Biz her bahar aşık oluruz

Güncelleme Tarihi:

Biz her bahar aşık oluruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 12:29

Yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik. Önümüz güneş, çiçek, kelebek; bereketi, bolluğu, neşesiyle bahar gelecek. Doğayla birlikte biz de yenileneceğiz. Yağmurdan, çamurdan yorgun ruhlarımız dinlenecek; fırtınadan, soğuktan üşümüş kalplerimiz titreşecek. Sanatla, sporla, edebiyatla ama en çok da aşkla. Vatan aşkı, renk aşkı, spor aşkı, seyahat aşkı... Buyurun size sinemadan televizyona, teknolojiden modaya, seyahatten spora bizi bizden alacak aşk trendleri...

Haberin Devamı

KİTAPTA AİLE AŞKI
Kitap editörü Burcu Aktaş

Biz her bahar aşık oluruz

◊ Yengeler Cumhuriyeti / Tanıl Bora - Mustafa Çiftçi: Ailede, dilde, edebiyatta ‘yengeler’ nasıl anılıyor, ‘yenge kültürü’ ne menem bir şey onu inceliyor.
◊ Commonwealth / Ann Pachett: New York Times’ın çok satanlarından biri bu baharda Türkçede olacak. Pachett’ın romanı bıçak sırtı bir mevzu üzerine: Aile.
◊ Anne Kız, Harikasın / Elif Türkölmez: Büyüyen memelerini inceleyen ablalar, denize giremedik diye üzülen anneler, kadınlar plajında zeytinyağlı sarmalar...
◊ Afet / Mehmet Anıl: Çarpıcı bir kardeş hikâyesi. Biri ağır hasta, diğeri dilenci. Bu iki kardeş bir yandan da aileyi yıllar önce terk etmiş babalarını arıyor.
◊ Bizim Jane Austen / Özgür Çiçek - Irmak Tuna: Kadınlar, evlilik, aşk, flört, annelik ve erkek cinselliği üzerine 18. yüzyılla bugün arasında kurulan köprüler...

Haberin Devamı

BAŞKA NE VAR?
◊ Çaycı Güzeli / İsmail Saymaz: Araştırma kitaplarından sonra artık bir deneme kitabı geliyor.
◊ Son Nöbet / Stephen King: Bay Mercedes serisinin son kitabı bahar aylarının ‘gerilim’i olacak.

ŞEHİRDE KARŞI TARAF AŞKI
Kent yazarı Savaş Özbey

Biz her bahar aşık oluruz


◊ Kadıköy: 1453’teki fetihten bu yana şehrin Altın Boynuz’lu tarafı kulağı geçmiş, Anadolu yakası hep bir ikinci planda kalmıştı. Durum eşitlenmese de beraberliğe doğru gidiyor. İlk defa bir gece kulübü tuttu, Suadiye’deki Laila hep full. Moda ve Yeldeğirmeni’nden sonra Acıbadem yükselişte, Draft ve Ayı açıldı. Water Garden Ataşehir’e hareket getirdi. Ataşehir demişken... Anadolu Yakası’nın son numarasıysa Mert Fırat, Harun Tekin ve Koray Candemir’in açtığı yemek, müzik ve tiyatro mekânı DasDas. 

BAŞKA NE VAR?
◊ Bodrum: Yalıkavak’taki Mikonoslu Interni’nin yerine Cihangirli Hazine geliyor. Kesin değil ama Anjelique belki Ulus29 olacak. Adabükü’ndeyse ultralüks rezidans ve resort zinciri LUX 19 Mayıs’ta kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

TİYATRODA İÇE YOLCULUK AŞKI
Eleştirmen Bahar Çuhadar

Biz her bahar aşık oluruz

◊ Bir Meşrutiyet Faciası / Seyyar Sahne: “Ben kimim?” sorusu yeterince zor. Peki, ya bir an yanı başımızda “Ben senim” diyen birilerini fark etsek? 24 Mart, 11 ve 18 Nisan’da ikincikat’ta.
◊ He-Go / Kumbaracı50: He-Go, kendini izole ettiği evinde, yeni rolüne hazırlanırken bir hayranını eve davet ediyor... Mayısta.

BAŞKA NE VAR?
◊ Semaver ve Kumpanya / Semaver Kumpanya:
Işıl Kasapoğlu’nun 2007’de sahneye koyduğu ‘Semaver ve Kumpanya’nın yeniden yorumu. Şamatası bol, iki perdelik bir müzikli komedi. İlk oyun, 2 Nisan’da Kadıköy HEM’de.

SEYAHATTE ANADOLU AŞKI
Rehber ve yazar Saffet Emre Tonguç

Haberin Devamı

Biz her bahar aşık oluruz


◊ Kapadokya: Ürgüp-Göreme, seyahat dergisi Conde Nast Traveller’ın en iyi 50 listesinde 1 numaraya yükseldi.
◊ Maçahel: Bu mevsimde Karadeniz’in çılgın doğası en güzel halinde. Oraya kadar gitmişken de Gürcistan’a geçilir.
◊ Seferihisar: Hem doğası çok güzel hem de yavaş şehir. Türkiye’de yükselen yıldız!

BAŞKA NE VAR?
◊ San Sebastian: Gastronomi cenneti, nüfusu 180 bin ama çok sayıda Michelin yıldızlı restoran var.
◊ Galapagos: Darwin’in Evrim Teorisi’ni geliştirirken ilham aldığı bu adalar bütün dünyada yeni trend!

MÜZİKTE POP AŞKI
Müzik yazarı Naim Dilmener

Biz her bahar aşık oluruz


◊ Ajda Pekkan: Şu an stüdyoda, ‘Sana Bana Yeter’ dahil, eski hit’lerinden bir bölümünü dans/disko şarkısı haline getiriyor. Baharı ise yeni bir şarkı ile karşılayacak; Bahadır Tatlıöz’ün ‘Çoktan Geçtim’ adlı şarkısıyla.
◊ Tarkan: Pop albümüne son şeklini veriyor. Uzun bir aradan sonra, hem Nazan Öncel hem de Sezen Aksu’dan şarkısı var albümde.
◊ Aleyna Tilki: ‘Sen Olsan Bari’ adında bir single çıkaracak. Gülşen de öyle ama şarkının ismi belli değil. Ziynet Sali’nin ‘Magic’i İngilizce ve İngiltere’de de yayımlanacak.

Haberin Devamı

BAŞKA NE VAR?
◊ Sattas: Memleketin en namlı reggae grubunun ‘Bir Ben miyim’iyle Jamaika’ya uzanacağız.

TEKNOLOJİDE ‘AKILLI’ AŞKI
Teknoloji yazarı Patrick Özdemiroğlu

Biz her bahar aşık oluruz



◊ Galaxy S8: Özellikleri yavaş yavaş netleşmeye başlayan Samsung’un amiral gemisi Galaxy S8’in nisanda tanıtılacağı kesin gibi. Note7 felaketinden sonra ince eleyip sık dokuduklarını ve geriye güçlü dönmek istediklerini söyleyebiliriz.

BAŞKA NE VAR?
◊ G6: Diğer Koreli LG’nin yeni oyuncağı G6 bu hafta ön siparişe sunuldu. Cihazın Türkiye satışları nisanda başlayacak.

SPORDA AVRUPA AŞKI
Spor yazarı Kenan Başaran

Biz her bahar aşık oluruz


◊ El Clasico: Real Madrid’in son haftalardaki puan kayıplarıyla yeniden potaya giren Katalanlar, Bernabau’da şimdi daha özgüvenli olacak. Muhtemel bir yenilgi, Zidane’ın geleceğini de karartabilir. 23 Nisan.
◊ Euroleague Final Four: Final-four’un bu yılki ehemmiyeti bizim için çok daha fazla, çünkü temaşanın adresi İstanbul! Geçen sezon final oynayan Fenerbahçe’nin yıllardır peşinden koştuğu tacı, İstanbul’da takması ihtimali kuvvetle muhtemel. 19-21 Mayıs.
◊ Avrupa Ligi Finali: Bu kupaya dair de bir hayalimiz var. O da Beşiktaş mı dersiniz! Her ne kadar Şenol Güneş, “Evvela şark, sonra garp” dese de nisandaki Olympique Lyon maçlarını geçersek Stockholm’deki finale dair siyah beyaz hayallerin başlama vuruşu da yapılabilir. 24 Mayıs.

Haberin Devamı

BAŞKA NE VAR?
◊ Formula 1: İstanbul Park’a yolu düşmez olduğundan, memleketin radarından biraz çıkmışa benzeyen Formula 1, Avustralya’da start alacak. 21 duraklık yarışın yeni sezonunda Ferrari’nin Mercedes’i sollayacağı iddia ediliyor. 26 Mart
◊ Roland Garros: Son Avustralya Açık, yıllar sonra bir Federer-Nadal finaline sahne olmuştu. Mademki Nadal’a ‘toprağın ağası’ diyorlar, o vakit o da Majesteleri’nden rövanşı en iyi olduğu zeminde alsın. Ve Serena Williams... Steffi Graf’ı Avustralya’da geçip, grand slam’lerde ‘en büyük’ olmuştu. Şimdi sıra ‘büsbüyük’ olmakta! 28 Mayıs-11 Haziran.

MODADA RENK AŞKI
Stil editörü Aslı Barış

Biz her bahar aşık oluruz

◊ O zaman dans, renk! “Siyah her durumu kurtarır” mottonuza biraz ara verin. Bu bahar koleksiyonlar çiçek açıyor. Her yerde sarı, pembe, mavi tonlarını göreceksiniz. 
◊ Çizgileri aşın: Çizgi, sweatshirt’lerden mayolara her yerde karşımıza çıkacak. Kalın, ince, seçim size kalmış. Renkli olan modellere artı puan! Mavi-beyaz çizgili gömlek özellikle favori. 

BAŞKA NE VAR?
◊ File çorabın önlenemez yükselişi: Önyargılarınızı yıkın... İster açık ayakkabının altına soket file, ister yırtık jean’in içine külotlu... Ya da gömlek içine, bluz şeklinde.

EKRANLARDA VATAN AŞKI
TV yazarı Elçin Yahşi

Biz her bahar aşık oluruz


◊ İsimsizler: Genç diplomat Fatih (Uğur Güneş), tam göreve başlayacakken Virankaya’da şehit edilen kaymakam haberini alıyor ve masabaşı işi yerine ateşin altına gitmeyi seçiyor. Yüreğinde vatan sevgisi, yanında yedi kişilik ekibiyle (Kanal D).
◊ Savaşçı: “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” düsturuyla gelen dizi, ‘Bordo Bereliler’e mensup bir timin hikâyesi (Fox).
◊ Söz: “Namlumuz namusumuz” diyerek yola çıkan 12 askerin öyküsü (Star).

BAŞKA NE VAR?
◊ Kara Yazı: İzleyicinin sevgilisi iki isim bu dizide buluşuyor, onu da es geçmeyelim. Haluk Bilginer ve Emre Kınay, senarist ve yapımcı Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’ın yeni projesiyle ekranda olacak (Kanal D). 

SİNEMADA DEVAM-SERİ AŞKI
Eleştirmen Uğur Vardan

Biz her bahar aşık oluruz

◊ Yaratık: Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgularından ‘Alien’ serisi ‘Alien: Covenant’la devam ediyor (12 Mayıs).
◊ Kayıp Köy: Mavi Şirinler yine beyaz perdede (7 Nisan).
◊ Hızlı ve Öfkeli: Sekizinci bölümüyle huzurlarımızda (13 Nisan).
◊ Galaksinin Koruyucuları: Bu kez kadroda Kurt Russell ve Glenn Close da var (28 Nisan).
◊ Kılıç Efsanesi: Kral Arthur’un serüvenlerini bu kez Guy Ritchie yönetti 12 Mayıs).
◊ Salazar’ın İntikamı: ‘Karayip Korsanları’nın yeni halkası. Tabii ki Johnny Depp (26 Mayıs).

BAŞKA NE VAR?
◊ İstanbul Film Festivali: 61 ülke, 207 yönetmen, 203 film! 5-15 Nisan’da.
◊ Ankara Film Festivali: Başkentlilerin festival heyecanıysa 20-30 Nisan’da.

EGZERSİZDE KARDİYO AŞKI
Kişisel antrenör Görkem Doğan

Biz her bahar aşık oluruz

◊ Yoğun interval çalışması: Kardiyorespiratuar tekniklerle belirlenen dinlenme aralıkları sistemi. Tabata ismiyle Japonya’da geliştirildi. 
◊ Pound rockout: Ağırlık bagetleriyle yapılan eğlenceli bir kardiyo-pilates egzersizi.

BAŞKA NE VAR?
◊ Özgürlük yogası: Klasik yoganın dinamik hali. Nefes egzersizleri eşliğinde vücudun esnemesini, kasların güçlenmesini sağlıyor.

KONSERLERE ALTERNATİF AŞKI
Müzik yazarı Tolga Akyıldız

Biz her bahar aşık oluruz

◊ Mick Harvey: Nick Cave’in yol arkadaşı, The Bad Seeds’in esas adamı ikinci kez İstanbul’da. 30 Mart - Dorock XL.
◊ Pentagram 30. Yıl Akustik: Türk rock ve heavy metal’inin A takımı turnede: 22 Mart - Jolly Joker Ankara, 25 Mart - İstanbul Volkswagen Arena, 29 Mart - Eskişehir 222 Park, 31 Mart - Bursa Suare. 
◊ Get The Blessing: Radiohead’e davul çalan Clive Deamer ve Portishead’den Jim Baar’lı grup, Caz Günü için geliyor. 30 Nisan - garajistanbul. 

BAŞKA NE VAR?
◊ Jose Carreras: ‘3 Tenors’ efsanelerinden Carreras jübile turnesinde İstanbul’a uğruyor. 25 Mart - Ülker Sports Arena.

SERGİDE KLASİK AŞKI
Kitap-Sanat Editörü Erkan Aktuğ

Biz her bahar aşık oluruz

◊ Botero: Anna Laudel Contemporary, bu bahar bir Botero sergisine ev sahipliği yapacak: ‘Günlük Yaşamın Şiiri-Hayattan Sahneler’. 27 Nisan-25 Haziran.

BAŞKA NE VAR?
◊ Ayşe Erkmen: Dirimart Dolapdere’deki ‘Ripple Kıpraşım’ başlıklı sergide sanatçı galerinin duvarlarına mimari müdahalede bulunacak. 6 Nisan-14 Mayıs

BAHÇELERDE SOĞAN AŞKI
Doğa yazarı Yücel Sönmez

Biz her bahar aşık oluruz

◊ Lale: Mart ve nisan ayları soğanlı bitkilerin renkleriyle hayatımızı şenlendirdiği günler. Laleler renk seremonisi nisan sonuna kadar sürecek.
◊ Frezya, sümbül, zambak: Hem zarif görünümlü hem de güzel kokulular. Eğer bahçenizde bir soğanlı bitki görmek istiyorsanız bugünlerde 5 santim derinliğe gömün.

BAŞKA NE VAR?
◊ Akşamsefası: Yaz gecelerinde açarak içimizi ferahlatacak. Ama tohumunu şimdiden bir saksıyla buluşturmalı. Ha keza: Mavi keten, güneştopu, kraliçe papatya, Ankaraçiçeği...

 

TRENDSEKRPRES

Toplaşıp festival yapmak OUT Festivalde panel dolaşmak IN

Biz her bahar aşık oluruz

Barselona’dan çıkıp dünyaya yayılan Sonar Festival, Londra, New York gibi şehirlerden sonra İstanbul Zorlu PSM’de. 24-25 Mart’taki festivalin özelliği, eğlenceyle sınırlı kalmaması. İlham veren konferanslara ev sahipliği yapacak. 200 lira. www.biletix.com

Ege’ye denize gitmek OUT Ege’ye yemeye gitmek IN

Biz her bahar aşık oluruz

Alaçatı’nın ot festivalinden (8-9 Nisan) sonra, birbirinden güzel enginar yemeği fotoğrafları eşliğinde, Urla’nın enginar festivali de düştü mail kutularına... Festival boyunca yöre halkının yaptığı enfes enginar yemeklerini tadabileceksiniz (28-30 Nisan).

Evde sandviç yapmak OUT Kişiye özel piknik seti IN

Biz her bahar aşık oluruz

İyi sandviç yapamıyor olabilirsiniz. Yahut eliniz lezzetli de sevdiceğinizi etkileyecek güzel güzel sepetleriniz, şık yer örtüleriniz yok. Instagram’da rastladığım @pikniksepetibyinci hesabı kişiye özel piknik sepetleri tasarlıyor, piknik heveslilerine ilham veriyor.

Tuzlu su akvaryumu OUT Denizanası akvaryumu IN

Biz her bahar aşık oluruz

Anemonlar, aralarında dolaşan palyaço (Nemo) balıkları... Kabul, güzel ama eski. Artık trend led ışıklarla aydınlatılan ve böylece dokungaçlarındaki binlerce rengin seçilebildiği denizanası akvaryumları. gittigidiyor, n11 gibi sitelerde, fiyatları 29 liradan başlıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!