‘Müziğiniz kalbe dokunuyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Müziğiniz kalbe dokunuyor’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 00:00

İsveç’te doğup yaşayan Oliver Eriksson sosyal medyada Türkçe şarkılar söyleyerek ünlendi. “İsveç müziğini pek sevmiyorum, sizinki daha iyi” diyor.

Haberin Devamı

Evde izlenen Türk dizileriyle başlıyor hikâyesi 13 yaşındaki Oliver Eriksson’un. Zamanla Türkçe öğreniyor, Türk müziğine ilgi duyuyor. Söylediği Türkçe şarkıları sosyal medya hesabından yayımlayınca büyük ilgi görüyor. Onunla internet üzerinden buluşuyoruz. Söyleşimize geçmeden bize bir de mini konser veriyor. Semicenk’in ‘Unutmak Öyle Kolay mı Sandın?’ şarkısını söylüyor.

Türkçeyi nasıl öğrendin?

İsveç’te doğdum, yaşıyorum. Annem İranlı, babam İspanyol. Önce Türk dizileri izleyerek Türkçe basit cümleler kurmaya başladım.

Türk müziğine olan ilgin nasıl başladı?

İbrahim Tatlıses İran’da çok ünlü. İlk akrabalarım sayesinde dinledim. Bir de Ayşegül Coşkun’dan ‘Söz Verdim’i dinlemiştim. İran şarkısı, Türkçe sözler yazılmış. Sonra ben de Türkçe şarkı söylemek istedim.

Haberin Devamı

Dilimizi öğrenirken zorlandın mı?

Biraz zorlandım ama Farsça biliyor olmam işimi kolaylaştırdı. 1-2 senedir konuşuyorum.

Ailen Türkçe şarkılar söylemeni nasıl karşıladı?

Çok destek verdiler. Şarkıları kaydederken kapıdan dinliyorlar. “Aa, çok iyi” diyorlar. Ablam da şarkı söylüyor, bazen ondan fikir alıyorum. Akrabalarım seviyor, arkadaşlarım çok destekliyor.

Türkiye’den kimlerle düet yapmak isterdin?

Bilal Sonses, Derya Uluğ, Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut belki. Murat Boz ve Hadise’nin de benimle bir şeyler yapmasını isterdim. Ebru Gündeş’in ‘Cennet’ şarkısını çok seviyorum. Edis’in ‘Martılar’ını da... ‘En sevdiğim Adana kebabı’

Türkiye’yle ilgili başka neler ilgini çekiyor?

Yemeklerini çok seviyorum. Aslında ülkeyi seviyorum, her geldiğimde İstanbul’da geziyorum. Alanya’da evimiz var. Türkiye gerçekten bambaşka bir ülke. En sevdiğim yemek Adana kebabı.

Hangi müzik türlerini seviyorsun?

En çok Türkçe pop. Arabesk de seviyorum ama pop daha ağır basıyor. İsveç müziğini pek sevmiyorum, sizinki daha iyi (gülüyor). Kalbe dokunuyor. Sözlerin hissiyatı beni çok etkiliyor.

25 bini aşkın takipçin var. Nasıl bu kadar arttı?

Ben de bilmiyorum. Şarkıları paylaştığımda böyle olacağını düşünmemiştim.

Tepkiler nasıl?

“Çok güzel şarkı söylüyorsun; yüreğine, ağzına sağlık” diyorlar sosyal medyada, çok mutlu oluyorum. Türk olmadığıma inanmayanlar çıkıyor. Annemden dolayı Azerbaycan Türk’ü diyorlar ama annem Türkçe bilmiyor. “Bizden iyi Türkçe konuşuyor” yorumları daha fazla çalışmama yol açıyor.

Haberin Devamı

Kendi şarkını söylemeyi düşünüyor musun?

Prodüktörüm DJ Serdar Gün’le birlikte iki şarkı üzerinde çalışıyoruz.

BAKMADAN GEÇME!