İrmik helvası nasıl yapılır? Pratik irmik helvası tarifi

Güncelleme Tarihi:

İrmik helvası nasıl yapılır Pratik irmik helvası tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 10:52

Türk mutfağının en çok tercih edilen tatlılarından olan irmik helvası, hem kolay yapımı hem de benzerlerine göre daha az kalorili olmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Daha önce irmik helvası yapmayan vatandaşlar da irmik helvasının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Peki, irmik helvası nasıl yapılır? İrmik helvasının malzemeleri neler?

Haberin Devamı

İrmik helvası tarifi son günlerde en çok merak edilen tatlı tariflerinin başında yer almaya başladı. Yaz kış demeden her mevsim severek tüketilen her yaş grubuna hitap eden irmik helvasının yapılışını sorgulayan vatandaşlar, en güzel irmik helvası tariflerini araştırıyor. İşte, irmik helvası tarifi ve malzemeleri...

İRMİK HELVASI TARİFİ

Tatlı krizlerinde bir numaralı alternatiflerden biri olan irmik helvasının nasıl yapıldığına gelin hep birlikte yakından bakalım...

MALZEMELER

250 gr margarin

500 gr irmik

50 gr çam fıstığı

4,5 su bardağı kaynar su

3,5 su bardağı toz şeker 

1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

İlk olarak geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin. Daha sonra 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar ve dikkatli bir şekilde tencereye ekleyin. Burada damak zevkinize göre fıstık yerine başka malzemelerde tercih edebilirsiniz. 1-2 dakika karıştırın. Son olarak 3,5 su bardağı toz şekeri tencereye ekleyin ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ve tarçın ekleyerek servis yapın. Eğer yaz mevsimindeyseniz dondura ile de servis edebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!