Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film

Güncelleme Tarihi:

Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 14:43

Gerçek hayatta insanların başına gelen en kötü şeylerden biri aldatılmak. Sinema dünyası da hayatın gerçeklerinden ilham alarak aldatma konulu pek çok başarılı filmi izleyiciyle buluşturdu... Biz de aldatma odaklı izlemeye değer 7 filmi bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Yaşadığımız hayatın her gününde farklı duygular yaşıyoruz. Kimi zaman gülüp kimi zaman hüzünleniyoruz. Aldatıldığınızı öğrendiğimizde kötü şeyler yaşadığımız gibi... Aldatma eylemi herkesin karşı çıktığı, kötülediği, kabullenemediği bir konu. Peki bunca aldatma hikayesi nereden çıkıyor? İnsanlar neden eşlerini, sevgililerini aldatır? 

Hemen her konuya dair yaşanmış veya kurgulanmış olayları sinemada izleme şansı elde ediyoruz. Eee konu bu kadar hayatın içinden olunca sinema dünyası da buna duyarsız kalamıyor. Aldatmak ve aldatılmak odaklı onlarca film çekiliyor. Sizler için izlemeye değer 7 aldatma konusu üzerine çekilmiş filmi bir araya getirdik

 

1. MATCH POINT / MAÇ SAYISI - 2005

Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film

Haberin Devamı

Woody Allen'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film, aldatılma üzerine çekilmiş en iyi filmlerden. Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Matthew Goode gibi isimlerin yer aldığı Maç Sayısı, para ve aşk arasında seçim yapmak zorunda olan bir adamın hikayesine odaklanıyor. Chloe ile evlenen ancak onun seksi arkadaşı Nora'ya aşık olan Chris Wilton, yasak ilişkisini devam ettirmektedir. Zengin olan Chloe ile kazandığı serveti kaybetmek istemeyen Chris aşk ve para arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır.

 

2. IN THE MOOD FOR LOVE / AŞK ZAMANI - 2000

Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film

1962'li yılları beyaz perdeye taşıyan film aldatma üzerine çekilmiş en iyi filmlerden biri olarak gösteriliyor. Bir gazetede editörlük yapan Chow Mo-Wan, eşi ile birlikte küçük bir apartmana taşınır. Aynı zamanda alımlı sekreter Su Li-zhen de eşiyle bu apartmanda yaşamaktadır. Eşleri dışarıdayken komşuluk ilişkilerini geliştiren Chow ve Li-zhen kısa zamanda sıkı arkadaş olurlar. Bayağı yakınlaşan iki arkadaş eşlerinin birbirlerini aldattıklarını düşünürler.

 

Haberin Devamı

3. AMERICAN BEAUTY / AMERİKAN GÜZELİ - 1999

Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film

Sam Mendes'in yönetmenliğini Alan Ball senaryosunu üstlendiği film yozlaşmış Amerikan aile yapısına odaklanıyor. "En İyi Film" ve En İyi Görüntü Yönetmeni" dahil toplamda 5 ödül kazanan yapımda Kevin Spacey, Annetta Bening gibi isimler yer alıyor. Eşi ve kızını pek memun edemeyen baba Lester, kendini kaosun ortasında sıkışmış halde bulur. Bir gün kızının gösterisinde en yakın arkadaşı Angela'yı görmesi ile hayatı değişir. Ancak adam karısını aldatmaz tam tersi aldatma Lester'ın karısından gelir. Emlak sahibi Buddy ile tanışır ve cinsel anlamda dürtülerine engel olamaz.

 

Haberin Devamı

4. REVOLUTIONARY ROAD / HAYALLERİN PEŞİNDE - 2008

Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film

Listede yer alan bir Sam Mendes filmi daha... Richard Yates'in yazmış olduğu aynı adlı romandan beyaz perdeye adapte edilen film, Frank ve April'in evlikleri üzerine kurulu bir film. Leonardo DiCaprio ve Kate Winslett'in başrolde yer aldığı Revolutionary Road, birbirlerinden git gide uzaklaşan ve evliliklerini kurtarma adına farklı şeyler denemeye kalkışan çift; partiler, kokteyller ve gösterilere katılırlar. Bu kurtarma operasyonu onların birbirinden daha fazla uzaklaşmasına ve ister istemez birbirlerini aldatmaya kadar sürükler.

 

5. CLOSER / DAHA YAKLAŞ - 2004

Haberin Devamı

Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film

Natalie Portman, Jude Law, Julia Roberts ve Clive Owen gibi isimlerin yer aldığı Closer'ın yönetmen koltuğunda Mike Nichols oturuyor. Jude Law'ın canlandırdığı Dan ölüm ilanları yazarak hayatını kazanan, ancak yazarlık hedefi olan bir gazetecidir. Bir anda hayatına giren Alice (Natalie Portman) genç adamın ilham perisi olur. Alice'in hayatından ilham alarak yazdığı kitap baskıya hazırlanırken, kapak fotoğrafı için gittiği fotoğrafçı Anna'ya aşık olur. Eşinden yeni ayrılmış olan Anna, Dan'in ilgisini karşılıksız bırakır ve Dan sayesinde tanıştoğı doktor Laryy ile evlenir. Anna ve Dann arasındaki elektriklenme, ikisinin de sevdiklerini aldatmasına sebep olacaktır.

 

Haberin Devamı

6. VICKY CRISTINA BARCELONA - 2008

Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film

Woody Allen imzalı bir aldatma odaklı film daha Vicky Cristina Barcelona! Javier Bardem, Penélope Cruz, Rebecca Hall ve Scarlett Johansson gibi isimlerin yer aldığı filmde Vicky ve Cristina İspanya'da bir yaş geçirirlerken Juan Antonio ve dengesiz eşi Maria Elena ile tanışırlar. Vicky evlenmek üzere olan muhafazakar kadındır. Cristina ise cinsel serüvene açık özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında yeşeren aşk çıkmazı ve aldatmanın bini bir para.

 

7. LOVE - 2015

Aldatma odaklı izlemeye deger 7 film

Aykırı filmlere imza atan Gaspar Noé'nin yeni aykırı filmi Love, aldatmanın yanı sıra pornografiye doğru kayan hikayesiyle bir çok ülkede yasaklandı. Murphy (Karl Glusman) ve Electra (Aomi Muyock) cinsel tabularını yıkmış, tutku dolu aşk yaşamaktadır. Taa ki Murphy onu aldatıp yasak ilişkisinden çocuğunun olacağını öğrenene kadar. Murphy ayrılık sonrası kendini kaybetmiş, takıntılı bir adam haline gelmiştir. Filmi izlemek isteyen sinemaseverlere +18 sahnelerin olduğunu belirtmekte fayda var.

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!