Polisiye yazarları ‘Yılın Polisiye Romanı’nı seçecek!

Güncelleme Tarihi:

Polisiye yazarları ‘Yılın Polisiye Romanı’nı seçecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 14:53

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği, 2019 yılından itibaren ‘Kristal Kelepçe: Yılın Polisiye Romanı’ ile ‘Kara Usta: Ömür Boyu Başarı Ödülü’ ve ‘Polisiye Edebiyat Onur Ödülü’ verme kararı aldı.

Haberin Devamı

Bu ödüllerle Birlik, dünyada ve Türkiye’de giderek artan bir ilgiyle karşılanan polisiye edebiyatı daha geniş çevrelerle tanıştırmayı, bu alanda eser veren isimlere destek olmayı ve yeni yazarların yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Aralarında Ahmet Ümit’in de bulunduğu, sayısı yüze yaklaşan polisiye yazarlarının katılımıyla oluşan Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (TPYB), Türkiye’de polisiye edebiyatın geliştirilmesi, hak ettiği okur kitleleriyle buluşması, polisiye yazarlarının desteklenmesi ve dayanışması gibi amaçlarla 2017 yılında kuruldu.

Kuruluşundan itibaren çeşitli etkinlikler düzenleyen ve 20 yazarın 20 polisiye öyküsünün yer aldığı ilk ortak kitap çalışması Kanlakarışık’ı Çınar Yayınları’ndan çıkaran Birlik, yeni bir etkinlikler dizisi düzenleme kararı aldı.

Haberin Devamı

TPYB, 2019 yılından itibaren “Kristal Kelepçe: Yılın Polisiye Romanı Ödülü’ ile onursal kapsamda yer alan ‘Kara Usta: Ömür Boyu Başarı Ödülü’ ve ‘Polisiye Edebiyat Onur Ödülü’ vermeyi kararlaştırdı.

Kristal Kelepçe: Yılın Polisiye Romanı’ ödülü, TPYB’nin belirlediği zaman dilimi içinde (bu yıl için 1 Ekim 2018 - 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında) yayınlanmış romanlar arasından, TPYB Değerlendirme Komitesi ve TPYB Yönetim Kurulu tarafından incelenip seçilecek ve sonuçlar 28 Eylül 2019 tarihinde yapılacak TPYB Olağan Kongresi’nde açıklanacak.

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği, 2018 Eylül ayında gerçekleştirdiği ikinci büyük toplantısında Algan Sezgintüredi’yi başkan olarak seçti. Başkan yardımcılıklarını ise Ayşe Erbulak, Ercan Akbay, Yaprak Öz, Elçin Poyrazlar ve Doruk Ateş üstlendi. 

BAKMADAN GEÇME!