Kanayan yaraya dikkat çektiler

Güncelleme Tarihi:

Kanayan yaraya dikkat çektiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 15:21

İstanbul’da bir grup kadının “Çocuk Gelinler ve Kadına Şiddet” konularına dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri resim sergisi Bakırköy’deki bir AVM’de açıldı. Küratörlüğünü Ressam Ülkü Cılızoğlu’nun yaptığı serginin açılış kokteyline kadınların çoğunlukta olduğu sanatseverler ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Açılışta konuşan sanatçı Ülkü Cılızoğlu, “Çocuk gelinler ve kadına şiddet, maalesef topluma acı veren boyutlara ulaşmıştır. Biz de bir grup arkadaşla birlikte olaya dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldık. Bu sergide 22 ressamın tablosu yer alıyor Sergimiz bir hafta süreyle izlenime açık tutulacak” dedi.

Karma sergiye resim tabloları ile katılan sanatçıların adları şöyle: Ülkü Cılızoğlu, Harika Ören, Azniv Çoban, Nadire Sönmez, Belma Demir Akdağ, Ayten Akgürbüz, Arzu Yetiş Kocatepe, Sibel Güven, Leyla Gürsözer, Dilek Celik Nadas, Sumru Çınar, Feyza Cengiz, Belma Üçeyler Saltan, Feyza Uyanık, Zeliha Yiğit, Bilge Akon, Başak Tiryakinakip, Yasemin Keltek, Muzaffer Gencer, Alev Demirkesen, Ada Su Tayan, Nalan Yazar.

BAKMADAN GEÇME!