GeriKeyif Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Ramazan tatlısı tarifleri
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Ramazan tatlısı tarifleri

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Ramazan tatlısı tarifleri

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de hiç kuşkusuz tatlılar. İster şerbetli ve geleneksel tatlılar olsun ister, sütlü ve hafif tatlılar olsun hepsi iftar sonrası oruç tutan vatandaşlar tarafından tercih ediliyor ve afiyetle yeniliyor. Ramazan'da iftar sofrası için pratik tatlı yapmak isteyen vatandaşların en çok tercih ettiği tatlılardan biri de Kıbrıs tatlısı oldu. Kıbrıs tatlısının nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, pratik Kıbrıs tatlısının malzemelerini ve yapılışını sorguluyor. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Kıbrıs tatlısı malzemeleri neler?

İftar sofralarına çok yakışacak ramazan için tatlılar araştıran vatandaşlar, iftar sonrası hem çok rahatsız etmeyecek hem de lezzetli tatlı tariflerini sorguluyor. Biz de iftar sofralarınızı süslemesi için Kıbrıs tatlısı tarifini, malzemelerini ve yapılışını sizin için yazdık. İşte, Kıbrıs tatlısı tarifi...

KIBRIS TATLISI NASIL YAPILIR?

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Kıbrıs tatlısı yapımı merak edilmeye başlandı. Bu lezzeti evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar, pratik Kıbrıs tatlısı tarifini sorguluyor. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Kıbrıs tatlısının malzemeleri neler?

MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta •½ su bardağı toz şeker , •½ su bardağı sıvı yağ •1 paket vanilya •1 paket kabartma tozu •1 su bardağı galeta unu •1 su bardağı toz Hindistan cevizi •1 su bardağı kırılmış ceviz

Üzeri için;

•1 litre süt •2 yemek kaşığı nişasta •2 yemek kaşığı un •1 paket vanilya •½ su bardağı toz şeker •200 gram krema (çırpılmış)

Şerbeti için;

•2 bardağı su •2 su bardağı toz şeker •2 damla taze sıkılmış limon suyu

YAPILIŞI

İlk olarak şerbetini yapmaya başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup tencereyi kenara alın.                    

Bir sonraki aşamada kekini yapmaya başlayın. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alarak çırpmaya başlayın. Karışımın üzerine bir miktar sıvıyağ da ekleyip çırpmaya devam edin.  Bu aşamada Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Son olarak kırılmış cevizi de ekleyip fırın kabına dökün.

Son olarak bu nefis tatlının kremasını yapmaya başlayın. Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin ve kaynadıktan sonra soğuması için kenara alın Soğuduktan sonra daha önceden hazırladığınız çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin.

Hazırladığınız kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün. Üzerine de damak zevkinize göre istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun…


Yorumları Göster
Yorumları Gizle