'Köksüz' kökten sevildi

Güncelleme Tarihi:

Köksüz kökten sevildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2013 01:05

70’inci Venedik Film Festivali’ndeki tek Türk filmi olan “Köksüz” çok beğenildi. “Genç Aslan” için yarışan Deniz Aksay’ın filmi, 6 dakika alkışlandı.

Haberin Devamı

Genç Türk yönetmenleri Venedik’te “Genç Aslan” ödülünü tekeline almış olabilir. 2010’da “Çoğunluk” filmiyle Seren Yüce’nin, geçen yıl ise “Küf” ile Ali Aydın’ın kazandığı ödüle bu yıl en yakın aday yine bir Türk filmi. 70’inci Venedik Film Festivali’nde, “Venedik Günleri” bölümünde yarışan Deniz Aksay’ın 500 bin lira bütçeli “Köksüz” adlı eseri büyük beğeni kazandı. Başrolleri Ahu Türkpençe, Lale Başar, Savaş Alp Başar ve Sekvan Serinkaya’nın paylaştığı film, önceki gece gösterildiği “Darsena” sinemasını dolduran yaklaşık 900 seyirci tarafından 6 dakika boyunca “Bravo” sesleri arasında alkışlandı.

TÜRKPENÇE’YE YOĞUN İLGİ

Sinema eleştirmenlerince daha şimdiden “Genç Aslan” ödülü için favori gösterilen “Köksüz”, babalarının ölümünde sonra bir türlü toparlanamayan ve her geçen gün birbirlerinden kopan, dağılan bir ailenin bireylerinin hikâyesini anlatıyor. Yönetmen Deniz Aksay ve oyuncu Ahu Türkpençe’nin hazır bulunduğu gösterimden sonra sahneye davet edilen sanatçılar gerek medyanın ve gerekse sinemaseverlerin sorularını yanıtlarken büyük ilgi topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!