Narın faydaları neler? İşte kolay nar temizleme tekniği

Güncelleme Tarihi:

Narın faydaları neler İşte kolay nar temizleme tekniği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 12:36

Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan nar, market ve pazar raflarında yerini almaya başladı. Antioksidan özelliğinden kan şekerine etkilerine kadar birçok faydası bulunan narın suyunu içebilir, taneleri ayıkladıktan sonra salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Böylece görüntü ve tat olarak salatalarınızı güzelleştirebilirsiniz. Peki, nar nasıl ayıklanır? İşte kolay nar temizleme tekniği

Haberin Devamı

Ayıklanması çoğu insan tarafından işkence olarak görünen nar, kolay bir teknikle temizlenebiliyor. Uzun uzun elle nar ayıklamak yerine, bunun için çıkarılmış olan pratik aparatlar nar ayıklamayı kolay ve keyifli hale getirmektedir. Ancak herhangi bir aparata ihtiyaç olmadan nar tanelerini ayıklamak mümkün. Eğer narı nasıl ayıklayacağınızı bilmiyor ve zorlanıyorsanız işte kolay nar temizleme tekniği

SUDA NAR TEMİZLEME

Narın faydaları neler İşte kolay nar temizleme tekniği

Narın baş kısmını bıçak yardımı ile kesin. Orta kısmını oyup, çıkartın. Ortaya çıkan şeritleri üstten başlayıp, alta kadar bıçak yardımı ile fazla derin olmayacak şekilde çizin, bu şekilde 6 şerit çizin. İki elinizle narı avuç içine alın. Tutarak, ortadan ayırın.

Ayrı bir derin kaba su koyun. Narı içine koyup, ters çevirin. Elleriniz ile narın tanelerini çıkartın. Taneler suya hızlıca kendini bırakacak ve hiç bir yere dağılmayacaklardır. Ayıkladığınız narların suyunu süzün. Bir kaba alın. Bu şekilde buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.

NARIN FAYDALARI

-Nar, ishal diyet tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Haberin Devamı

- Kolesterol ve kan şekerinin stabil durmasında olumlu etkileri gözlenir. Bu bağlamda kalp sağlığını korumada da olumlu etki göstermektedir.
Cilde pürüzsüz görünüm sağlar.

- Tansiyonu düzenler. Vücudu kansere karşı korur.

- Kalbi korur ve enerji verip yorgunluğu giderir. Kolesterol ve kan şekerini düzenler. Ayrıca tatlı nar mideyi kuvvetlendirdiği, boğaza ve akciğerlere faydalı olduğu, öksürüğe iyi geldiği, ekşi nar ise mide yanmalarına karşı faydalı olduğu idrar söktürdüğü ishali kusmayı kabızlığı kalp ve mide ağzındaki ağrılara iyi geldiği yazılır.

NAR NASIL TÜKETİLİR?

Nar suyunu meyve suyu alternatiflerinde sıklıkla kullanabilirsiniz. Nar suyu, yemeklerin yanında, ara öğünlerde veya kahvaltıda tüketilebilir.

Nardan pekmez de elde ediliyor. Alternatif olarak kullanmakta fayda var. Vitamin kayıplarının en az olması için hazırlığından hemen sonra tüketilmelidir. Nar suyu satın alırken, UHT tekniği ile karton kutularda ya da cam şişelerde olanları tercih edilmelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!