'Oğlum Tolga'nın eşi Nurgül'

Güncelleme Tarihi:

Oğlum Tolganın eşi Nurgül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 09:52

Baharın müjdeleyicisi ve Hz. Hızır ile Hz. İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdrellez, Türkiye’de dün gece coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

Hıdrellez şenlikleri bu yıl da Ahırkapı'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Ayasofya Müzesi önünde toplanan Ahırkapı Mahallesi sakinleri ile yerli ve yabancı turistler, müzik eşliğinde oynayarak Ahırkapı Keresteci Hakkı Sokağı'na geldi.

Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi olarak kabul edilen bayram dolayısıyla rengarenk ve farklı kıyafetler giyinen, başlarına çiçekler takan vatandaşlar, sokakta gönüllerince oynayarak, saatlerce eğlendi.


Yabancı turistlerin klarnet, zurna ve darbuka eşliğinde Roman havasını oynamaya çalışması ise renkli görüntüler ortaya çıkardı.

İzmir'de Roman vatandaşlar, Tepecik Mahallesi'nde düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri'nde buluştu. Mahalledeki kutlamalara katılan Roman vatandaşlar, şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendi. Renkli kıyafetler giyen genç Roman kızlar, konuklarıyla baharın gelişini kutladı.

Haberin Devamı



Manisalılar Hıdırellez günü Spıl Dağı'nın eteklerindeki Hacet Dede'ye akın ederek, dileklerini kağıtlara yazıp dalla astı, duvarlara taş yapıştırdı.


OĞLUM TOLGA’NIN EŞİ NURGÜL

Manisa'daki en ilginç dilek ise oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın oğulları Tolgan'nın eşi olmasını isteyen aile oldu.

Edirne’de Hıdırellez ve Kakava şenlikleri Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’nde dev ateşin yakılmamasıyla başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!