Cezerye nasıl yapılır? Ev usulü cezerye tarifi ve malzemeleri

Güncelleme Tarihi:

Cezerye nasıl yapılır Ev usulü cezerye tarifi ve malzemeleri
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 26, 2018 17:30

Mersin'in coğrafi işaret tesciline sahip ünlü tatlısı cezerye, yediden yetmişe herkes tarafından severek tüketiliyor. Kenti aşan lezzetiyle son yılların vazgeçilmez tatları arasında yerini alan cezeryenin yapımı ve tarifi merak konusu oldu. Cezerye yapmak isteyen vatandaşlar en lezzetli cezerye tariflerini sorguluyor. Peki, cezerye nasıl yapılır?

Haberin Devamı

İçerisinde katkı maddesi olmadığı için sağlıklı bir tatlı olarak öne çıkan cezerye, vitamin deposu havucun en tatlı hallerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Evde yapımı çok da zor olmayan cezeryenin nasıl yapıldığı ise vatandaşlar tarafından yoğun şekilde sorgulanıyor. İşte, en lezzetli ve pratik ev usulü cezerye tarifi...

MALZEMELER

1 kg sarı havuç - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi - 2 paket vanilya - 2 adet portakal kabuğunun rendesi - 2 paket çikolatalı pötibör bisküvi

Üzeri için;

Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi

YAPILIÅžI                       Â

İlk olarak havuçları soyup rendeleyin ve toz şekerle birlikte bir tencereye koyun. Kısık ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bisküvileri mutfak robotunda ezerek un haline getirin ve önceden pişirip soğuttuğunuz havucun üzerine ekleyin. Vanilya, ceviz içi ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip köfte yoğurur gibi yoğurun. Elinizi ara sıra suya sokarak hamurun elinize yapışmasını engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Havuçlu hamurdan parçalar koparın ve parçalara ister lokum şekli verin, isterseniz yarım santim kalınlığında, kibrit kutusu formunda şekillendirin. Lokumları hindistancevizi rendesine iyice bulayın ve bir servis tabağına dizip servise sunun.  İsterseniz havuçlu harçtan misket büyüklüğünde toplar yapın ve sonra hindistancevizine batırıp üzerine kürdan sokarak servis tabağına dizin.

BAKMADAN GEÇME!