Flambe nedir?

Güncelleme Tarihi:

Flambe nedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 13:57

Flambe, özellikle büyük restoranlarda yemeğin sunum aşamasında gerçekleştirilen görsel işlemi tarif etmektedir. Müşterinin talep ettiği yemeğin alkol katkısı ile alevlendirilmesiyle oluşan görsel sunumu ifade eden flambe, herhangi bir kaza yaşanmaması için büyük bir tecrübe gerektirmektedir. Peki, flambe nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Köken bakımından Fransızca bir kelime olan flambe, genellikte restoranlarda bu konuda usta olan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Flambe deniz ürünlerinin, et ve kümes hayvanlarının çeşitli sebze ve meyvelerin misafirin gözü önünde içkilerle alevlendirilmesidir.

Amaç, hem şov yani görsellik, hem de içkinin kendine has rayihasının yemeğe karışımını sağlamaktır. Konu hakkında yeterli bilgi ve birikime sahip olan, özel "gueridon" denilen arabası ile misafirin masasının yanında yapılan işlemdir. Flambe yapmak bilgi birikim ve tecrübe gerektirir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!