Peaky Blinders konusu nedir? Oyuncuları kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Peaky Blinders konusu nedir Oyuncuları kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2020 10:43

Dünyanın en büyük online film ve televizyon içeriği portalı olarak bilinen Netfilix’te yayınlanan Peaky Blinders dizisi son zamanlarda birçok dizi sever tarafından takip ediliyor. İngiltire’deki savaş döneminde geçen Peaky Blinders'ın konusu nedir? Oyuncuları ve karakterleri kimlerdir? soruları ise en çok merak edilenler arasında yer alıyor. İşte Peaky Blinders ile ilgili detaylar.

Haberin Devamı

5 sezondan oluşan ve her bir bölümü 55 dk süren Peaky Blinders dizisi son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Dizi severlerin ise en çok araştırdığı konular arasında Peaky Blinders'ın konusu nedir? Oyuncuları ve karakteri kimlerdir? gibi sorular yer alıyor. İşte İngiltere'deki savaş dönemini konu alan dizi hakkında merak edilen detaylar.

Peaky Blinders konusu nedir?

Dizide Birinci Dünya Savaşı sırasında devlete karşı gelen bahis çeteleri, komünistler ve devlet arasındaki husumeti konu alınıyor. İlerleyen bölümlerde savaş sonrası İngiltere halkının nasıl parçalandığı anlatılıyor. Bahsi geçen çete ise şapkalarındaki jiletlerle insanları kör etmeleriyle ünlü bir çete. Çete üyeleri soygunculuk ve at yarışları ile geçimini sağlıyor. Bu sebeple halk üzerinde büyük bir korkuya neden oluyor. Çetenin bir soygunda yaptığı hatanın ardından, şehre yeni gelen bir müfettiş ile işler karışmaya başlıyor. Böylece çetenin aldığı rüşvetler azalıyor ve işleri zor duruma düşüyor. Çetenin lideri ise her zamankinden daha acımasız olmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Başrolde kimler yer alıyor?

Peaky Blinders dizisinin başrolünde Cillian Murphy,Sam Neill,Helen McCrory yer almaktadır. Yaratıcısı ise Steven Knight'dır.

Dizideki karakterler kimler?

- Thomas Shelby

- Arthur Shelby

- Freddie Thomas

- Polly Gray

- Grace Burgess

- Başmüfettiş Campbell

-Ada Shebly

- John Shelby

Netflix Nedir?

Netflix, ABD’de 1997’de kuruldu. İnternet üzerinden sipariş almaya başlayarak, tüketicinin bizzat dükkâna gitme zorunluluğunu ortadan kaldırdı. 8 yıl gibi bir sürede Netflix ABD’deki evlerin yarısına girmeyi başardı. 2007’de online medya akışına geçtikten sonra önce Kanada’ya sonra Latin Amerika’ya, sonra Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya pazarlarına girmişti. Kişisel bilgisayarlar, akıllı televizyonlar ve telefonlar, tabletler, oyun konsolları gibi internet bağlantısı olan hemen her cihazdan ulaşılabiliyor. Kendi ürettiği yepyeni içeriklerin de tamamını bir anda yayımlayarak sektörde bir yeniliğe imza attı.

BAKMADAN GEÇME!