92 ülkede öğrenciler iklim için okulu asacak

Güncelleme Tarihi:

92 ülkede öğrenciler iklim için okulu asacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 16:53

İsveçli 16 yaşındaki Greta Thunberg, geçen yıl kendi ülkesinde başlattığı ‘iklim için okul asma eylemi’ dünyanın dört bir yanına yayıldı. 15 Mart’ta yetkilileri harekete geçirmek için öğrencilerin bir günlük çağrısına 92 ülke cevap verdi. Türkiye’den de destek var.

Haberin Devamı

Z kuşağını harekete geçiren isim İsveçli Greta Thunberg. Kendisinden önceki kuşaklara ve yöneticilere meydan okuyan Greta, geçen yıl ağustos ayında İsveç Parlamento binasının önünde oturma eylemine başladı.
Tek başına yaptığı bu eylem bugün dünyaya yayıldı. Sesini her platformda duyurmaya çalışan Greta, Polonya'nın Katowice kentinde yapılan İklim Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) delegasyonuna "Sizin bahaneleriniz tükendi, bizimse zamanımız tükeniyor. Buraya beğenseniz de beğenmeseniz de değişimin gelmek üzere olduğunu bildirmek için geldik. Size yalvarmaya gelmedik, insanlar meydan okumak için ayaklanacak. Ve liderlerimiz çocuk gibi davranmaya devam ettikçe, uzun zaman önce alınması gereken sorumluluğu biz alacağız" diyerek onlarca ülkenin üst düzey yöneticisine ayar vermişti.

Z kuşağı tarafından yapılacak 15 Mart’taki ‘FridaysForFuture’ (Gelecek İçin Cuma Günleri) eylemi için dünya genelinde yaklaşık iki aydır büyük bir hazırlık var. Öğrenciler kendi çağrılarıyla www.fridaysforfuture.org adresinden örgütleniyor. Sitedeki verilere göre gelecek cumaya denk gelen 15 Mart’ta dünyanın 92 ülkesinin 1209 şehrinde ve 1304 farklı noktasında okullar iklim için bir günlüğüne asılacak.
Biz değilse kim?
Türkiye’den de eyleme destek haberleri geliyor. En dikkat çeken isimlerde biri 11 yaşındaki öğrenci Atlas Sarrafoğlu da Greta’ın çağrısına şu mesajla cevap veriyor:
“11 yaşındayım ve İklim Değişikliği ve Global Isınmaya karşı geleceğimiz adına seni 15 Mart'ta yapacağımız İklim İçin Okul Grevi'ne çağırıyorum.

92 ülkede öğrenciler iklim için okulu asacak

Greta Thunberg’e dünyanın dört bir köşesinden öğrenciler destek veriyor. İklim Değişikliğinin artık dönülmez bir aşamasında olduğunu biliyor, büyüklerin yetemediği yerde geleceğimizi korumak adına bizlerin harekete geçmesi gerektiğine inanıyorum. Bu sebepten dolayı senin de desteğin ile 15 Mart Cuma günü global olarak yapılacak FRIDAYS FOR FUTURE hareketine dahil olarak sesimizi duyuralım. 15 Mart’ta seni Bebek Parkı’nda saat 12’de bekleyeceğim. Gelin Greta’ya desteğimizi gösterelim, kendi geleceğimizi kendimiz talep edelim... "Bugün" değilse, ne zaman? "Biz" değilse, kim?

 

BAKMADAN GEÇME!