İşi bilenlerden pratik rehber:<br>CNN Türk'te 'En Yeni Beş'

Güncelleme Tarihi:

İşi bilenlerden pratik rehber:CNN Türkte En Yeni Beş
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 13:42

Alanında söz sahibi beş isim... CNN Türk’te başlayan ‘En Yeni Beş’ için bir aradalar... Her hafta moda, müzik, yemek ve sağlıklı yaşam trendlerini masaya yatıracaklar. Başak Dizer, İdil Tatari, Mehmet Tez, Yaprak Aras ve Gözde Atakoğlu ile yeni programlarını konuştuk.

Haberin Devamı

Daha önce yaptığınız programın benzerleri çok denendi. Sizin farkınız ne olacak?
Mehmet Tez: İçeriğimiz. Dünyada konuşulduğu düşünülen trendleri ve yükselişte olan değerleri kendi çerçevelerimizden anlatıp izleyiciyi bilgilendirmeye çalışacağız.
Başak Dizer: Biz stüdyoda değiliz. Her şeyi yerinde gösteriyoruz. Daha aktif bir konseptimiz var. Mesela, İdil Tatari yemekleri yerinde yapıyor. Ben mağazaları dolaşıyorum.
Gözde Atakoğlu: Hazırladığımıza, modern insanın işine yarayacak önerilerle pratik bir rehber diyebiliriz.

 

İşi bilenlerden pratik rehber:CNN Türkte En Yeni Beş

 

 

Haberin Devamı

Her şey bu kadar çabuk değişirken her hafta bir trend yakalamak mümkün mü?
Yaprak Aras: Bir gelip geçici trendler var, bir de büyük trendler... Bizimki daha genel. Mesela konularımızdan biri modern göçebeler olacak. 10 senedir devam eden ve belki 20-30 sene daha mimari, yemek ve hayat tarzı gibi birçok şeyi etkileyecek olan bir akım bu. O hafta hepimiz böyle bir akımın yemeği, müziği, modayı nasıl etkilediğini ele alıyoruz.

Her hafta beş kişi televizyon için bir hafta sonu eki çıkarıyor gibi...
Mehmet Tez: Evet hafta sonu ekleri gibi çalışıyoruz. Konuları tartışıyoruz. Programda beşer dakikamız var. O sürede formatın içine bilgilerimizi sığdırmaya ve kendimizi en iyi şekilde ifade etmeye çalışıyoruz.

 

İşi bilenlerden pratik rehber:CNN Türkte En Yeni Beş

Yaprak Aras, Gözde Atakoğlu, Mehmet Tez, Başak Dizer, İdil Tatari. ‘En Yeni Beş’ cumartesi saat 13.10’da CNN Türk’te.

 

İDİL TATARİ (ŞEF)
Dışarıda vakit geçirmek daha popüler. İnsanlar yemeklerini evlerinde yapıp yanlarında götürüyor. Ayrıca artizan ekonomi trendiyle farklı yemek tarifleri ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

GÖZDE ATAKOĞLU (İYİ YAŞAM UZMANI)
Aplikasyonlar sayesinde gittiğiniz her yerde sporunuzu yapabilir, beslenmenize dikkat edebilirsiniz.

MEHMET TEZ (MÜZİK YAZARI)
Artık birçok müzisyen internet üzerinden evlerinde kaydedilmiş kayıtları yayımlıyor. Bunlar beğenilince albümleri çıkıyor. ‘Kalben’ örneğinde olduğu gibi...

BAŞAK DİZER (MODA YAZARI)
Moda bir süredir etnik desenlerden etkileniyor. Şimdilerde birçok büyük marka koleksiyonlarını boncuklar, el örgüleri ve dantellere ayırdı.

YAPRAK ARAS (TREND YAZARI)
Bu döneme artizan ekonomi ve yeni zanaatkârlar damga vuruyor. Sosyal medya sayesinde herkes içindeki zanaatkârı ortaya çıkarıyor. Yaptığınız şey milyonlara ulaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!