‘Özcan Deniz’den aldığımız tadı benden zaten alamayız’

Güncelleme Tarihi:

‘Özcan Deniz’den aldığımız tadı benden zaten alamayız’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2023 07:00

Ne bu zamana ait ne de geçmişe... Ne kendisini bir kalıbın içine sıkıştırabiliyorsunuz ne de yaptığı müziği... Elektronik müzikten popa uzanıyor, punk’ta mola verip rock’a geçiyor. Hatta giydikleri bile kafanızı karıştırmaya yetiyor. Sahnede bir bakıyorsunuz en punk haliyle üstsüz, klibini izliyorsunuz uzun burunlu botlar, bol saten gömlekler, İspanyol paça pantolonlar...

Haberin Devamı

Öte yandan çok dışadönük biri izlenimi de vermiyor. Çok düşünen, az konuşanlardan... Kendi dünyasının derinliğinde zaman zaman kaybolanlardan... Hürriyet Cumartesi için geçen yıl şubat ayında bir araya gelmiş, ev stüdyosunda kaydettiği ilk albümü ‘Kimim Lan Ben?’i konuşmuştuk. Kim olduğuna ilişkin arayışı devam ediyor mu bilemiyoruz ama geçen süre içinde tüm Türkiye’nin onu tanıyışına tanıklık ettik. Mabel Matiz’le birlikte seslendirdiği ‘Antidepresan’ bu yılın en çok dinlenen şarkıları arasındaydı, konserlerde dev seyirci koroları eşliğinde söylendi.

Şimdi de üç parçalık ‘Ateşe Düştüm’ adlı çalışmasını yayımladı. Müslüm Gürses hayranı olan müzisyen bu mini albümde Alişan’dan dinlediğimiz ‘İkimize Birden’ ve Özcan Deniz’le özdeşleşen ‘Dön Desem’i yorumluyor. Ve böylece çocukluğundan beri hayatının bir parçası olan arabesk müziğe kendi tarzında bir selam yolluyor. Dinleyicileri de bu şarkıları ondan dinlemekten dolayı mutlu. Instagram hesabındaki yorumlara bakarken bir tanesi özellikle dikkatimizi çekiyor: “Yeşilçam’da gazinolarda hani sahneye çiçek atıyorlar ya, tam olarak onu yapasım geldi.” Mert Demir’le ‘Antidepresan’ sonrası hayatını konuştuk.

‘Özcan Deniz’den aldığımız tadı benden zaten alamayız’

◊ Özellikle ‘Antidepresan’ sonrası herkes senden bahseder hale geldi. Bu 1,5 yılda hayatında neler değişti?

Haberin Devamı

Aslında değişen tek şey insanların beni fark etmesi oldu. Motivasyonumda herhangi bir değişiklik olmadı. Belki biraz daha iştahlanmamı sağlamış olabilir.

◊ Popüler olmakla baş etmeyi öğrendin mi?

Şu zamana kadar bu konuda herhangi bir kaygı yaşamadım. Üretimlerimde önceliğimi popüler olmak yerine kendimi tatmin etmek olarak seçtim.

◊ ‘Antidepresan’ sonrası Mabel Matiz’le ‘Dalga’yı yaptınız. Senin için “Kesinlikle bir kan bağı ve ruh uyumu var aramızda” demişti kendisiyle yaptığımız söyleşide. Mabel Matiz’in sendeki yeri nedir?

Mabel sanatına müthiş saygı duyduğum birisiydi. Onu tanıdıkça karakterine ve enerjisine de hayran kaldım. Kendisinden çok fazla şey öğrendiğim bir arkadaş kazandım. Hayat bazen size güzel hediyeler sunabiliyor. Mabel’i hayatın bana sunduğu tatlı bir hediye olarak görüyorum.

Haberin Devamı

◊ ‘İkimize Birden’ ve ‘Dön Desem’... Alişan ve Özcan Deniz gibi çok iyi seslerden dinlediğimiz iki şarkı. Bu şarkıları yorumlarken ister istemez kıyaslamalarla karşı karşıya kalacağını da tahmin etmişsindir...

Tepkiler çok olumlu fakat geniş kitlelere yayıldıkça farklı tepkilerde gelmeye başlıyor ki bu çok normal. İnsanlar bu şarkıları belli formlarda dinlemeye alıştılar. Özcan Deniz’den aldığımız tadı benden zaten alamayız.

◊ Şarkıları yorumlarkenki sakin tarzın birçok kişiye iyi geldi sanki. Yola çıkarken amacın neydi?

Tek isteğim bu şarkıların bende yarattığı hissi dinleyiciye aktarmaktı. Sade, süssüz ve gerçek. Biraz daha nahif bir şeyin peşindeydim.

Haberin Devamı

◊ Mini albümde bir de Mela Bedel’le yaptığınız ‘Ateşe Düştüm’ var. Nasıl bir araya geldiniz?

Mela ile bazen bir araya gelip üretim yaptığımız oluyordu. Bir gün şarkını nakaratını bana dinletti. Dinler dinlemez vuruldum ve kalan kısımlarını aynı gün tamamladım. Çok içimize sinmiş bir şekilde bitirdik şarkıyı.

◊ Son yıllarda rap’ten pop’a her müziğin içinde arabesk var. Sen de arabeske hep yakın bir isim oldun. Bizdeki bu arabesk sevgisinin kaynağı nedir?

Çocukluğum bu müzikleri duyarak geçti. Arabeskten kaçmam mümkün değildi. Hayatın arabesk yaşandığı bir yerde büyüdüm. Almam gerektiğini düşündüğüm kadarını alarak hayatıma devam ettim. Bu tabii ki müziğime de yansıdı.

Haberin Devamı

◊ Bağcılar’da doğup büyüdün, değil mi? Kafalarda bir önyargı var ya; Bağcılar çocuğu sert olur, gözüpektir. Sen nasıl bir çocuktun?

Her zaman kendi halimdeydim. Gözlemciydim. Çocukluğum kendim için en doğru yolu bulmak adına yaptığım gözlemlerle geçti. Genel olarak sakin bir karakterim olduğunu söylerler ama kendimi korumayı çok iyi öğrendim.

‘Özcan Deniz’den aldığımız tadı benden zaten alamayız’

◊ Bu mini albüm için yeni albümünün habercisi diyebilir miyiz? Bizi nasıl bir albüm bekliyor?

Sene bitmeden yeni albümü yayımlamayı istiyorum. Değişmeyi ve farklı şeyler denemeyi çok seviyorum. Albüm, bu mini albüm gibi olmayacak. Biraz ters köşe diyebiliriz.

Haberin Devamı

◊ Mutlaka konserlerinde gözlem yapma fırsatın olmuştur. Seni kimler dinliyor?

Çok güzel bir soru. Kesinlikle gündelik hayatımda oturup sohbet edebileceğim insanlar dinliyor. Bunu sosyal hayatımda denk geldiğim ve sohbet ettiğim dinleyicilerimden anlayabiliyorum.

‘Şu aralar sebze graten’i iyi yapıyorum’

◊ Müzik dışında günler nasıl geçiyor? Çok güzel bir husky cinsi köpeğin olduğunu biliyoruz...

Bazen sevdiklerime bazen de yalnızlığıma vakit ayırıyorum. Köpeğim benim bu hayattaki en değer verdiğim şey olabilir. Zaten mümkün olan her anımda yanımda. Onun benimle vakit geçirmesini kendim için büyük bir şans olarak görüyorum.

◊ “Müzisyen olmasaydım aşçı olurdum” demişsin bir röportajında. Güzel yemek yapar mısın? Hangi yemeklerde iddialısın?

Bir dönem mutfakta çalışmışlığım var. Eskisi kadar sık yapamıyorum ama fırsat bulduğumda özel bir şeyler yapıp arkadaşlarımı davet etmeyi çok seviyorum. Şu sıralar sebze graten’i iyi yapıyorum.

◊ Sahne ve videolarda kıyafetlerini kendin mi seçiyorsun?

Kız kardeşimle beraber karar veriyoruz. Sahne kıyafetlerimin hepsini, gündelik hayatta da giydiğim bazı parçaları o dikiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!