İstanbul’un en güzel hamamlarından biri kulüp oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un en güzel hamamlarından biri kulüp oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Geçen yıl "Vezir" adıyla restoran olarak açılan Ortaköy’deki tarihi Kethüda Hamamı bu yıl "212" ismiyle kulübünü de açtı. Çok etkileyici bir mekan. Ana salondan bara uzanan çok kapılı bir koridor var ki görmelisiniz. Işıklandırma, dekor, aklınıza ne gelirse 10 numara. Lokanta olarak zaten iddialılardı, TÜYAP’taki yemek fuarında dünya ikinciliği kazanmış Üçgünkebabı gibi yemekleri var.

Adam başı yemek, içki hariç 45-80 liraya geliyor. Şimdi bu ana salonda geceyarısından sonra Grup Lokomotif’le canlı müzik dinlemek isteyenleri ağırlıyorlar. Arkada diye bahsettiğim bar kısmı ise DJ eşliğinde kulüp oluyor. Mekan sabah 04.00’e kadar açık. Özlem Tekin, Demet Akalın, Mehmet Aslantuğ, Didem Taslan, Nükhet Duru, Cenk Eren gibi müdavimleri var. Bir bira 10 lira. (212) 327 41 53

Yeni kral Şubat’ta geliyor ama fiyatı belli değil

DJ Magazin dergisinin yaptığı "Dünyanın En İyi 100 DJ"i sıralamasında üç yıldır birinciliği kimseye kaptırmayan Tiesto, bu yıl tahtını 124 bin oy farkla Paul Van Dyk’e bıraktı. En son 2004’te İstanbul’a gelen DJ Paul Van Dyk, 10 Şubat’ta Refresh the Venue’de olacak. Biletlerin ne kadar olacağı ise hálá belli değil.

Bilgisayar oyunuyla Beyoğlu’nu gezin

Carsberg ilginç bir bilgisayar oyunu promosyonuna başlamış. Oyunda İstanbul’un Carlsberg’le anlaşmalı ünlü gece mekanlarını dolaşıyorsunuz. Roxy, 360, Nardis gibi ünlü kulüplerin birebir görüntüleri çekilmiş. İçeri girip ortama katılıyor; mekandaki diğer insanlarla, barmenle konuşuyorsunuz. Amaç ipucu toplayıp bir gün önce gördüğünüz kız (ya da erkeği) bulmak. Biraz Beyoğlu bilgisiyle kolaylıkla üstesinden gelinebilecek bir oyun. Carlsberg’in kendi sitesinden oynanan bu oyunun ödülleri de var. Macera İstanbul’la gezdiğiniz anlaşmalı mekanlarda bir gece eğlence, yemek gibi hediyeler kazanabilirsiniz.

Girin oynayın, ödülleri de kazanın ama ben bu anlaşmalı mekan olayına toptan karşıyım. Sadece bira için değil; şarapta, rakıda hatta kolada bile durum böyle. Bir marka bir mekanla anlaşıyor ve orada onun dışında başka ürün bulunmuyor. E, bu kadar detaycıysan gitme o zaman diyeceksiniz..

İyi de nereden bilelim? Mekanın tanıtım bilgisinde yazmıyor ki!

Cambaz’da Desperate Housewives geceleri

Bazı haberler tam böyle medya tuzağı oluyor. Ally McBeal partisinde de aynı şey olmuştu. Küçük Cambaz’daki Desperate Housewifes suaresini izlemeye gelenler kadınlardan daha çok onları izlemeye gelen basın mensubu vardı.

Erkeklere maç yayınından sonra kadınlara Desperate Housewifes geceleri başladı. Salı akşamlarını Desperate Housewives’a ayıran Beyoğlu Cambaz, kadınlara özel suareden giriş ücreti almıyor. CNBC-e’de saat 21.00’de yayınlanan diziyi Küçük Cambaz’da izlemeye gelenlere önerileri şu: Diziyi kadın kadına birlikte izleyelim, sonra yine erkeklerin arasına karışıp eğlenceye devam edelim. (212) 243 54 73.

Yanımda Fransa’dan gezdirmem gereken bir arkadaşım da vardı, o yüzden bu müziksiz, yarı sinema ortamından, ikişer "salı akşamı birası" içip, kendimizi Nişantaşı Buz’a attık. Çarşamba, cuma ve cumartesi hariç sakin oluyor. Arkadaşıma Buz’u sevdiremedim ama o benim orayı neden sevdiğimi fena ebeledi: "Savaş senin burayı neden sevdiğini anladım. Duvarlardaki aynaları kullanarak içerideki herkesi çok rahat görebiliyorsun, onun için değil mi?"

Doğru söze ne denir? Duymamazlığa geldim.

ŞEHİRDE NELER OLUYOR?

Indigo’da Luomo

Indigo’da yarın akşam Finlandiya’dan Luomo çıkıyor. Dans için ihtiyaç duyulacak herşeyi toplamış geliyormuş. Görelim bakalım... Biletler 15-25 lira (212) 244 85 67.

Dulcinea’da Mania

Dulcinea’da bu akşam Mania Gecesi yapılıyor. Kabinde Ali Kuru ve DJ Macit var. Salondaki parti 04.00’e kadar sürecek. (212) 245 10 71.

Parkorman’da İlham Gencer

İlham Gencer her pazar Parkorman’da piyano çalıyor. Pine’da brunch sonrası çıkıyor. Brunch kişibaşı 45 lira. (212) 328 20 00.

Lacivert’te köy kahvaltısı

Boğaziçi’nde yerleşmiş en şık lokantalardan Lacivert yeni yıldan itibaren pazarları köy kahvaltısına başladı. Adam başı 38 YTL. (216) 413 42 24.

Sporda FG DJ’leri

DJ’siz hiçbir şey yapamaz olduk ya, Kuruçeşme’de bir spor kulübü pazartesi, salı ve çarşambaları FG’nin DJ’leri eşliğinde spor yaptırıyor. Planet Health Club (212) 257 26 36.

Babylon’da Karandila

Babylon’da bu akşam Goran Bregoviç’in ön grubu var: Sofya’dan gelen Karandila Gypsy Brass Orkestra Çingene, Bulgar, Türk ve Arap müziklerini karıştırıyor. Biletler 15-25 YTL. (212) 292 73 68
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!