Grup Yorum Ankara Yollarında

Güncelleme Tarihi:

Grup Yorum Ankara Yollarında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 13:54

30.yılını baskılarla, tutuklamalarla, akla hayale sığmayacak konser yasaklarıyla karşılayan Grup Yorum, faşizme karşı aydın sanatçı sorumluluğuyla hem grup olarak kendi üstündeki yasakçı tutumlara hem de sanata ve sanatçılara karşı son zamanlarda artan baskılara karşı bisikletlerle Ankara’ya İçişleri Bakanlığı’na bu konuyla ilgili topladığı imzaları götürmek için yola çıktı.

Haberin Devamı

Grup Yorum basına ve kitleye yaptığı açıklamada: “Meydanlar, halka ve Grup Yorum’a yasaklanmıştır. Bağımsız Türkiye konserimizi yapamadık, 30.yıl konserleri için görüştüğümüz stadları bize yasakladılar. Ama biz onlara Grup Yorum’a ve halka, meydanların, stadyumların yasaklanamayacağını göstereceğiz. Bugün bunu protesto etmek için bir adım atıyoruz. Gebze, Yalova, Orhangazi, Gemlik, Bursa, Bozöyük, Sivrihisar, Eskişehir, Polatlı, Ankara güzergahını izleyerek bisikletlerle Ankara’ya ulaşacağız. Verdiğiniz bu desteğe teşekkür ediyoruz. Her etapta bu desteklerin artarak büyüyeceğine inanıyoruz.” diyerek yola çıktılar.

BİSİKLETLE YOLA DÜŞTÜLER

14.00'te Kadıköy Boğa Heykeli’nin önünden coşkulu bir kalabalıkla bisikletleriyle yola çıkan Grup Yorum'a 10 bisikletli eylemci eşlik ediyor. 1 hafta boyunca pedal çevirerek Türkiye 'nin dört bir yanında toplanan imzaları İçişleri Bakanlığı’na götürecek olan bisikletlileri 100’e yakın destekçi, türkülerle ve sloganlarla uğurladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!