İnterneti güzellik yarışmaları sardı

Güncelleme Tarihi:

İnterneti güzellik yarışmaları sardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2006 00:00

İnterneti güzellik yarışmaları sardı. Güzelliğine güvenen fotoğrafını yolluyor; kadın-erkek, ev hanımı, gurbetçi, blogcu herkes jüri kesildi, güzelleri oyluyor. Oylama mühim tabii, çünkü ucunda birinci olmak da var, siteden atılmak da.

Dilara Güneş iki hafta önce 25’ine girdi. İstanbul Florya’dan. Esmer, badem gözlü. Ece Ulusoy ise İzmirli. Dilara’dan küçük, 22 yaşında. Sarışın, spor giyiniyor, F1 tutkunu. Bahadır Tomaç 33’ünde. Ankara’da TED Koleji’ni bitirmiş, Uzakdoğu sporlarına meraklı. Tipi mi? Ehh işte, dört buçuktan beş!

Bu birbirinden farklı üç benzemezi yanyana getiren şey, güzel olmaları. Daha doğrusu güzel olduklarına inanmaları. En sevdikleri, en güzel çıktıkları fotoğraflarını yolluyorlar, güzellerkülübü gibi internet sitelerinde yayınlanıyor. İsteyenler girip bu güzellerin fotoğraflarına bakıyor. Bakıp sevap kazanmakla kalmıyor, puan da veriyor. Bu puanlar önemli. Çünkü alınan oylara göre birinciliğe yükselmek de var, siteden atılmak da.

Güzelliğine güvenenler ya da ’ben güzelden anlarım’ diyenler için internette en mazbutundan en frikiklisine kadar alternatif bol. Her gün yeni bir tanesi daha açılıyor. Guzellerkulubu.com, guzelmidegilmi.com, guzelinsanlar.com veya seksimidegilmi.com bunlardan bazıları.

Geleneksel 1. Blogcu Güzeli

Herbirinin farklı uygulamaları var. Kimine kafadan üye oluyorsunuz, sonra oy toplayıp sitede tutunmaya çalıyorsunuz. Güzellerkülübü.com böyle işliyor mesela. Güzeller arasına bir ay karışmanın bedeli ise 33 lira. Bazıları ise daha sizi en başta oylamaya tutuyor: Güzelinsanlar.com’da üç gün askıda kalıyorsunuz, ancak karşı cins tarafından yeterince oy alırsanız asil üyeliğe geçebiliyorsunuz. Kulübe kabul edilmeniz, güzel ya da yakışıklı, beğenilen, çekici biri olduğunuzu gösteriyor.

Alternatif bol olunca ev hanımı, blogcusu, gurbetçisi herkes jüri üyesi kesildi, kendine göre bir mecrada güzellik oylamasına katılıyor. E-kolay.net/Mahmure ünlü yakışıklılar anketi yaptı tam 8507 kişi katıldı. Bu kıyasıya oylamada 2350 oy alan Nejat İşler, Özgür Çevik’i beşe, Timuçin Esen’i üçe, Keremcem’i ise ikiye katladı. Daha mütevazı yarışmalar da var tabii: Mesela blogcu.com sitesinde Nymphia, kendi blogcu güzeli yarışmasını düzenledi. Geleneksel 1. Blogcu Güzeli oylamasında kendine oy vermek serbestti. Katılımcılardan Filiz Talu da öyle yapmış, kendine oy vermiş ama belli ki ahlaklı bir yarışmacı, bunu da açık açık yazmış.

Hergece.com sitesi ise daha zalimce bir yarışma uyguluyor. Alınan puanların ortalamasına göre sadece en iyi 10 kişi sergilenmiyor, en kötü 10 da teşhir ediyor.

Stuttgart’tan Can, Frankfurt’tan Serkan

Çılgınlık sadece memleketle mi sınırlı? Gurbetçilerin kullandığı turkdunya.de gibi sitelerde de benzer seçmeler var. Bu ay Bremen’den Yasemin (18) bütün oyların yüzde 53’ünü aldı, rakibelerinden açık ara önde. Erkeklerde ise durum daha çekişmeli: Stuttgart’tan Can, Frankfurt’tan Serkan’la kapışıyor. Anlaşılan Frankfurt, geçen ayki birinciğini bu ay da kaptırmak istemiyor.

İnternet seçmelerinde kraliçelik unvanıydı, taç giyme töreniydi gibi Ortaçağ’dan kalma adetler yok. Birinci olunca, ödül falan kazanmıyor, dizi teklifleri almıyorsunuz. Buna mukabil başka avantajları var: Bir kere jürisi halk. Güzeller ilk kez, Hıncal Uluç ve Süha Özgermi olmadan, kendi hür irademizle belirleniyor. Sonra katıldınız ve birinci oldunuz diyelim. Böyle bir yarışmada jüriyle dedikodunuz çıkmaz, evli olsanız tacınız Hülya Avşar gibi elinizden alınmaz. Kaybetmesi bile daha kolay: Onca milletin önünde, kazanan arkadaşlarınız için sevinmiş numarası yapmak zorunda değilsiniz. Sinirden bilgisayarı parçalasanız kimsenin ruhu duymaz.

Haber icabı, bu sitelerden guzellerkulubu.com’a bendeniz de üye yazılmış oldum. Gerçi içlerinde fotoğrafını göndermeyen tek üye benim ama yine de oylarınızı beklerim.

Seda Kandemir

Hazırcevaplığına güveniyor

29 yaşında, ikizler burcu. Eğitim koordinatörü ve akademisyen. 168 cm boyunda, 53 kilo. Mango’dan giyiniyor, BMW 3.16’ya biniyor. Renklerden mor, tatil için Ayvalık favorisi. Hazırcevaplığına güveniyor.

Figen Ozan

En sevdiği yer Miami

32 yaşında. Oğlak burcu. Yönetici asistanı. Honda jipi var, 165 cm boyunda, 56 kilo. Barcelona ve Miami hayranı. Nuteras ve Nevizade’ye takılıyor. Elektriğinin uyuştuğu insanlarla tanışmak istiyor.

Beril Denizel

Doğum gününde çektirmiş

23 yaşında, ikizler burcu. Halkla ilişkiler uzmanı. Aşk hakkında yazdığı bir internet köşesi var, dans etmeyi seviyor. 160 cm boyunda, 46 kilo. Favori tatil mekanı Hillside Su, mekanlardan GMall Lounge ve Chocolate’e takılıyor.

Dinçer Kaplan

Gece hayatına düşkün

25 yaşında. Balık burcu. Tekstille uğraşıyor. Fitness, yüzme, tenis ve gece hayatına düşkün, 183 cm boyunda, 75 kilo. Tatil yerlerinden Cunda ve Bodrum’u, gece mekanlarından Kırıntı, Sayfiye ve 360’ı seviyor. Çevresinin aksine, kendisini yakışıklı ya da fotojenik bulmuyor.

Duygu K. seksimidegilmi.com sitesine iki poz göndermiş. Diğer resmi aslında daha seksi, bluzunun askısı düşmüş halde çekilmiş ama orada yüzü görünmüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!