Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 00:00

PLANT LIFE

Still Life

(Nocturne)

LOS Angeles’ta bundan üç yıl önce Plant Life adlı bir topluluk epeyce heyecan yaratmıştı. Plant Life’ın "The Return Of Jack Splash" adlı ilk albümü, soul ve funk alemlerinde yeni açılımlar sağlayan aslan gibi bir albüm olarak değerlendirilmişti.

Jack Splash, Panda One, Dena Deadly ve Rashida "The Beautiful" gibi daha çok banka soygunu planlayan bir çetenin elemanlarını çağrıştıran isimleri var ekibin.

Özet olarak 1970 ve 1980’lerin soul parçalarına göndermeler taşıyan ve teması "Kadınlar" olan bir albüm.

Çıktığı dönemde "Outkast kenara çekil, senden iyisi geliyor hebe-hübe" yorumları yapılmıştı. Kısmen ben de katılırım çünkü kendi alanında hakiki manada başarılı bir albüm.

Eğer R&B, soul, hip hop, funk gibi türlerle yakın ilgilenen biriyseniz bu albümü kaçırmayın.

Albüm, üç yıldır saygıyla karşılanıyor. Memlekete "limited edition" olarak ulaşan çalışmayı bir eleştirmen "Prince ve Outkast’ın aşk çocuğu" olarak değerlendirmiş. Aynen katıldığımı söyleyebilirim.

JETHRO TULL

The Best Of Acoustic

(EMI)

JETHRO Tull’ın ilk İstanbul’a gelişini hatırlayanlar bilir, büyük hadise olmuştu. Türkiye’deki konser organizasyonu düzenleyenlere büyük düşünme cesaretini veren konserlerden biri olarak ayrı bir önemi vardır yani Jethro Tull’ın.

Yaklaşık 40 yıldır rock dünyasının marka topluluklarından biri olan, eski albümlerine sadakatle bağlı bir dinleyici kitlesi bulunan Jethro Tull’ın lideri Ian Anderson bu kez akustik kayıtlardan bir derleme yapmış.

Albümün kapak notlarında Anderson, parça seçme ve eleme işini bizzat üstlenmiş ve 24 şarkıya inene kadar epeyce uğraşmış.

Neticede "Fat Man"den "Thick As A Brick"e Jethro Tull ve Ian Anderson külliyatından seçilmiş şarkıların akustik kayıtları bir çatı altında toplanmış.

Meraklısı zaten kovalayacaktır...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!