadaşlarıma bir şey söylemek istiyorum: Haber yazdığınızda bir tek şeyden korkun. Onun dışında elinizi kesinlikle korkutmayın ve titretmeyin. Acaba haberim doğru mu? Eğer haberiniz doğruysa, ucu Aydın Doğan’a da gider, Cumhurbaşkanına da gider, Başbakana da gider, herkese gider. Çekinmeden, korkmadan yazın. Ben bu güvenceyi veriyorum size. Doğru haberde korkmadan, gözünüzü kırpmadan devam edebilirsiniz. Zaten öyle devam ettiğiniz için de bugünlere geldiniz.’

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da, AB üyeliği sürecindeki olumlu gelişmelerin yaşandığı Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü alanında geri adım atıldığını söyledi. Gazetecileri kolayca hapse gönderecek yasaların çıkarılmaya çalışıldığını vurgulayan Sabancı, ‘Hürriyet olarak biz, basın özgürlüğünün kısıtlanmaması için mücadeleyi sürdüreceğiz. Basın özgürlüğü mücadelesi asli görevimizdir’ dedi.

Sabancı, Hürriyet’in bu yıl da rakiplerini geride bırakarak, her alanda çıtayı yükselttiğini kaydedip, şunları söyledi:

‘Medyadaki sektör rekabeti içerisinde yarım yüzyılı aşkın süredir istikrarlı olabilmek zordur. Gazeteci arkadaşlarımız meslek kuruluşlarından 2004’te 28 ödül aldı. Reklamda yüzde 43 büyüme ile rekor kırdı. 25 trilyon kurumlar vergisi verdi. İstanbul’da en çok vergi ödeyen 15. şirket oldu. İMKB’de yüzde 88 yabancı payıyla yabancıların ilgi gösterdiği en önemli 3 şirketten biri oldu. 1400 çalışanımızla medyada en çok çalışmak istenen kurum olduk. Hürriyet 57. yaşına yine lider bir gazete ve şirket olarak giriyor.’

Törende duygusal anlar yaşayan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet’in kıskanılan bir kurum olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

‘Hürriyet, habercilik demek, etkin bir kamuoyu oluşturma kurumu, sosyal sorumluluk kurumu. Hürriyet, Türkiye’nin vazgeçemeyeceği, Türkiye’nin temel direklerinden olan bir kurum. Hürriyet deyince benim aklıma, bir arkadaşlık, dayanışma cemaati ve toplumu geliyor. Hürriyet’i hayatımın en güzel, kendimi en güvende hissetiğim günlerini geçirdiğim, kendimi en fazla bir müesseseye ve ideale vakfetme duygularımı harcadığım bir kurum, yuva olarak görüyorum. Bu kültür, patronundan en ucundaki çalışanına kadar yayılıyor. Bu duyguyu kaybetmemek lazım.’

PLAKET VE ROZETLER

Konuşmalardan sonra, emekli olanlar ile 35 yıllık çalışanlara plaketlerini Aydın Doğan verdi. 30 yıllık çalışanlar plaketlerini Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’dan alırken, 25 yıllık çalışanların plaketlerini Vuslat Doğan Sabancı ve Ertuğrul Özkök verdi. 20 yıllık çalışanlara Hürriyet logolu altın rozetleri, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan tarafından verildi. 10 yıllık çalışanlar, rozetlerini Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet Gazetesi Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Sinan Köksal, Hürriyet Gazetesi Mali İşler Grup Başkanı Ahmet Toksoy, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Hürriyet Gazetesi Haber Koordinatörü Enis Berberoğlu’nun elinden aldı.

Törende ayrıca Hürriyet’in bu hafta gösterime girecek reklam filmi de gösterildi.

57’NCİ YIL PASTASI

Hürriyet’in 57’nci yıl pastası Aydın Doğan, Vuslat Doğan Sabancı ve Ertuğrul Özkök tarafından kesildi. Gece geç saatlere kadar süren kutlamada, davetliler Pamela Spence’in verdiği konserle coştu.

EN İYİLERE ÖDÜLLER

Törende, Temmuz 2004-Nisan 2005 tarihleri arasında Hürriyet En İyiler Ödül Programı’nda seçilen Necdet Açan, Nerdun Hacıoğlu, Celal Demirbilek ve Sebati Karakurt da ödüllerini aldı. Demirbilek’in ödülünü Esat Yılmaer aldı.

10’UNCU YIL GURURU

Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, 10. yıl rozetini Aydın Doğan’dan alırken, Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı’ya 10. yıl rozetini Vuslat Doğan Sabancı verdi.

SÜRPRİZ HEDİYE

Plaket ve rozet dağıtımı başlamadan hemen önce gazeteci Güngör Denizaşan, Aydın Doğan’a yıllar önce çekilmiş siyah beyaz fotoğraflarını hediye etti. Bu sürpriz hediye karşısında şaşıran Aydın Doğan, gençlik resimlerini uzun uzun inceledi.

GERÇEK YAŞI 72 HÜRRİYET YAŞI 30

Hürriyet çatısı altında 30 yılını dolduran Azize Bergin, plaketini ve işe girdiği günkü Hürriyet gazetesinin birinci sayfasını, Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın elinden aldı. Bergin, Hürriyet çalışanlarının coşkulu alkışı karşısında çok duygulandı.

İŞTE GURUR LİSTESİ

EMEKLİ OLANLAR

Adnan Elbir, Kahraman Cansız, Nadi Çalışkan, Nedim Yavuz, Rezzan Hasanbeşeoğlu, Sadık Gürhan

n 35 YILLLIK ÇALIŞANLAR

Baki Aydar, Hüsnü Savaş

n 30 YILLIK ÇALIŞANLAR

Ahmet Özçelik, Ahmet Çelen, Aydın Akbulut, Azize Bergin, Korkut Göze, Salih Bahadır

n 25 YILLIK ÇALIŞANLAR

Ali Osman Dursun, Haluk Saygı, Hasan Tahsin Yaktu, Hüseyin Yaylıcıoğlu, Mustafa Yükçü, Oya Akışık, Rıfat Baylan, Sadettin Tekir, Sema Akalın

n 20 YILLIK ÇALIŞANLAR

Emin Çölaşan, İsmail Bektaş, Kader Yılmaz, Kudret Gürel, Leyla Güneş, Mürteza Akkaya, Necmi Or, Orhan Eroğlu, Ramazan Taşan, Reşit Çağlıyangil, Saffet Korkmaz, Suat Savaş, Şule Tarım, Zeki Başçı

n 10 YILLIK ÇALIŞANLAR

Ahmet Hicri Ünlü, Alişan Nuray, Ardıç Aytalar, Aslı Yurtseven, Ayşe Güldoğan, Ayten Koçal, Bahri Büke, Bülent Uğur Banoğlu, Davut Yürkan, Demirhan Hararlı, Emin Eraslan, Erkan Çakar, Erol Sarıkaya, Ertuğrul Şahin, Esat Sizvaslıoğlu, Fahriye Nur Batur, Fatih Altaylı, Gülay Karabulut, Gürsel Aslan, Hakkı Ergene, Hamdi Demirci, Hamdi Altınbaşak, İlhan Parçalı, Kerim Serdar Devrim, Mehdi Arif, Mehmet Ali Yalçındağ, Mehmet Kaya, Mehmet Kalkan, Mehmet Ali Ayan, Meliha Silahsızoğlu, Melike Dereli, Mesut Tabak, Murat Deliklitaş, Mustafa İnsan, Mustafa İlgar, Muzaffer Aydın İşleyen, Mücevher Kenar, Nebil Şengül, Orhan Saat, Ragıp Batır, Sefa Kıdık, Selda Dabağcılar, Serdar Oktuna, Serpil Subaşı, Sertan Özdemir, Süleyman Sile, Tamer Yüksel, Teslime Tosun, Turhan Çalıkoğlu, Ümit Kozan, Yalçın Balcı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!