Kitel raha (içli köfte) nasıl yapılır? Kitel raha tarifi

Güncelleme Tarihi:

Kitel raha (içli köfte) nasıl yapılır Kitel raha tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 14:31

Türk mutfağının en lezzetli ve meşakkatli yemeklerinden biri olan içli köftenin pek çok çeşidi var, kitel raha da bunlardan biri. Peki, Süryani mutfağının özel yemeklerinden kitel raha nasıl yapılır? İşte, püf noktalarıyla kitel raha tarifi

Haberin Devamı

Antep, Adana, Malatya ve Maraş’ta sıklıkla yapılan içli köftenin değişik bir versiyonu olan kitel raha, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabiliyor. Şekli geleneksel içli köfteden farklı olan kitel rahayı streç film ve bardak ağzından yardım alarak kolayca yapabilirsiniz. 

Malzemeler:

1 kilo kıyma
1 kase yarma
1 kase ceviz
5 adet soğan
½ bağ maydanoz
2 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
100 gram kuyruk yağı

Kitel raha nasıl yapılır?

Islatılan bir kase yarmaya 1 tatlı kaşığı kişniş serpilir ve yoğurulur. Beş adet kuru soğan rondo da çekilir. Kişnişle harmanlanan yarmaya yarın kilo kıyma eklenip yoğurulur. Acısını almak için soğanlar yıkanır ve kavurulur. Soğan ve kıyma buluşturulur kuyruk yağında kavurulur ve doğranan maydanoz eklenip üzerine karabiber, kişniş ve yeni bahar serpilir. Ardından soğuması için bekletilir. 1 kase ceviz çekilip iç harçla harmanlanır. Kıyma ve yarmayı yoğurarak hazırlanan dış yuvarlanır ve içi oyulup harçla doldurulup kapatılır. Hazırlanan içli köfteler kaynar suda haşlanır.

BAKMADAN GEÇME!